Latajaca półoś

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

milosz58
Świeżak
Imię: MILOSZ
gadu: 0

Latajaca półoś

Post autor: milosz58 »

Witam
Mam maly problem z moja panda wymieniałem wczoraj skrzynie i musialem odkrecic polos teraz gdy ja wlozylem i sktecilem wszystko
poruszałem kolem prod tyl i widze ze poloska mi się rusza w skrzyni
patrzyłem na to i nie wiem co z tym zrobić
mogla nie wejść w swoje miejsce czy jak ???
poza tym wszystko pasuje

teraz dokładnie sprawdziłem prawy przeglub rusza się w miejscu gdzie wchodzi do kola tak jak by nie był dobrze dokrecomy i rusza się z tarcza byłem przed chwila na pleumatyku dokrecic i nic nie dalo tak jak by brakwalo jakiejś podkładki w srodku albo cos i niemoze go docisnąć
przeglub rusza się z tarcza
dodam ze przed rozbieraniem było wszystko dobrze
Ostatnio zmieniony śr 15:51, 29 kwie 2015 przez Deacon, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Scalono posty. Poza tym pkt. 11 regulaminu Forum!
arnold
Wymiatacz
Imię: Arnold

Re: Latajaca półoś

Post autor: arnold »

Po pierwsze mógłbyś ładnie pisać żeby szło się rozczytać, po drugie nie musisz pisać postu pod postem tylko edytować poprzedni.

A problem wygląda tak jakby się rozpadło łożysko koła jeśli poruszając przegubem ruszasz tarczą, to o tym świadczy.
Awatar użytkownika
OsiemKilo
Maniak
Imię: Sławek

Re: Latajaca półoś

Post autor: OsiemKilo »

Sprawdź dokładnie przy nakrętce półosi, faktycznie może być, że czegoś tam brakuje skoro jest luz. Nie radzę jeździć z luzem na piaście bo zaraz bedzie po łożysku a druga ważniejsza kwestia to bezpieczeństwo Twoje i innych uczestników ruchu drogowego.
Od strony skrzyni półoś po prawidłowym włożeniu powinna być sztywno. Rozumiem, że półosie zostały te same.
https://driiive.com/8kilo/FiatPanda/ <-- Zobacz moją pandę na Driiive.com
ODPOWIEDZ