Problem z lewym kierunkowskazem
-
Pandax
- Świeżak
- Imię: Mateusz
- gadu: 0
Problem z lewym kierunkowskazem
Witam. Posiadam następujący problem z moją Pandą . Mianowicie podczas naciśnięcia hamulca lewy kierunkowskaz zaczyna dużo szybciej migać , kiedy puszcze hamulec sytuacja wraca do normy. Ponad to tylny kierunek miga bardzo mało wyraźnie razem z nim miga światło stopu tak jakby żarówka stopu była kierunkowskazem , dwa żarniki w środku tej żarówki migają na zmianę . Wymieniałem żarówkę tylnego kierunku oczywiście nic to nie pomogło. Mam nadzieję , że to nie wina przełącznika zespolonego . Z góry dziękuję za pomoc.
- sabciu1
- Bywalec
- Imię: Sebastian
Re: Problem z lewym kierunkowskazem
Przeczyść polaczenia w lampie....w złączy lampy. Brak "prawidlowej" masy w lampie. Zamyka się obwód żarówki kierunku przez zarowki świateł stopu i pozycji.
-
Pandax
- Świeżak
- Imię: Mateusz
sabciu1 pisze:Przeczyść polaczenia w lampie....w złączy lampy. Brak "prawidlowej" masy w lampie. Zamyka się obwód żarówki kierunku przez zarowki świateł stopu i pozycji.
Dziękuję za radę. Jutro spróbuję tak zrobić i zdam relację czy pomogło czy nie .
Edit:
Nie dało mi
- ciopik
- Aktywny
- Imię: Marek
Dziękuję za podpowiedź, po 9 latach i u mnie dzisiaj wystąpiła opisana usterka.
Oczywiście masa (pin środkowy, czarny kabel) zaśniedziały. Wyczyszczony, styki poprawione w kostce i wszystko działa.
Oczywiście masa (pin środkowy, czarny kabel) zaśniedziały. Wyczyszczony, styki poprawione w kostce i wszystko działa.
- Albercik
- Administrator
- Imię: Tomasz
- Kontakt:
Warto je czasem przeczyścić i zabezpieczyć profilaktycznie. Bo po co czekać do usterki?
Mój passat na motostat.pl:
Informacje, porady, części: 666-013-348
Zabawy z CAN'em: http://canbusfreaks.ovh/blog/" onclick="window.open(this.href);return false;
Informacje, porady, części: 666-013-348
Zabawy z CAN'em: http://canbusfreaks.ovh/blog/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
kineret
- Świeżak
- Imię: Alex
sabciu1 - dzięki za rozwiązanie.
Niedawno wystąpiła u mnie wyżej opisana usterka kierunkowskazu - przeszlifowanie i wyczyszczenie obu stron wtyczki rozwiązało problem. W drugiej lampie mam zamiar profilaktycznie zrobi to samo.
Niedawno wystąpiła u mnie wyżej opisana usterka kierunkowskazu - przeszlifowanie i wyczyszczenie obu stron wtyczki rozwiązało problem. W drugiej lampie mam zamiar profilaktycznie zrobi to samo.