Witam tez jestem zainteresowany dołożeniem centralki do Pandy i chciałbym się dowiedzieć gdzie upchnąć siłownik może by ktoś zrobił fotkę jak to ma zrobione czy też mam założyć oryginalny siłownik do zamka
Odświeżam trochę temat bo jedna sprawa mnie nurtuje:
Czy jak założę centralny w pandzie, która go nie miała to co z kluczykiem?
Musze mieć drugi czy będzie otwierał ten stary?
I jak z bagażnikiem?
Jeśli założę w bagażniku to czy wejście na kluczyk, które tam jest będzie bezużyteczne?
Forsaken pisze:Dla bajeru. Jak większość rzeczy dokładanych do tego auta.
Możnaby jeżdzić wozem drabiniastym bo to i ekologicznie i bez zbędnych bajerów.
Ale jak sobie pomyslę, czysto hipotetycznie oczywięcie, że to ja robię zakupy, to przy ograniczonei ilości rąk taki bajer może być pomocny.
Pierwszy post to witam wszystkich serdecznie U mnie niestety fabrycznie był centralny ale tylko z kluczyka.Chciałbym zamontować w klapie bagażnika zamek (elektromagnetyczny ?) tak by można było otworzyć z pilota(dołożony do zamka nieoryginalny).No szczególnie zimą otwieranie bagażnika jest dosyć uciążliwe zamek ciągle zamarza a poza tym nie trzeba biegać z kluczykiem i otwierać.Jak się za to zabrać jakiś specjalny siłownik trzeba kupić no i czy w ogóle opłaca się to robić ??
Dzień dobry, mam centralny ale tylko na kluczyk. Kupilem silniczek i chcę go zamontować w kasecie od strony kierowcy. W dziale "Manuale" jest dobry poradnik jak to zrobić, mi natomiast chodzi o podłączenie sterownika radiowego (pilot nieoryginalny). Mam zestaw c.z. uniwersalnego i chciałbym go wpiąć tak aby móc sterować zamkiem zarówno kluczykiem jak i pilotem. Ostatni coś takiego robiłem w Fabii I (tam centralny dokladany na oryginalnym sterowniku Skody ale bez pilota) i powstał mały problem: podłączyłem sterownik radiowy pod jeden z siłowników i na pilota działał ok. Po zamknięciu/otwarciu zamka z kluczyka wywalało bezpiecznik - musiałem usunąć sterownik oryginalny i teraz jest ok. tzn. tylko pilotem otwierają się wszystkie drzwi a kluczykiem otwiera tylko jedne drzwi. Chcę tego uniknąć w Pandzie. Czy ktoś ma schemat zamka? Sterownik jest zintegrowany z komputerem czy to osobny moduł? Czy ktoś już zrobił taką modyfikację? Dziękuję za podpowiedzi, pozdro, Igor.
Oryginalnie w Pandzie centralny zamek jest sterowany z body komputera. Można oczywiście podłączyć sterowanie pilotem. Musisz do tego celu podpiąć się pod przewody od krańcówek w zamku drzwi kierowcy i podawać na nie masę.