Po pierwsze sprawdź czy nie jest wyrobiona zwrotnica (pomimo dokręcenia występuje luz sworzeń-zwrotnica na gnieździe). Sprawdź czy na innych elementach nie ma luzów, bo to też wpływa na obniżenie trwałości innych elem.zawieszenia.TRW zwykła masówka jak i wiele innych firm. W tej chwili wszystko mam z srl:amory przód, tył, wahacze i mogę powiedzieć jedno super

Oczywiście może być tak, że po pewnym czasie i ta marka zejdzie na psy. Tylne tuleje wahaczy zawsze wymieniam na pełne (na nowym wahaczu) od pandy 100hp (coraz ciężej je dostać, nawet ASO podaje od zwykłej) i miałem też bodajże od jakiegoś punto, ale od jakiego modelu to sprzedawca nie wiedział. Też były pełne, co za tym idzie dużo sztywniejsze i koła nie latają jak żyd po pustym sklepie. Aha i jak się nowy wahacz zakłada to się od spodu nie wali młotkiem żeby wszedł sworzeń, bo i takie praktyki widziałem

Ostatnio zmieniony wt 20:33, 31 mar 2015 przez
Romix13, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawiono literówkę :) sugestia: literkę "ź" uzyskasz na (alt+x) zamiast pisania "ż" ;) przynajmniej u mnie tak działa :)