Numer postu:#1 przez enka » Pt 14:40, 07 paź 2016
Witam, grzebałem w szukajce i faktem jest, że jest pare tematów odnośnie centralnego/alarmu, jednakże ja nie wpasowuje się w to z moim problemem.
Otóż zaraz po kupnie Pandy II (2006r) był założony fabryczny centralny, do tego alarm.
Problem pojawił sie w zeszłym roku, gdzie zaczęło szwankować dosłownie wszystko związane z tymi urządzeniami aż finalnie spaliła sie centralka alarmu - nie można było się dobrać do auta/zamknąć go i jakiś spryciarz "elektryk" na szybciocha odpiął centralkę z alarmu co skutkowało tym, że centralny już działał, ale nie z pilota tylko z wkładki w drzwiach kierowcy. Grzebiąc po necie znalazłem (rzekomo) taką samą centralkę, tego samego producenta o tych samych numerach, jednakże nie było foty i przyszła w zupełnie innej obudowie, z innym rozłożeniem kabli.. zanim zdążyłem cokolwiek z tematem zrobić, trochę mineło i zaczął też szwankować centralny, albo kasety w drzwiach ? - bo lewy tył zamyka się jak chce, tj raz się zamknie z centralnego, raz nie zamknie, w większości trzeba go zamykać i otwierać ręcznie od środka.. ponadto w drzwiach kierowcy nie odbija klamka, tj jak się otwiera od środka to zostaje w 'pozycji otwartej', nie chce się cofać więc ją też trzeba dopchać i dopiero wtedy można zamknąć kluczykiem.
Ja się niestety poddaję, w temacie takich rzeczy czy Pandy jestem zielony, a auto jest rodziców i niestety bardzo potrzebują sprawnych drzwi..
Czy jest ktoś z okolic Bytomia/Katowic, co mógłby się temu przyjrzeć i ewentualnie doradzić, czy trzeba zmieniać jakieś kasety, czy to wina klamek, założyć ewentualnie kupioną przeze mnie centralke wraz z alarmem? Lub czy możecie polecić jakiegoś uczciwego, dobrego człowieka, który jest mi to w stanie odpłatnie ogarnąć? BEDĘ BARDZO WDZIĘCZNY !
pozdrawiam
I am not lazy, I just rest before I get tired .