Problem z lewym kierunkowskazem

Brak prądu, nie świeci lampa, potrzebny schemat...

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Pandax
Świeżak
Imię: Mateusz
gadu: 0

Problem z lewym kierunkowskazem

Post autor: Pandax »

Witam. Posiadam następujący problem z moją Pandą . Mianowicie podczas naciśnięcia hamulca lewy kierunkowskaz zaczyna dużo szybciej migać , kiedy puszcze hamulec sytuacja wraca do normy. Ponad to tylny kierunek miga bardzo mało wyraźnie razem z nim miga światło stopu tak jakby żarówka stopu była kierunkowskazem , dwa żarniki w środku tej żarówki migają na zmianę . Wymieniałem żarówkę tylnego kierunku oczywiście nic to nie pomogło. Mam nadzieję , że to nie wina przełącznika zespolonego . Z góry dziękuję za pomoc.
Awatar użytkownika
sabciu1
Bywalec
Imię: Sebastian

Re: Problem z lewym kierunkowskazem

Post autor: sabciu1 »

Przeczyść polaczenia w lampie....w złączy lampy. Brak "prawidlowej" masy w lampie. Zamyka się obwód żarówki kierunku przez zarowki świateł stopu i pozycji.
Pandax
Świeżak
Imię: Mateusz

Post autor: Pandax »

sabciu1 pisze:Przeczyść polaczenia w lampie....w złączy lampy. Brak "prawidlowej" masy w lampie. Zamyka się obwód żarówki kierunku przez zarowki świateł stopu i pozycji.

Dziękuję za radę. Jutro spróbuję tak zrobić i zdam relację czy pomogło czy nie .
Edit:
Nie dało mi :) Przeczyściłem , okazało się , że środkowy pin w lampie jest zaśniedziały . Kierunkowskaz świeci przepięknie :) Mam nadzieję , że nic się nie zmieni w tym temacie. Dziękuję jeszcze raz za świetną poradę.
Awatar użytkownika
ciopik
Aktywny
Imię: Marek

Post autor: ciopik »

Dziękuję za podpowiedź, po 9 latach i u mnie dzisiaj wystąpiła opisana usterka.
Oczywiście masa (pin środkowy, czarny kabel) zaśniedziały. Wyczyszczony, styki poprawione w kostce i wszystko działa. :D
Awatar użytkownika
Albercik
Administrator
Imię: Tomasz
Kontakt:

Post autor: Albercik »

Warto je czasem przeczyścić i zabezpieczyć profilaktycznie. Bo po co czekać do usterki?
Mój passat na motostat.pl:Obrazek

Informacje, porady, części: 666-013-348

Zabawy z CAN'em: http://canbusfreaks.ovh/blog/" onclick="window.open(this.href);return false;
kineret
Świeżak
Imię: Alex

Post autor: kineret »

sabciu1 - dzięki za rozwiązanie.

Niedawno wystąpiła u mnie wyżej opisana usterka kierunkowskazu - przeszlifowanie i wyczyszczenie obu stron wtyczki rozwiązało problem. W drugiej lampie mam zamiar profilaktycznie zrobi to samo.
ODPOWIEDZ