Przepis na babeczki:
Ciasto:
- 3 szklanki mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 5 żółtek
- 3/4 szklanki cukru
- kostka margaryny
- 3 łyżki śmietany
łączymy wszystkie produkty później po wyrobieniu ciasta wkładamy do foremek i pieczemy tak 20 minut w 180 stopniach.
Z tych produktów wyjdzie tak 50 babeczek
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ja używam takich foremek
![Obrazek](http://img854.imageshack.us/img854/8904/y4nz.jpg)
Foremek nie trzeba smarować żadnym tłuszczem ponieważ ciasto samo w sobie jest takie że nie przyklei się do foremki
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Dobra rada po wyciągnięciu z piekarnika najlepiej ułożyć foremki na mokrym ręczniku, poczekać aż chwile przestygną, odwrócić foremkę do góry nogami, "puknąć" łyżką w dno i babeczka sama wyjdzie
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Masa którą przygotowuje to masa budyniowa:
Trzeba ugotować budyń tak jak na opakowaniu ( będzie potrzebne mleko i cukier jeżeli budyń nie jest słodzony)
Ja na litr mleka daje 4 budynie i do tego łyżkę mąki ziemniaczanej. Smak budyniu według uznania.
Gdy budyń wystygnie ( najlepiej na drugi dzień) w misce trzeba rozmiksować kostkę margaryny i dodawać zimny budyń. Miksujemy dopóki nie znikną grudki.
na koniec zostaje już tylko ozdabianie
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
ja do babeczki daje powidła, potem masę, galaretkę, owoce itd
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Tutaj już tylko Wasza wyobraźnia
Babeczki najlepiej smakują po 2 dniach gdy ciasto zmięknie
Mam nadzieję że w miarę przejrzyście napisałam, w razie wątpliwości proszę pisać
Życzę miłego pieczenia i smacznego
![jejeje :jejeje:](./images/smilies/icon_jejeje.gif)