Mycie autka przy ujemnych temperaturach
Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
- olo 1
- Maniak
- Imię: Olek
- gadu: 0
- Panda: "Błękitna"
1.2 Dynamic - Lokalizacja: Wałbrzych
Mycie autka przy ujemnych temperaturach
Jako,że każdy z nas chciałby żeby jego auto było czyste również zimą,mogę podpowiedzieć pomysł jak wymyć i wysuszyć auto nie mając ogrzewanego garażu.Pierwszy sposób to znalezienie myjni,która posiada tzw.suszarnie(ogrzewane pomieszczenie)ja mam zaprzyjażnioną myjnię w której po umyciu auto wstawiam do takiego pomieszczenia i sobie spokojnie wysycha.Drugi pomysł,który poddał mi znajomy i który działa to myjnia automatyczna,ale ogrzewana-kupić bilet,jechać po 20(bo kto o zdrowych zmysłach myję auto zimą na noc),wymyć i spokojnie poczekać aż powysycha w między czasie można powycierać,itp.Obydwa sposoby mam sprawdzone i jak dla mnie lepszy jest ten pierwszy,jedyny minus to to,że mieści się tam tylko jedno auto,drugi jest niestety czasochłonny i obarczony ryzykiem,że ktoś przyjedzie też w ten sposób się wymyć i to,że myjnie przy cpn czy markecie są niestety słabo grzane oraz to,że mycie odbywa się przy użyciu szczotek.Co na to powiecie,jakieś inne pomysły?
- OsiemKilo
- Maniak
- Imię: Sławek
- Panda: 1,3 Mjet Van
Re: Mycie autka przy ujemnych temperaturach
na mrozie to najlepiej nie myć
a jak już musimy myć to po myciu najlepiej postawić furę do ogrzewanego garażu.
Bardzo pomocne przy osuszaniu auta jest sprężone powietrze, wystarczy odmuchać auto
Bardzo pomocne przy osuszaniu auta jest sprężone powietrze, wystarczy odmuchać auto
https://driiive.com/8kilo/FiatPanda/" onclick="window.open(this.href);return false; <-- Zobacz moją pandę na Driiive.com
- Romix13
- Wesoły Tramdriver
- Imię: Romek
- Panda: Misiek 1.1 2003 / od 2004 LPG II gen.
Ciężka sprawa z tym, bo nie każdy ma możliwość żeby mieć blisko tego typu myjki mieszkając np.na wsi przykładowo u mnie
Ja w sobotę umyłem, ale też się wziąłem na sposób: Mam zabudowany garaż z kratką odpływową ale bez ogrzewania, więc umyłem miśka i wjechałem do garażu z tym że w garażu nagrzałem piecykiem na butlę gazową i autko wyschło
Ja w sobotę umyłem, ale też się wziąłem na sposób: Mam zabudowany garaż z kratką odpływową ale bez ogrzewania, więc umyłem miśka i wjechałem do garażu z tym że w garażu nagrzałem piecykiem na butlę gazową i autko wyschło
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
- Kamillo
- Instruktor
- Imię: Kamil
- Panda: Seat Ibiza V (KJ)
Zazdroszczę jakiegokolwiek garażu. Jeśli temp są na "-" to moje autka jeżdża brudne...
http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=1848" onclick="window.open(this.href);return false; - Niebieska Strzała
Ja sie przyznam że myje w czasie dodatnich temperatur w czasie mrozów odpuszczam i codziennie śledze pogodę 
1.2 Dynamic
- Camcioo
- Moderator
- Imię: Kamil
- gadu: 5225182
- Panda: Czarnula / Bravo 1.4 t-jet
ja do - 3 umyję auto na bezdotykowej trasa i kropelki spływają co zostanie na szybko przetrzeć szmatką i git
jak więcej to nie myję chodź nie raz mam ochotę podjechać 
Oferuje konsultacje : treningowe, żywieniowe i suplementacyjne 
Podłączenie pod Fes-a, Mes-a, Osiowanie, kasowanie błędów itd
Podłączenie pod Fes-a, Mes-a, Osiowanie, kasowanie błędów itd
co do szmatki dobra sprawa jak miałem praktyki to jeden dzień zawsze był poświecony na myjce po umyciu samochodu zawsze cały przecieraliśmy szmatkami że wyjeżdżał suchy z myjni. Jedno mnie dziwi ze przy każdym myciu myliśmy silnik czyli specjalny płyn czekaliśmy 10 min i wodą spłukiwaliśmy i o dziwo każdy odpałał a samochody przyjeżdzały klasa dla szarych ludzi 
1.2 Dynamic
- bombel
- Maniak
- Imię: Sebastian
- gadu: 1320359
- Panda: 1.1 + NOS ;)
- Kontakt:
ja również przy ujemnych temp nie myję trudno wtedy świeci brudem
, ale jako że od pewnego czasu zimy mamy jakie mamy to korzystam z bezdotykowej - potem kawałek jadę go "przewiać" z wody z grubsza a na koniec na podwórku otwieram wszystkie drzwi, klapę i się wietrzy
. Garażu jak to mówią ich habe nicht więc przy ujemnych temp moje auto jest brudassem

-
hazi_k
- Specjalista
- Imię: Krzysiek
- Panda: 1.1 Actual
robię tak samobombel pisze:ja również przy ujemnych temp nie myję trudno wtedy świeci brudem, ale jako że od pewnego czasu zimy mamy jakie mamy to korzystam z bezdotykowej - potem kawałek jadę go "przewiać" z wody z grubsza a na koniec na podwórku otwieram wszystkie drzwi, klapę i się wietrzy
. Garażu jak to mówią ich habe nicht więc przy ujemnych temp moje auto jest brudassem
![]()
-
ostrokit
- Świeżak
- Imię: Mirek
- Panda: Panda III
Jak temperatura jest na minusie to ja też unikam mycia jak ognia
A jeśli już muszę, to nie robię tego późno wieczorem, tylko raczej koło południa albo późnym rankiem.