Romix13 napisał(a):Franek16i napisał(a):po paru kilometrach powiem tak ze bardzo ladnie:) chodzi i sie zbiera:) bym powiedzial ze tak samo jak na championach:) ngk? bo 2 razy po 3 czy 4 tys wymienialem bo juz lipa byla:/ nie dawaly juz dobrej iskry, zmienilem i zero problemow na 10 tys, na jednych championkach to chyba i z 15 czy 18 zrobilem i nic:) nawet moj wujaszek byl zdziwiony:| nie wiem czemu nie wiem dlaczego i wlasnie dlatego nie kupie ngk juz, jedzilem na championach i gitarka teraz beru tez jest gitarka:) wiec jesli chodzi o swiece to tylko championki albo beru i tyle:)
Miałem tosamo z NGK kupiłem nowe zrobiłem 2tys.i zaczął przerywać , okazało się, że jedna już padła. Kupiłem drugi komplet NGK , zrobiłem 5tys. i znów to samo, ale na innym cylindrze, za trzecim razem z tych 2 kompletów zamieniłem tylko te walnięte na dobre i był spokój do zimy, potem znów tak gdzieś po 8tys. Wkurzyłem się kupiłem ISKRY i zrobiłem już 12tys i narazie super, ale następne to już będą Championy
ja84 napisał(a):To jeśli tak jest to z jakim oznaczeniem szukać świec i kabli ngk, podasz jakieś numery?
ja84 napisał(a):To jeśli tak jest to z jakim oznaczeniem szukać świec i kabli ngk, podasz jakieś numery?
bobofrut napisał(a):"do silnika 1,1 oraz 1,2 swiece to NGK BKR5EZ " oj nie zawsze...choc wolałbym takie miec(bo moje 2x droższe). Ja mam DCPR7E-N-10 (NGK)
Zamiast NGK BKR5EZ mozna też BKR6ES.
Co do kabli ja mam RC-FT601 (te krótsze), a u Pandarii występują te dłuższe. Czyli właściwie mamy 2x kombinacja kabli i 2x kombinacja świeczek.
mija napisał(a):Co zmienili w 1,1 mocowo się zmienił? Taki genialny silnik ruszyli po co ?
nadal nie poszukałem Ci zdjęć tapicerki do SC ale to dlatego, że walczyłem ze śniegiem postaram się jak najszybciej podesłać Ci zdjęcia.
Przepraszam
ja84 napisał(a):A w jakiej cenie kupowałeś Iskry, jak się sprawują, czy masz iskry do lpg? Jakie przewody, bo NGK raz miałem i dziękuję, zarówno świece jak i przewody, słabizna, tylko 15 tys. km wytrzymały.
Powrót do Mechanika - problemy techniczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości