Wymiana alternatora
Wymiana alternatora
Witam mam pytanko czy w naszych Pandolinkach silnik 1,1 golas da sie od góry wymienić alternator?
Jakie sa potrzebne klucze?
Pozdrawiam
Jakie sa potrzebne klucze?
Pozdrawiam
- waldekb3
- Wymiatacz
- Imię: Waldek
Re: Wymiana alternatora
Sądze że da się od góry wymienić alternator.
Fiat Panda 1.2 8v Dynamic
CanTieCar 3.2 pro
CanTieCar 3.2 pro
Da się od góry 
Jak nie masz LPG (w zależności od mocowania) to jeszcze łatwiej wychodzi
Poniżej troszkę inny materiał ale pomocny
http://fiat.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=20676
Jak nie masz LPG (w zależności od mocowania) to jeszcze łatwiej wychodzi
Poniżej troszkę inny materiał ale pomocny
http://fiat.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=20676
- Pawell82
- Księżycowy Jimm
- Imię: Paweł
- gadu: 1416221
Da się ale jak nie masz Klimatyzacji 
Podłączenie pod FiatECUScan , Kasowanie błędów . Procedura Proxi (osiowanie)
Moja Panda : http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=2851" onclick="window.open(this.href);return false;
- Pentium
- Bywalec
- Imię: Janek
- gadu: 0
Saymon73 pisze o Pandolinie "golas", czyli wiadomo,że nie klimatyzacji. Masz tak dużo miejsca między silnikiem a przegrodą przednią, że bez problemu odkręcisz rozrusznik bez wizyty na podnośniku. Potrzebne klucze to oczywiście wymiary nieco nietypowe w standardowych niedużych zestawach kluczy - 16 i 18 mm do mocowania altka, oraz chyba 13 mm do przewodu prądowego. Nietypowe rozmiary kluczy, śruby z łbami na torxy, to chyba głównie po to, aby przeciętny użytkownik był zmuszony zawsze, przy najmniejszej pierdółce jechać do sper-chiper-pazernego ASO. A pomyśleć, że jeden z pierwszych polskich samochodów z lat dwudziestych XX wieku konstrukcji inż. Tańskiego, czyli CWS T-1 można było całego rozkęcić dwoma kluczami 10 i 17 mm, ale to bło dawno i "se ne wrati"
Pozdrawiam.
p.s. Spróbuj okręcić rozrusznik w Oplu Zafirze II, to dopiero jest jazda
Pentium pisze:Saymon73 pisze o Pandolinie "golas", czyli wiadomo,że nie klimatyzacji. Masz tak dużo miejsca między silnikiem a przegrodą przednią, że bez problemu odkręcisz rozrusznik bez wizyty na podnośniku. Potrzebne klucze to oczywiście wymiary nieco nietypowe w standardowych niedużych zestawach kluczy - 16 i 18 mm do mocowania altka, oraz chyba 13 mm do przewodu prądowego. Nietypowe rozmiary kluczy, śruby z łbami na torxy, to chyba głównie po to, aby przeciętny użytkownik był zmuszony zawsze, przy najmniejszej pierdółce jechać do sper-chiper-pazernego ASO. A pomyśleć, że jeden z pierwszych polskich samochodów z lat dwudziestych XX wieku konstrukcji inż. Tańskiego, czyli CWS T-1 można było całego rozkęcić dwoma kluczami 10 i 17 mm, ale to bło dawno i "se ne wrati"Pozdrawiam.
Ok rozumię dziekuje za pomoc myślę że dam rade
Pozdrawiam
Witam
Dzisiaj wymieniłem alternator nie stety potrzebny był kanał.
Alternator po regeneracji i nowy pasek założony a stary alternator jak wyjołem to masakra peknieta po długosci obudowa.
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Dzisiaj wymieniłem alternator nie stety potrzebny był kanał.
Alternator po regeneracji i nowy pasek założony a stary alternator jak wyjołem to masakra peknieta po długosci obudowa.
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam