kable wysokiego napięcia?

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Re: kable wysokiego napięcia?

Numer postu:#16  Postprzez zamberek » Śr 22:39, 22 sie 2012

Dużo przypadków z NGK hm...czyżby już się nie starali?
No i chyba na Championach się skończy ;) Tym bardziej porównując cenę beru do championów ;)
Obrazek
zamberek
Wymiatacz

Panda: '05 1.1 VAN LPG
Imię: Maciek

Numer postu:#17  Postprzez Franek16i » Śr 22:46, 22 sie 2012

szczerze beru champion nie widze roznicy zobaczymy przy dluzszej eksploatacji jak beda sie sprawowaly:)
Franek16i
Wymiatacz

Panda: Pandolot 1.2 + NOS:)

Numer postu:#18  Postprzez ja84 » Wt 20:05, 22 sty 2013

Romix13 napisał(a):
Franek16i napisał(a):po paru kilometrach powiem tak ze :) bardzo ladnie:) chodzi i sie zbiera:) bym powiedzial ze tak samo jak na championach:) ngk? bo 2 razy po 3 czy 4 tys wymienialem bo juz lipa byla:/ nie dawaly juz dobrej iskry, zmienilem i zero problemow na 10 tys, na jednych championkach to chyba i z 15 czy 18 zrobilem i nic:) nawet moj wujaszek byl zdziwiony:| nie wiem czemu nie wiem dlaczego i wlasnie dlatego nie kupie ngk juz, jedzilem na championach i gitarka teraz beru tez jest gitarka:) wiec jesli chodzi o swiece to tylko championki albo beru i tyle:)

Miałem tosamo z NGK :) kupiłem nowe zrobiłem 2tys.i zaczął przerywać , okazało się, że jedna już padła. Kupiłem drugi komplet NGK , zrobiłem 5tys. i znów to samo, ale na innym cylindrze, za trzecim razem z tych 2 kompletów zamieniłem tylko te walnięte na dobre i był spokój do zimy, potem znów tak gdzieś po 8tys. Wkurzyłem się kupiłem ISKRY i zrobiłem już 12tys :) i narazie super, ale następne to już będą Championy :)

A w jakiej cenie kupowałeś Iskry, jak się sprawują, czy masz iskry do lpg? Jakie przewody, bo NGK raz miałem i dziękuję, zarówno świece jak i przewody, słabizna, tylko 15 tys. km wytrzymały.
ja84
Bywalec

Panda: 1.1 54KM LPG

Numer postu:#19  Postprzez bambrys » Wt 20:49, 22 sty 2013

Świece NGK są bardzo dobre jak nie są podrabiane a właśnie NGK jest najwięcej podróbek ja na swoich świecach zrobiłem 40tyś na gazie i były ok z kolei kable kupiłem na allegro MM i po ok 100 km się po nadtapiała izolacja a napisy na kablach zmazywały się pod palcem tak więc była to chyba podróbka podróbki , kupiłem kable BOSCHA i zrobiłem na nich 40 tyle samo co na świecach i niestety się urwał kabel podczas ściągania kupiłem oryginalne w aso ale cena 180 niestety:(
Obrazek
bambrys
Specjalista

Panda: 1,1 Olimpic klima gaz BRC
Imię: Dawid

Numer postu:#20  Postprzez ja84 » Śr 18:24, 23 sty 2013

To jeśli tak jest to z jakim oznaczeniem szukać świec i kabli ngk, podasz jakieś numery?
ja84
Bywalec

Panda: 1.1 54KM LPG

Numer postu:#21  Postprzez bobofrut » Śr 19:29, 23 sty 2013

ja84 napisał(a):To jeśli tak jest to z jakim oznaczeniem szukać świec i kabli ngk, podasz jakieś numery?

Zależy jaki silnik. Ja brałem z pewnego źródła zamawiałem i na NGK też nie narzekam.
Wszystkich zainteresowanych kontaktem do mnie proszę kierować tylko na PW.
Obrazek
bobofrut
Admin na emeryturze

Panda: 1.1[LPG] | 06' | Active+ | Rosso199
Imię: Patryk

Numer postu:#22  Postprzez bambrys » Śr 22:15, 23 sty 2013

do silnika 1,1 oraz 1,2 świece to NGK BKR5EZ a kable to już myślę że ci w sklepie dobiorą ale np jak zakładałem gaz dwa lata temu to gazownik mówił mi że świece tylko NGK tylko właśnie żeby na oryginalne trafić a kable polecał SENTECH i powiem tak kupiłem do corsy mojej żony i jak narazie taki zestaw nie stwarza problemów, a jeśli chcesz kable NGK to wejdź na ich stronę i dobierzesz tam odpowiednie kable, ewentualnie JANMORY FAS17 niedrogie 40zł komplet , Bosch kupisz za 60-70 ale myślę że nie ma co przepłacać bo to są Polskie firmy więc mogą być jakościowo dobre (sentech, janmor)
Ostatnio edytowano Śr 22:29, 23 sty 2013 przez bambrys, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
bambrys
Specjalista

Numer postu:#23  Postprzez Borys » Śr 22:25, 23 sty 2013

ja84 napisał(a):To jeśli tak jest to z jakim oznaczeniem szukać świec i kabli ngk, podasz jakieś numery?

Proponowałbym zobaczyć w instrukcje obsługi jeżeli taką posiadasz. Ja posiadam silnik 1,2 69km i mam całkiem inne oznaczenie świec. Dla pewności zapytaj również sprzedającego w sklepie.
Zawsze do gazowców zakładałem świece NGK i nigdy nie było problemów. Mój mechanik ( były pracownik ASO Fiata ) powiedział że Panda to tylko świece NGK i Magneti Marelli.
Mój żółty budyń viewtopic.php?f=45&t=2469
Borys
Leader Team

Panda: 1,2 69 KM LPG
Imię: Paweł

Numer postu:#24  Postprzez bobofrut » Śr 22:34, 23 sty 2013

"do silnika 1,1 oraz 1,2 swiece to NGK BKR5EZ " oj nie zawsze...choc wolałbym takie miec(bo moje 2x droższe). Ja mam DCPR7E-N-10 (NGK)
Zamiast NGK BKR5EZ mozna też BKR6ES.
Co do kabli ja mam RC-FT601 (te krótsze), a u Pandarii występują te dłuższe. Czyli właściwie mamy 2x kombinacja kabli i 2x kombinacja świeczek.
Obrazek
bobofrut
Admin na emeryturze

Numer postu:#25  Postprzez bambrys » Śr 22:39, 23 sty 2013

Ale jak nie masz przekonania że trafisz na dobre NGK to kup Polskie Iskry są też wersje do gazu i napewno tańsze będą , widzę że kombinowali z tymi kablami , świecami dwa razy droższe i czemu to ma służyć to tak jak z rozrządem u Agenta 500stów zamiast 120 porażka
Obrazek
bambrys
Specjalista

Numer postu:#26  Postprzez mija » Cz 0:30, 24 sty 2013

bobofrut napisał(a):"do silnika 1,1 oraz 1,2 swiece to NGK BKR5EZ " oj nie zawsze...choc wolałbym takie miec(bo moje 2x droższe). Ja mam DCPR7E-N-10 (NGK)
Zamiast NGK BKR5EZ mozna też BKR6ES.
Co do kabli ja mam RC-FT601 (te krótsze), a u Pandarii występują te dłuższe. Czyli właściwie mamy 2x kombinacja kabli i 2x kombinacja świeczek.

Bo masz nowszą Pandę od Dariowej ty masz 1,1? i Daria 1,1 ? Co oni tam zmienili bo w 1,2 nowszym 69KM są już te cieńsze dłuższe świece u mnie są takie same jak w 1,1 co kładli do Seicento choć w Pandzie mam 1,2. Zmiana w przypadku tego mocniejszego 1,2 jest zrozumiała przebudowali głowicę, choć ma to swoje wady silnik się zrobił kolizyjny :(
Tylko co pozmieniali w 1,1?

Ja jak odzyskałem Pandę (tzn. odkupiłem ją od siostry) to zabrałem się za wymianę rozrządu, filtry, olej, kable, świece - poprzednia zmiana świec była robiona jeszcze w ASO Fiata w LDZ i wyobraźcie sobie fiat założył do pandy to co miał pod ręką bo owszem były to świece z logiem fiata ale 3 elektrodowe o oznaczeniu na tym pierścieniu kompletnie nie zgodnym z tym co jest w książce do Pandy w sklepie jak to cudo pokazałem to mówią, że bardzo fajne taki szpanerskie ale nie do tego silnika :P
Mam je gdzieś jeszcze na pamiątkę :P
TAK dziła ASO Fiat :(
Ostatnio edytowano Cz 0:36, 24 sty 2013 przez mija, łącznie edytowano 1 raz
mija
Profesjonalista

Panda: 1,2 PB/LPG - 2003R
Imię: Michał

Numer postu:#27  Postprzez bobofrut » Cz 0:34, 24 sty 2013

1,1 też jest kolizyjny po zmianie głowicy/przebudowie. Ja mam żółty korek Daria gumowy czarny, stąd te zmiany, nawet w 1.1 ;)
Obrazek
bobofrut
Admin na emeryturze

Numer postu:#28  Postprzez mija » Cz 0:37, 24 sty 2013

Co zmienili w 1,1 mocowo się zmienił? Taki genialny silnik ruszyli po co ?

nadal nie poszukałem Ci zdjęć tapicerki do SC ale to dlatego, że walczyłem ze śniegiem postaram się jak najszybciej podesłać Ci zdjęcia.
Przepraszam
mija
Profesjonalista

Panda: 1,2 PB/LPG - 2003R
Imię: Michał

Numer postu:#29  Postprzez bobofrut » Cz 1:51, 24 sty 2013

mija napisał(a):Co zmienili w 1,1 mocowo się zmienił? Taki genialny silnik ruszyli po co ?

nadal nie poszukałem Ci zdjęć tapicerki do SC ale to dlatego, że walczyłem ze śniegiem postaram się jak najszybciej podesłać Ci zdjęcia.
Przepraszam

54 KM nadal niby.

Spoko Michał :) każdy teraz walczy ze śniegiem i sesją ;)
Przydałby Ci się teraz Duster:P :strzela:
Obrazek
bobofrut
Admin na emeryturze

Numer postu:#30  Postprzez Romix13 » Cz 21:36, 24 sty 2013

ja84 napisał(a):A w jakiej cenie kupowałeś Iskry, jak się sprawują, czy masz iskry do lpg? Jakie przewody, bo NGK raz miałem i dziękuję, zarówno świece jak i przewody, słabizna, tylko 15 tys. km wytrzymały.

ISKRA SFE65PRS :ok: za 29zł :) i kable NGK RC-FT601 :) za 54zł , hula PB i LPG jak talala :) na chwile obecną mam na nich 16.000 przejechane i dalej jeżdżę bez niespodzianek :)
Kable najpierw były SENTECH S1253 których Nie polecam!! bo po kilkuset km zaczęły przebijać i szarpać przy pierwszej wigoci.
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW :)
Romix13
Wesoły Tramdriver

Panda: Misiek 1.1 2003 / od 2004 LPG II gen.
Imię: Romek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mechanika - problemy techniczne