Obudowa pilota

Brak prądu, nie świeci lampa, potrzebny schemat...

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

glider33
Świeżak
Imię: Mariusz
gadu: 0

Obudowa pilota

Post autor: glider33 »

Witam,

muszę wymienić obudowę pilota do Pandy z 2011 roku, ponieważ gumka przycisku zamykania zrobiła się tak sztywna, że praktycznie nie da się nacisnąć tego przycisku, dlatego musiałem tymczasowo wkręcić małą śrubkę w gumkę :)
Patrzyłem obudowy na Allegro, ale nie mogę znaleźć dokładnie takiej jak moja - foty poniżej. Na obudowie jest symbol: TRW 210401

Obrazek Obrazek Obrazek

Tutaj ta sama część obudowy z założoną klapką baterii i bez klapki.

Obrazek Obrazek

Wiecie gdzie można kupić dokładnie taką obudowę ?
Awatar użytkownika
olo 1
Maniak
Imię: Olek

Re: Obudowa pilota

Post autor: olo 1 »

Coś podobnego widziałem w sieci fast flek w markecie, tylko zdzierstwo niesamowite, bo ok.150 zł.,ale za cały kluczyk.
daras
Świeżak
Imię: Darek

Post autor: daras »

Masz tego pełno na alledrogo, np. tu:
http://allegro.pl/fiat-ducato-stilo-pan ... 01213.html
Uważaj tylko na wewnętrzne przetłoczenia nowej obudowy (trzeba spiłować delikatnie na wzór oryginału), żeby nie zgnieść elektroniki przy zamykaniu.
Waniliowa FIRE
Szara Multijet
Obie Dynamic
glider33
Świeżak
Imię: Mariusz

Post autor: glider33 »

No i właśnie o te wewnętrzne przetłoczenia się rozchodzi :? Po prostu nigdzie nie znalazłem pilota z takimi przetłoczeniami jak u mnie na zdjęciach, ale skoro twierdzisz, że można coś spiłować to zaryzykuję i kupię pilota o symbolu FT09 bo podobno wygląda w środku identycznie jak mój - sprzedawca ma mi podesłać fotki wnętrza.
http://allegro.pl/kluczyk-scyzoryk-fiat-ducato-punto-bravo-stilo-i5148207250.html
natus08
Specjalista
gadu: 4665555

Post autor: natus08 »

Pilot powinien pasować ale... Ja kiedyś też zamawiałem nowy pilot i chciałem czarny. Niestety obudowa we wnętrzu jest inna. Nie wiedziałem o tym i zgniotłem immo, koszty +70zł za immo.
Tak więc przed złożeniem popatrz na swój kluczyk i na nowy, jak coś to wytnij trochę plastiku :)
ODPOWIEDZ