raczej nie niestety musisz zdjąć boczek I zobaczyć ile pinów masz w kasecie cztery lub sześćnarcyzik pisze:mozna to jakos sprawdzic nie rozkrecając drzwi?Zwierzak pisze:Jeśli masz fabrycznie zamek sterowany kluczem to prawie na pewno nie masz silniczka w drzwiach kierowcy.
Centralny zamek - montaż - poradnik
- luki8823
- Świeżak
- Imię: Łukasz
- gadu: 7104819
- Panda: 1.2 dynamic *Pakiet Mamy
- Generacja: ...
- Paliwo: inne
tak wygląda oryginalna kaseta master z silniczkiem od strony kierowcynarcyzik pisze:rozumiem ze sześć pinów to wejście od sterowania a przy czterech tylko wyjscie na silowniki slave w reszcie drzwi?

Uploaded with ImageShack.us
- Dreamcatcher
- Klubowicz
- Imię: ...
- gadu: 0
- Panda: 1.3 JTD
- w5minut_pl
- Bywalec
- Imię: Andrzej
- gadu: 5113832
- Panda: 1,1 razy 2
- Kontakt:
-
Olla
- Świeżak
- Panda: Panda II
Re: Centralny zamek - montaż - poradnik
Pierwszy post to witam wszystkich serdecznie
U mnie niestety fabrycznie był centralny ale tylko z kluczyka.Chciałbym zamontować w klapie bagażnika zamek (elektromagnetyczny ?) tak by można było otworzyć z pilota(dołożony do zamka nieoryginalny).No szczególnie zimą otwieranie bagażnika jest dosyć uciążliwe zamek ciągle zamarza a poza tym nie trzeba biegać z kluczykiem i otwierać.Jak się za to zabrać jakiś specjalny siłownik trzeba kupić no i czy w ogóle opłaca się to robić ??
U mnie niestety fabrycznie był centralny ale tylko z kluczyka.Chciałbym zamontować w klapie bagażnika zamek (elektromagnetyczny ?) tak by można było otworzyć z pilota(dołożony do zamka nieoryginalny).No szczególnie zimą otwieranie bagażnika jest dosyć uciążliwe zamek ciągle zamarza a poza tym nie trzeba biegać z kluczykiem i otwierać.Jak się za to zabrać jakiś specjalny siłownik trzeba kupić no i czy w ogóle opłaca się to robić ??
- Amino
- Admin na emeryturze
- Imię: Marcin
- gadu: 2306550
- Panda: Była. Jest Kura :)
- Kontakt:
Kolegę tomix_780 proszę o ponowne napisanie postu.
-
kniazuk
- Aktywny
- Panda: 1.2 Dynamic
Dzień dobry,
mam centralny ale tylko na kluczyk. Kupilem silniczek i chcę go zamontować w kasecie od strony kierowcy. W dziale "Manuale" jest dobry poradnik jak to zrobić, mi natomiast chodzi o podłączenie sterownika radiowego (pilot nieoryginalny). Mam zestaw c.z. uniwersalnego i chciałbym go wpiąć tak aby móc sterować zamkiem zarówno kluczykiem jak i pilotem. Ostatni coś takiego robiłem w Fabii I (tam centralny dokladany na oryginalnym sterowniku Skody ale bez pilota) i powstał mały problem: podłączyłem sterownik radiowy pod jeden z siłowników i na pilota działał ok. Po zamknięciu/otwarciu zamka z kluczyka wywalało bezpiecznik - musiałem usunąć sterownik oryginalny i teraz jest ok. tzn. tylko pilotem otwierają się wszystkie drzwi a kluczykiem otwiera tylko jedne drzwi. Chcę tego uniknąć w Pandzie.
Czy ktoś ma schemat zamka? Sterownik jest zintegrowany z komputerem czy to osobny moduł? Czy ktoś już zrobił taką modyfikację?
Dziękuję za podpowiedzi,
pozdro,
Igor.
mam centralny ale tylko na kluczyk. Kupilem silniczek i chcę go zamontować w kasecie od strony kierowcy. W dziale "Manuale" jest dobry poradnik jak to zrobić, mi natomiast chodzi o podłączenie sterownika radiowego (pilot nieoryginalny). Mam zestaw c.z. uniwersalnego i chciałbym go wpiąć tak aby móc sterować zamkiem zarówno kluczykiem jak i pilotem. Ostatni coś takiego robiłem w Fabii I (tam centralny dokladany na oryginalnym sterowniku Skody ale bez pilota) i powstał mały problem: podłączyłem sterownik radiowy pod jeden z siłowników i na pilota działał ok. Po zamknięciu/otwarciu zamka z kluczyka wywalało bezpiecznik - musiałem usunąć sterownik oryginalny i teraz jest ok. tzn. tylko pilotem otwierają się wszystkie drzwi a kluczykiem otwiera tylko jedne drzwi. Chcę tego uniknąć w Pandzie.
Czy ktoś ma schemat zamka? Sterownik jest zintegrowany z komputerem czy to osobny moduł? Czy ktoś już zrobił taką modyfikację?
Dziękuję za podpowiedzi,
pozdro,
Igor.
- Amino
- Admin na emeryturze
- Imię: Marcin
- gadu: 2306550
- Panda: Była. Jest Kura :)
- Kontakt:
Oryginalnie w Pandzie centralny zamek jest sterowany z body komputera. Można oczywiście podłączyć sterowanie pilotem. Musisz do tego celu podpiąć się pod przewody od krańcówek w zamku drzwi kierowcy i podawać na nie masę.