Witam
Mam maly problem z moja panda wymieniałem wczoraj skrzynie i musialem odkrecic polos teraz gdy ja wlozylem i sktecilem wszystko
poruszałem kolem prod tyl i widze ze poloska mi się rusza w skrzyni
patrzyłem na to i nie wiem co z tym zrobić
mogla nie wejść w swoje miejsce czy jak ???
poza tym wszystko pasuje
teraz dokładnie sprawdziłem prawy przeglub rusza się w miejscu gdzie wchodzi do kola tak jak by nie był dobrze dokrecomy i rusza się z tarcza byłem przed chwila na pleumatyku dokrecic i nic nie dalo tak jak by brakwalo jakiejś podkładki w srodku albo cos i niemoze go docisnąć
przeglub rusza się z tarcza
dodam ze przed rozbieraniem było wszystko dobrze
Latajaca półoś
Latajaca półoś
Ostatnio zmieniony śr 15:51, 29 kwie 2015 przez Deacon, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Scalono posty. Poza tym pkt. 11 regulaminu Forum!
Powód: Scalono posty. Poza tym pkt. 11 regulaminu Forum!
-
arnold
- Wymiatacz
- Imię: Arnold
- gadu: 0
Re: Latajaca półoś
Po pierwsze mógłbyś ładnie pisać żeby szło się rozczytać, po drugie nie musisz pisać postu pod postem tylko edytować poprzedni.
A problem wygląda tak jakby się rozpadło łożysko koła jeśli poruszając przegubem ruszasz tarczą, to o tym świadczy.
A problem wygląda tak jakby się rozpadło łożysko koła jeśli poruszając przegubem ruszasz tarczą, to o tym świadczy.
- OsiemKilo
- Maniak
- Imię: Sławek
- gadu: 0
Re: Latajaca półoś
Sprawdź dokładnie przy nakrętce półosi, faktycznie może być, że czegoś tam brakuje skoro jest luz. Nie radzę jeździć z luzem na piaście bo zaraz bedzie po łożysku a druga ważniejsza kwestia to bezpieczeństwo Twoje i innych uczestników ruchu drogowego.
Od strony skrzyni półoś po prawidłowym włożeniu powinna być sztywno. Rozumiem, że półosie zostały te same.
Od strony skrzyni półoś po prawidłowym włożeniu powinna być sztywno. Rozumiem, że półosie zostały te same.
https://driiive.com/8kilo/FiatPanda/ <-- Zobacz moją pandę na Driiive.com