Ile Panda Wam pali LPG? i jak jeździcie?
Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
- Agent
- Wymiatacz
- Imię: Emil
- gadu: 6553887
- Kontakt:
Re: Ile Panda Wam pali LPG? i jak jeździcie?
Ja mam do czynienia z Seicento 1.1 (taki sam silnik co w Pandzie) i to auto pomimo idealnego stanu, spokojnej jazdy i minimalnego przebiegu pali w mieście ok. 8 l benzyny / 100 km. Takie są realia. 5-6 litrów to może palić klekot w trasie, ale nie auto na gaz.
Life is 2 short 2b slow...
- Worczynski
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Paweł
- gadu: 0
mija pisze:No to mam nową instalację całość KME - sekwencja na wtryskach Reg OMVL z reduktorem KME silver.
Auto jest w pełni sprawne miało regulowane zawory, ma świeże świece i kable, filtry od gazu mają już trochę bo za ok 2tysiące jadę na pierwszy przegląd instalacji - po za kontrolnym po 1000km.
Do tego auto ma wyczyszczoną przepustnicę sprawdzone cewki nie wyrzuca żadnych błędów i ma pewny oryginalny przebieg na poziomie 97tysięcy km.
Spalanie 8,5 -9,5 litra na co dzień, a jak super oszczędnie jechałem w trasie to jakieś 7,5 litra ale to było maks co się dało zejść.
Auto zawsze ma cykl mieszany prawie pół na pół.
Czyli mam złą instalację, źle uregulowaną i niesprawny samochód?
Te 6 litrów o których tu niektórzy piszą to ja na bp nie mogłem osiągnąć.
A ja gdzieś napisałem o osiąganiu 6 litrów? Ja otwarcie mówię o swoich 7-7,5 w zależności od trasy. Instalacja STAG 21000km zrobione na niej, z kwietnia tego roku, z wtryskami AC W01,odwiedzająca gazowownika regularnie. Moje auto może nie jest reprezentatywne, bo nie jeździ praktycznie krótkich tras, ale jeśli człowiek nie jest w stanie zmieścić się w 8 litrach gazu to gdzieś jest problem - albo w aucie albo w temperamencie
- bobofrut
- Admin na emeryturze
- Imię: Patryk
- gadu: 2476555
Jak ktoś się mnie pyta ile pali Panda gazu to odpowiadam, ok. 7l w cyklu mieszanym. I co kłamie? Z postów tutaj umieszczonych a jest już 14 stron, wynika, że to normalny wynik. Jak witac na tej stronie
http://www.autocentrum.pl/spalanie/fiat/panda/ii/
7,5 l gazu wśród tylu ocen (337). Także moje wyniki oscyluja w 7-7,5 l tj u kolegi Worczynski
Jak komuś pali 9 to chyba ma pecha
7,5 l gazu wśród tylu ocen (337). Także moje wyniki oscyluja w 7-7,5 l tj u kolegi Worczynski
Wszystkich zainteresowanych kontaktem do mnie proszę kierować tylko na PW.

-
Borys
- Leader Team
- Imię: Paweł
- gadu: 3278890
U mnie średnia jest 7,2 wiec w normie jak piszę Bobofrut.
Mój żółty budyń http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=2469" onclick="window.open(this.href);return false;
- Dorian1.1
- Wieczny Szperacz
- Imię: Dorian
- gadu: 1978034
- Kontakt:
bobofrut pisze:Jak ktoś się mnie pyta ile pali Panda gazu to odpowiadam, ok. 7l w cyklu mieszanym. I co kłamie? Z postów tutaj umieszczonych a jest już 14 stron, wynika, że to normalny wynik. Jak witac na tej stronie
Lub ciężką noge:-)
Za kierownicą Pandy życie staje sie piekniejsze:-)
Niebiesko-biały znikający punkt... Spokojnie to tylko ja i moja Pandzia:-)
http://www.facebook.com/PandapoBydgosku" onclick="window.open(this.href);return false; Zapraszam
MES, ELM, KKL i wiedza zawsze pod ręką jesteś w Bdg kontaktuj się
Niebiesko-biały znikający punkt... Spokojnie to tylko ja i moja Pandzia:-)
http://www.facebook.com/PandapoBydgosku" onclick="window.open(this.href);return false; Zapraszam
MES, ELM, KKL i wiedza zawsze pod ręką jesteś w Bdg kontaktuj się
Ja się nie będę sprzeczał ile powinien palić Pandolot 
Jednak niczego nie ukrywam i wystarczy kliknąć w te niebieskie(błękitne) cyferki
PS. nie jeżdżę jak emeryt, ale jak rajdowiec też nie
Jednak niczego nie ukrywam i wystarczy kliknąć w te niebieskie(błękitne) cyferki
- elitspro
- Fanatyk na emeryturze
- gadu: 4928172
No u mnie po zmianie parownika spalanie spadło w okolice 5-6l
jestem pozytywnie zdziwiony no i zadowolony !
- zamberek
- Wymiatacz
- Imię: Maciek
- gadu: 8468647
elitspro pisze:No u mnie po zmianie parownika spalanie
A co jaki teraz masz?
- mija
- Profesjonalista
- Imię: Michał
Agent pisze:Ja mam do czynienia z Seicento 1.1 (taki sam silnik co w Pandzie) i to auto pomimo idealnego stanu, spokojnej jazdy i minimalnego przebiegu pali w mieście ok. 8 l benzyny / 100 km. Takie są realia. 5-6 litrów to może palić klekot w trasie, ale nie auto na gaz.
Ja mam nieco inne odczucia miałem CC 700 , 902, 899, 1100spi SC 1100Mpi - miałem tez okazję jeździć SC 899 - ale tu się okazał mało żwawy w stosunku do cc 899 wszystkie te fiaty bardzo dobrze mi służyły i były ekonomiczne.
Po dotychczasowych doświadczeniach z pandą powiem, że jestem trochę rozczarowany bo jest stosunkowo mało dynamiczna i sporo pali.
Seicento 1100Mpi (choć znajomy twierdzi że było wyjątkowo udanym egzemplarzem i że trzeba było nie sprzedawać - chyba ma rację) bardzo ostro jeżdżony, załadowany na wakacje z przyczepą etc. wprawdzie na bp ale palił między 4,7 a 6,5 litra no maksymalnie z przyczepą 6,8 ale to wyjątkowo załadowany.
Panda pali między 7,2 - 9,2 - maks 9,5 gazu z klima i przyczepą dość ciężką ale spokojna jazda - dodam, że mam pandę z początku produkcji i nie wiem może jakaś felerna się trafiła jeszcze nie dorobiona? Podobno auto powinno się kupować nie zaraz po wdrożeniu do produkcji tylko jak już chociaż z pół roku - rok produkują co by dopracowali technologię i poprawili choroby wieku dziecięcego. Moja miewa kaprysy i sporo awarii w stosunku do doświadczeń z poprzednimi fiatami
Niestety jak już mówiłem felerna się trafiła bo zanim założyłem lpg to na bp też sporo paliła między 6-7,5 litra BP spokojnie pochłaniała tak bez większych skrupułów z jej strony
Worczynski - ja nie mówię że Ty piszesz że 6l/100 pali ale są tu takie osoby a mi się wydaje że 6,5 litra LPG na 100km to mało realne.
zamberek pisze:Skubie jaką Ty masz u siebie instalacje?!
BRC Sequent 24 MY07
Ale spalanie nie zależy od instalki, tylko od stylu jazdy i jej wyregulowania (o dobrym założeniu instalacji nie wspomnę)
- Agent
- Wymiatacz
- Imię: Emil
- gadu: 6553887
- Kontakt:
skubie pisze:Ja się nie będę sprzeczał ile powinien palić Pandolot
5,96 LPG
Life is 2 short 2b slow...
- mija
- Profesjonalista
- Imię: Michał
Agent pisze:skubie pisze:Ja się nie będę sprzeczał ile powinien palić Pandolot
5,96 LPGZ miejsca mogę się zamieniać na Pandy, jeśli faktycznie tyle Twoja pali
Może jeździ tylko w trasy i v maks to 70km/h
Mówiłem, że są tu takie osoby co twierdzą, że panda pali poniżej 6l/100km LPG ?
Zastanawiam się jak liczycie spalanie bo może ja źle liczę i dlatego wychodzi mi tak dużo?
- bombel
- Maniak
- Imię: Sebastian
- gadu: 1320359
- Kontakt:
mija pisze:Niestety jak już mówiłem felerna się trafiła bo zanim założyłem lpg to na bp też sporo paliła między 6-7,5 litra BP spokojnie pochłaniała tak bez większych skrupułów z jej strony
Worczynski - ja nie mówię że Ty piszesz że 6l/100 pali ale są tu takie osoby a mi się wydaje że 6,5 litra LPG na 100km to mało realne.
nie trafiła Ci się felerna Panda, moja też przy silniku 1.1 tyle pb łykała i to spokojnie, dlatego też dostała lpg, przy montażu instalacji w ASO gość zapytał ile mi pali benzyny jak mu powiedziałem ze 7-7.5l to skwitował "czyli tyle co każda" a teraz też sobie nie żałuje tyle ze lpg pochłania
raz mi się udało 6.5l lpg wyciągnąć z trasy ale to było tylko raz i wracałem z wesela więc pewno jechałem wolniej, normalne spalanie lpg u mnie to gdzieś 7.5l (lato) - 8.5l (zima) raz mi do tej pory połknęła 9.5l ale wtedy to jej nie żałowałem buta
i tak to wygląda w moim autku, a wszystkie te cudowne wyniki < 6l wywołują u mnie jakże cudowny uśmiech na twarzy
- Vito
- Admin na emeryturze
- Imię: Witek
- Kontakt:
Agent pisze:skubie pisze:Ja się nie będę sprzeczał ile powinien palić Pandolot
5,96 LPGZ miejsca mogę się zamieniać na Pandy, jeśli faktycznie tyle Twoja pali
Tyle w temacie.
ps. jak ktoś zacznie pisać o spalaniu diesla w nawiązaniu do mojej wypowiedzi to wysyłamy na przymusowy urlop od forum