skrzynia biegow
skrzynia biegow
SIema
jak sprawdzic olej w skrzyni czy wogole sie da? da sie wymienic caly czy tylko sie dolewa i gdzie co i jak jak by mogl mi ktos pomoc:) z gory dziekuje:)
Re: skrzynia biegow
Szukasz pod akumulatorem plastikowego "grzybka"- odpowietrznika, trzeba plastik wyjąć. Od spodu szukasz korka jest chyba na imbus 8 - najniższy punk skrzyni. Odkręcić, niech zleci i już. Zakręcić, później wlać pełne 2l przez odpowietrznik, a nie tak jak w instrukcji
Wymiana co 120kkm, we wszystkich swoich Fiatach wymieniłem w tym roku, olej trafiłem po 19zł/l, więc 6l hurtem zakupiłem, do swoich pojazdów. Olej to MM o parametrach takich jak Tutela ZC75 synch
Wymiana co 120kkm, we wszystkich swoich Fiatach wymieniłem w tym roku, olej trafiłem po 19zł/l, więc 6l hurtem zakupiłem, do swoich pojazdów. Olej to MM o parametrach takich jak Tutela ZC75 synch
Zwierzak pisze:http://www.punto.org.pl/zrobtosam/ogolnieprzydasiewszystkim/70
U nas powinno być bardzo podobnie
jest baaaardzo podobnie, wręcz identycznie
Przepis podałem powyżej, ja wymieniałem bez demontażu donicy aku
czy ten odpowietrznik to jest pod akumulatorem? taki plastikowy czarny korek? tzn jest akumulator, pod nim na widoku jest linka od sprzęgla a za ta linka pod akumulaytorem jest taki czarny plastikowy korek, ktory znajduje sie tak jakby na takim malym metalowym kwadraciku? to to jest ten odpowietrznik? mam nadzieje ze bardzo zrozumiale opisalem:), a jak to to to jak tamtedy wlac olej:|?
pzdr:)
pzdr:)