Białe żarówki

Brak prądu, nie świeci lampa, potrzebny schemat...

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Deacon
Admin na emeryturze
Imię: Michał

Re: Białe żarówki

Post autor: Deacon »

Niestety ale wg tego co podaje producent Nightbreakery nie święcą na biało tylko na żółto.
Tetsuro
Profesjonalista
Imię: Dariusz
gadu: 0

Post autor: Tetsuro »

Każdy może wyrazić swoją opinie więc wyrażę i ja . Mam żarówki najzwyklejsze i je chwale .Podstawa to czyste lustra i dobre ustawienie . Niestety - teraz już nie ma fachowców którzy umieją ustawić światła. To co sprawdzają na przeglądzie to kpina. 1.- mają oświetlać drogę na 40 m. : 2. -oby dwa dokładnie na tą samą odległość :3.- światło na drogę ma padać na tą samą szerokość jak są zamontowane w samochodzie. Gwarantuje że najlepsze i najdroższe żarówki nie dadzą tego co takie ustawienie świateł. Doświadczenia to wam pisał nie będę bo :) :shock: SPRAWDŻCIE sami :D
tomek.zar
Świeżak
Imię: Tomek

Post autor: tomek.zar »

Tetsuro pisze:Każdy może wyrazić swoją opinie więc wyrażę i ja . Mam żarówki najzwyklejsze i je chwale .Podstawa to czyste lustra i dobre ustawienie . Niestety - teraz już nie ma fachowców którzy umieją ustawić światła. To co sprawdzają na przeglądzie to kpina. 1.- mają oświetlać drogę na 40 m. : 2. -oby dwa dokładnie na tą samą odległość :3.- światło na drogę ma padać na tą samą szerokość jak są zamontowane w samochodzie. Gwarantuje że najlepsze i najdroższe żarówki nie dadzą tego co takie ustawienie świateł. Doświadczenia to wam pisał nie będę bo :) :shock: SPRAWDŻCIE sami :D

Potwierdzam to co kolega powyżej napisał. przez pewien czas nie mogłem zrozumieć dlaczego mimo zakładania co raz to mocniejszych i droższych żarówek jakość oświetlania drogi była przeciętna. Pewnego dnia po uderzeniu kamienia zmuszony byłem do wymiany reflektora. jakież było moje zdziwienie kiedy okazało się, że wymieniony prawy daje o połowę więcej światła niż stary lewy. Po zabawie z odkręceniem reflektora dokładnym wyczyszczeniu i osuszeniu (co jest chyba nawet najważniejsze, gdyż zaparowanie reflektora to straszna rzecz) stary zyskał "więcej mocy". Tak więc każdemu polecam poświęcić trochę czasu i wyczyścić oczy pandzie. Komfort jazdy w nocy znacznie się podniesie :idea:
Michal007
Świeżak
gadu: 6629401

Post autor: Michal007 »

Jesli moge wyrazic swoją opinie na ten temat to ja mam żarowki H4 White effect z Simply za 5 zł (niebieskie szkło żarówki) :P Święcą super na biało i doskonale oświetlają droge. A podstawa to dobrze ustawiona lampa...
TomaszTRN
Świeżak
Imię: Tomasz

Post autor: TomaszTRN »

Wymieniłem żarówki i muszę przyznać, że bardzo dobry efekt. Dzięki za pomoc :)
Awatar użytkownika
zecer1971
Zasłużony dla PCP
gadu: 5336642

Post autor: zecer1971 »

TomaszTRN pisze:Wymieniłem żarówki i muszę przyznać, że bardzo dobry efekt. Dzięki za pomoc :)

To na jakie żarówki się zdecydowałeś ???
Wrzuć fotkę jak świecą :P
TomaszTRN
Świeżak

Awatar użytkownika
zecer1971
Zasłużony dla PCP

TomaszTRN pisze:Zdjęcia
http://imageshack.us/g/14/jyq9.jpg/

Mocno świecą :ok:
No to trzy fotki do działu moja panda II już masz :P
TomaszTRN
Świeżak

Mam już porobione inne jeszcze z lata. Jak trochę czasu będzie to wrzucę. Chociaż trochę wstyd jak patrze na pięknie zrobione auta na forum :P
Awatar użytkownika
zecer1971
Zasłużony dla PCP

TomaszTRN pisze:Mam już porobione inne jeszcze z lata. Jak trochę czasu będzie to wrzucę. Chociaż trochę wstyd jak patrze na pięknie zrobione auta na forum :P

Żadnego wstydu tutaj nie będzie, każda panda jest inna.
Jak znajdziesz chwile czasu to zakładaj wątek i zapraszamy na spoty w kuj.-pom. :P
Awatar użytkownika
bombel
Maniak
Imię: Sebastian
gadu: 1320359
Kontakt:

Post autor: bombel »

z przykrością stwierdzam że moje tungsramy sportlight po 14miesiącach powiedziały papa :( - myślałem że dłużej pożyją ale niestety wczoraj jedna odeszła, tymczasowo wsadziłem jakiś bubel z tesco za 8zł żeby nie jeździć z jednym "oczkiem" nowy komplet tungsrama już niebawem :D - waham się czy sportligt + 50% czy megalight +120% zobaczę jeszcze jak mnie najdzie...
Deacon
Admin na emeryturze

Post autor: Deacon »

14 miesięcy to mało? Jak na żarówki +50% za tą cenę to wydaje mi się, że wynik jest bardzo dobry :)
Awatar użytkownika
bobofrut
Admin na emeryturze
Imię: Patryk
gadu: 2476555

Post autor: bobofrut »

Wydaje mi się ok, np h7 w dusterze polatały hmm pół roku może troche więcej do 8 mcy.
Wszystkich zainteresowanych kontaktem do mnie proszę kierować tylko na PW.
Obrazek
Awatar użytkownika
bombel
Maniak
Imię: Sebastian
gadu: 1320359
Kontakt:

Post autor: bombel »

pewno macie rację, nie wziąłem pod uwagę faktu że dzienne mam dopiero od maja br więc prawie 9m-cy paliły non stop (w dzień i w noc) :ok:, ale przynajmniej juz wiem co będzie następne - będą dokładnie te same :D sportlight 8)
Awatar użytkownika
jedrek1978
Świeżak
Imię: Andrzej
gadu: 2484684

Post autor: jedrek1978 »

bombel pisze:pewno macie rację, nie wziąłem pod uwagę faktu że dzienne mam dopiero od maja br więc prawie 9m-cy paliły non stop (w dzień i w noc) :ok:, ale przynajmniej juz wiem co będzie następne - będą dokładnie te same :D sportlight 8)

Moje jeszcze wytrzymują mam je od 18 kwietnia 2012. Obym sobie nie wykrakał w zła godzinę :swir: