Lodówka samochodowa

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Awatar użytkownika
AdaMs
Moderator
Imię: Mateusz
Panda: Zuza 1.2 69KM (PIII)
Kontakt:

Lodówka samochodowa

Post autor: AdaMs »

Cześć,

Przymierzam się do zakupu lodówki samochodowej. Jaką byście polecili? Tą na zasilanie 12V czy zwykłą na wkłady.

Dzięki za opinie ;)
Awatar użytkownika
anathema4
Klubowicz
Imię: Mariusz
gadu: 0
Panda: 1.2 Dynamic

Re: Lodówka samochodowa

Post autor: anathema4 »

Wiesz, myślę, że każda się sprawdzi dobrze w zależności od warunków. Na pewno lepiej potrzyma zimno zasilana ale przewagą wkładowej jest to, że po wyłączeniu silnika dalej chłodzi, ba wyjmujesz ją z auta i ta da - dalej chłodzi! :zakrecony:
Obrazek
Awatar użytkownika
AdaMs
Moderator
Imię: Mateusz
Panda: Zuza 1.2 69KM (PIII)
Kontakt:

Post autor: AdaMs »

Waham się, ponieważ zasilane mają dwie funkcję: podgrzewania i chłodzenia. Tak więc w lato zimne piwko, a w zimie gorące... :D

I kurcze dylemat :P
Awatar użytkownika
OsiemKilo
Maniak
Imię: Sławek
Panda: 1,3 Mjet Van

Post autor: OsiemKilo »

Ja posiadam lodowke z dwiema pokrywami. Jedna pokrywa jest z chlodzeniam 12V a druga zwykła. W zasadzie jak juz jej uzywam to tylko z pokrywa 12V. Moim zdaniem lepsza lodoweczka na 12V, mozesz wlozyc do niej zamrożone wkłady i bedzie trzymac zimno tez bez prądu. I piwko zawsze zimnie bedzie ;)
https://driiive.com/8kilo/FiatPanda/" onclick="window.open(this.href);return false; <-- Zobacz moją pandę na Driiive.com
doldi
Profesjonalista
Imię: Maciej
Panda: Fiat PANDA 1.2 8V EASY

Post autor: doldi »

słuchaj kolego ja postawiłem na lodóweczkę zasilaną energią 12V, a to dla tego że w moim aucie mam sporo miejsca, natomiast do Pandziorki ona jest za duża, ale wypełnia pół bagażnika, co do praktyczności.. cały czas chłodzi, włączam przed podróżą ją (zasilacz na 230V) by schłodziła napoje, potem umieszczam w aucie, ale gniazdo mam tak podłączone by napięcie było niezależnie (wiem wyczerpuje energię ale tam mam aku 100Ah), WIĘC LUZIK cały czas sieszę się schłodzonymi napojami i czekolada się nie rozpuszcza..
minusy ciągły pobór prądu, waga, przenoszonego sprzętu, wymiary, ale .. wybór należy do decydenta.. obecnie mogą być fajne promocje, kończy się sezon...
Obrazek
Awatar użytkownika
bart_tychy
Klubowicz na emeryturze
Imię: Bartek
Panda: była, ale nie ma :(
jest paseratti

Post autor: bart_tychy »

a ja do swojej elektrycznej wkładam wkłady i mam lodówkę nawet na postoju :)
ODPOWIEDZ