Ile Panda Wam pali LPG? i jak jeździcie?
Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
- Agent
- Wymiatacz
- Imię: Emil
- gadu: 6553887
- Panda: 19.09.2011r. - 10.10.2013r.
- Generacja: ...
- Paliwo: inne
- Kontakt:
Re: Ile Panda Wam pali LPG? i jak jeździcie?
Ja mam do czynienia z Seicento 1.1 (taki sam silnik co w Pandzie) i to auto pomimo idealnego stanu, spokojnej jazdy i minimalnego przebiegu pali w mieście ok. 8 l benzyny / 100 km. Takie są realia. 5-6 litrów to może palić klekot w trasie, ale nie auto na gaz.
Life is 2 short 2b slow...
- Worczynski
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Paweł
- gadu: 0
- Panda: 1.1 Actual yellow banana! + kuchenka gazowa :)
A ja gdzieś napisałem o osiąganiu 6 litrów? Ja otwarcie mówię o swoich 7-7,5 w zależności od trasy. Instalacja STAG 21000km zrobione na niej, z kwietnia tego roku, z wtryskami AC W01,odwiedzająca gazowownika regularnie. Moje auto może nie jest reprezentatywne, bo nie jeździ praktycznie krótkich tras, ale jeśli człowiek nie jest w stanie zmieścić się w 8 litrach gazu to gdzieś jest problem - albo w aucie albo w temperamenciemija pisze:No to mam nową instalację całość KME - sekwencja na wtryskach Reg OMVL z reduktorem KME silver.
Auto jest w pełni sprawne miało regulowane zawory, ma świeże świece i kable, filtry od gazu mają już trochę bo za ok 2tysiące jadę na pierwszy przegląd instalacji - po za kontrolnym po 1000km.
Do tego auto ma wyczyszczoną przepustnicę sprawdzone cewki nie wyrzuca żadnych błędów i ma pewny oryginalny przebieg na poziomie 97tysięcy km.
Spalanie 8,5 -9,5 litra na co dzień, a jak super oszczędnie jechałem w trasie to jakieś 7,5 litra ale to było maks co się dało zejść.
Auto zawsze ma cykl mieszany prawie pół na pół.
Czyli mam złą instalację, źle uregulowaną i niesprawny samochód?
Te 6 litrów o których tu niektórzy piszą to ja na bp nie mogłem osiągnąć.
- bobofrut
- Admin na emeryturze
- Imię: Patryk
- gadu: 2476555
- Panda: 1.1[LPG] | 06' | Active+ | Rosso199
Jak ktoś się mnie pyta ile pali Panda gazu to odpowiadam, ok. 7l w cyklu mieszanym. I co kłamie? Z postów tutaj umieszczonych a jest już 14 stron, wynika, że to normalny wynik. Jak witac na tej stronie
http://www.autocentrum.pl/spalanie/fiat/panda/ii/
7,5 l gazu wśród tylu ocen (337). Także moje wyniki oscyluja w 7-7,5 l tj u kolegi Worczynski
Jak komuś pali 9 to chyba ma pecha
7,5 l gazu wśród tylu ocen (337). Także moje wyniki oscyluja w 7-7,5 l tj u kolegi Worczynski
Wszystkich zainteresowanych kontaktem do mnie proszę kierować tylko na PW.

-
Borys
- Leader Team
- Imię: Paweł
- gadu: 3278890
- Panda: 1,2 69 KM LPG
U mnie średnia jest 7,2 wiec w normie jak piszę Bobofrut.
Mój żółty budyń http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=2469" onclick="window.open(this.href);return false;
- Dorian1.1
- Wieczny Szperacz
- Imię: Dorian
- gadu: 1978034
- Panda: 1.1 54km van 2004r
- Kontakt:
Lub ciężką noge:-)bobofrut pisze:Jak ktoś się mnie pyta ile pali Panda gazu to odpowiadam, ok. 7l w cyklu mieszanym. I co kłamie? Z postów tutaj umieszczonych a jest już 14 stron, wynika, że to normalny wynik. Jak witac na tej stronie
Za kierownicą Pandy życie staje sie piekniejsze:-)
Niebiesko-biały znikający punkt... Spokojnie to tylko ja i moja Pandzia:-)
http://www.facebook.com/PandapoBydgosku" onclick="window.open(this.href);return false; Zapraszam
MES, ELM, KKL i wiedza zawsze pod ręką jesteś w Bdg kontaktuj się
Niebiesko-biały znikający punkt... Spokojnie to tylko ja i moja Pandzia:-)
http://www.facebook.com/PandapoBydgosku" onclick="window.open(this.href);return false; Zapraszam
MES, ELM, KKL i wiedza zawsze pod ręką jesteś w Bdg kontaktuj się
- skubie
- Bywalec
- Panda: 1.1 2004r. BRC Seq24
Ja się nie będę sprzeczał ile powinien palić Pandolot 
Jednak niczego nie ukrywam i wystarczy kliknąć w te niebieskie(błękitne) cyferki
PS. nie jeżdżę jak emeryt, ale jak rajdowiec też nie
Jednak niczego nie ukrywam i wystarczy kliknąć w te niebieskie(błękitne) cyferki
- elitspro
- Fanatyk na emeryturze
- gadu: 4928172
- Panda: 1.1 Blue FL
No u mnie po zmianie parownika spalanie spadło w okolice 5-6l
jestem pozytywnie zdziwiony no i zadowolony !
- zamberek
- Wymiatacz
- Imię: Maciek
- gadu: 8468647
- Panda: '05 1.1 VAN LPG
A co jaki teraz masz?elitspro pisze:No u mnie po zmianie parownika spalanie
- mija
- Profesjonalista
- Imię: Michał
- Panda: 1,2 PB/LPG - 2003R
Ja mam nieco inne odczucia miałem CC 700 , 902, 899, 1100spi SC 1100Mpi - miałem tez okazję jeździć SC 899 - ale tu się okazał mało żwawy w stosunku do cc 899 wszystkie te fiaty bardzo dobrze mi służyły i były ekonomiczne.Agent pisze:Ja mam do czynienia z Seicento 1.1 (taki sam silnik co w Pandzie) i to auto pomimo idealnego stanu, spokojnej jazdy i minimalnego przebiegu pali w mieście ok. 8 l benzyny / 100 km. Takie są realia. 5-6 litrów to może palić klekot w trasie, ale nie auto na gaz.
Po dotychczasowych doświadczeniach z pandą powiem, że jestem trochę rozczarowany bo jest stosunkowo mało dynamiczna i sporo pali.
Seicento 1100Mpi (choć znajomy twierdzi że było wyjątkowo udanym egzemplarzem i że trzeba było nie sprzedawać - chyba ma rację) bardzo ostro jeżdżony, załadowany na wakacje z przyczepą etc. wprawdzie na bp ale palił między 4,7 a 6,5 litra no maksymalnie z przyczepą 6,8 ale to wyjątkowo załadowany.
Panda pali między 7,2 - 9,2 - maks 9,5 gazu z klima i przyczepą dość ciężką ale spokojna jazda - dodam, że mam pandę z początku produkcji i nie wiem może jakaś felerna się trafiła jeszcze nie dorobiona? Podobno auto powinno się kupować nie zaraz po wdrożeniu do produkcji tylko jak już chociaż z pół roku - rok produkują co by dopracowali technologię i poprawili choroby wieku dziecięcego. Moja miewa kaprysy i sporo awarii w stosunku do doświadczeń z poprzednimi fiatami
Niestety jak już mówiłem felerna się trafiła bo zanim założyłem lpg to na bp też sporo paliła między 6-7,5 litra BP spokojnie pochłaniała tak bez większych skrupułów z jej strony
Worczynski - ja nie mówię że Ty piszesz że 6l/100 pali ale są tu takie osoby a mi się wydaje że 6,5 litra LPG na 100km to mało realne.
- skubie
- Bywalec
- Panda: 1.1 2004r. BRC Seq24
BRC Sequent 24 MY07zamberek pisze:Skubie jaką Ty masz u siebie instalacje?!
Ale spalanie nie zależy od instalki, tylko od stylu jazdy i jej wyregulowania (o dobrym założeniu instalacji nie wspomnę)
- Agent
- Wymiatacz
- Imię: Emil
- gadu: 6553887
- Panda: 19.09.2011r. - 10.10.2013r.
- Kontakt:
skubie pisze:Ja się nie będę sprzeczał ile powinien palić Pandolot
5,96 LPG
Life is 2 short 2b slow...
- mija
- Profesjonalista
- Imię: Michał
- Panda: 1,2 PB/LPG - 2003R
Może jeździ tylko w trasy i v maks to 70km/hAgent pisze:skubie pisze:Ja się nie będę sprzeczał ile powinien palić Pandolot
5,96 LPGZ miejsca mogę się zamieniać na Pandy, jeśli faktycznie tyle Twoja pali
Mówiłem, że są tu takie osoby co twierdzą, że panda pali poniżej 6l/100km LPG ?
Zastanawiam się jak liczycie spalanie bo może ja źle liczę i dlatego wychodzi mi tak dużo?
- bombel
- Maniak
- Imię: Sebastian
- gadu: 1320359
- Panda: 1.1 + NOS ;)
- Kontakt:
nie trafiła Ci się felerna Panda, moja też przy silniku 1.1 tyle pb łykała i to spokojnie, dlatego też dostała lpg, przy montażu instalacji w ASO gość zapytał ile mi pali benzyny jak mu powiedziałem ze 7-7.5l to skwitował "czyli tyle co każda" a teraz też sobie nie żałuje tyle ze lpg pochłaniamija pisze: Niestety jak już mówiłem felerna się trafiła bo zanim założyłem lpg to na bp też sporo paliła między 6-7,5 litra BP spokojnie pochłaniała tak bez większych skrupułów z jej strony
Worczynski - ja nie mówię że Ty piszesz że 6l/100 pali ale są tu takie osoby a mi się wydaje że 6,5 litra LPG na 100km to mało realne.
raz mi się udało 6.5l lpg wyciągnąć z trasy ale to było tylko raz i wracałem z wesela więc pewno jechałem wolniej, normalne spalanie lpg u mnie to gdzieś 7.5l (lato) - 8.5l (zima) raz mi do tej pory połknęła 9.5l ale wtedy to jej nie żałowałem buta
i tak to wygląda w moim autku, a wszystkie te cudowne wyniki < 6l wywołują u mnie jakże cudowny uśmiech na twarzy
- Vito
- Admin na emeryturze
- Imię: Witek
- Panda: była - jest pug 508
- Kontakt:
Agent pisze:skubie pisze:Ja się nie będę sprzeczał ile powinien palić Pandolot
5,96 LPGZ miejsca mogę się zamieniać na Pandy, jeśli faktycznie tyle Twoja pali
Tyle w temacie.
ps. jak ktoś zacznie pisać o spalaniu diesla w nawiązaniu do mojej wypowiedzi to wysyłamy na przymusowy urlop od forum