pompa paliwa

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Awatar użytkownika
Agulinda
Świeżak
Imię: Agnieszka
gadu: 0

pompa paliwa

Post autor: Agulinda »

hejo 8)
zbliża się czas kiedy trzeba wymienić pompę paliwa.
Gdzie dostanę komplet pompy (internet/trójmiasto) ? Może ktoś ma jakieś zniżki/znajomości :wink: ?
Za ile wy kupiliście ?
Awatar użytkownika
Dorian1.1
Wieczny Szperacz
Imię: Dorian
gadu: 1978034
Kontakt:

Re: pompa paliwa

Post autor: Dorian1.1 »

Zbliża się czas?? Pompa albo działa albo nie :D troszkę nie rozumiem twej tezy o nadchodzącym czasie.
Za kierownicą Pandy życie staje sie piekniejsze:-)
Niebiesko-biały znikający punkt... Spokojnie to tylko ja i moja Pandzia:-)
http://www.facebook.com/PandapoBydgosku Zapraszam

MES, ELM, KKL i wiedza zawsze pod ręką jesteś w Bdg kontaktuj się :)
Awatar użytkownika
Agulinda
Świeżak

samochód ma zrobione 200tys km i nie będę czekać jak mi pierdyknie pompa tylko ją wymieniam :) mniejsza z tym. chcę się tylko dowiedzieć o tanie części ;)
Tetsuro
Profesjonalista
Imię: Dariusz

Post autor: Tetsuro »

200 tys.- czy to dużo ? Ta pompa może więcej pochodzić jak nowo kupiona . Do samochodów wychodzących z fabryki części wkładane są lepszej jakości a na sprzedaż idą tzw. odrzuty niespełniające normy fabrycznej. Wybór oczywiście jest Twój .
Awatar użytkownika
Agulinda
Świeżak

opowiem wam w takim razie ze szczegółami o co chodzi.
u mojej mamy w pracy była licytacja samochodów. tak bardzo mi zależało żeby dostać tą pande że kupiłam 2 z 3. przez przypadek oczywiście :) dlatego moja siostra dostała identyczną pandę co ja . sprowadzana była ze Świerklan do wawy dla siostry i do mnie do Gdańśka. . moja panda miała większy przebieg i po kilku dniach siadła pompa paliwa, sporo wydałam na mechanika i gdyby nie tata to za lawete dała bym 3-4 razy więcej. Tak więc chcemy tego uniknąć bo moja siostra jest sama w Wawie i sądze że skoro mamy te same samochody tego samego rocznika i tak samo eksploatowane będzie lepiej jak się wymieni... A do tego pływak się zawiesza u niej... To radzicie nie wymieniać ????
Awatar użytkownika
OsiemKilo
Maniak
Imię: Sławek

Post autor: OsiemKilo »

Niech siostra zaloguje sie na forum, poudziela, podjedzie na zloty oganizowane w wawie i juz nie bedzie sama ;).
Mozna sprawdzić dzialanie pompy i jesli wszystko będzie ok, to nie ma potrzeby jej wymieniać. Plywak pewnie mozna przeczyścić.
https://driiive.com/8kilo/FiatPanda/ <-- Zobacz moją pandę na Driiive.com
Awatar użytkownika
bartus2737
Wymiatacz

Post autor: bartus2737 »

http://www.unto.pl/pompa-paliwa-seicent ... -3311.html
http://www.unto.pl/pompa-paliwa-fiat-pa ... p-193.html to co tak znalazłem . Ja Cię rozumiem też wolę wcześniej wymienić a nie stanąć :/
Awatar użytkownika
Nipro
Świeżak

Post autor: Nipro »

Dorian1.1 pisze:Pompa albo działa albo nie troszkę nie rozumiem twej tezy o nadchodzącym czasie.

Moja pompa na przykład ostrzegła o nadchodzącym czasie. Kiedy zaczęła głośno pracować, ja podobnie jak koleżanka powyżej zacząłem szukać drugiej pompy. Znalazłem młodszą, używaną za stówkę. Pojeździłem na starej jeszcz ze dwa dni i jak silnik zaczął przerywać to dałem do wymiany.
Awatar użytkownika
Romix13
Wesoły Tramdriver
Imię: Romek

Post autor: Romix13 »

Agulinda , co do pompy jeśli się zdecydujesz już wymienić, to moja sugestia by unikać zbyt częstej jazdy na "rezerwie" w baku lub na małej ilości paliwa poniżej 1/4 baku, bo wtedy nawet nową pompę zatrzesz w krótkim czasie i znów będzie do wymiany, dlatego że to jedna z głównych przyczyn zacierania się pompy. 8) ponieważ pompa jest zanurzona w całości w paliwie i jest nim chłodzona.
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW :)
jogi855
Świeżak
Imię: Andrzej

Post autor: jogi855 »

Mi pompa padła przy przebiegu 140 tys. km. Rzadko jeździłem do rezerwy. Niestety padła daleko od domu, ale w końcu ma się to auto casco więc nie było tak strasznie 8)
Nie znalazłem, żadnego lepszego tematu gdzie mógłbym wstawić jeszcze drobną uwagę więc dorzucę tutaj. Mianowicie, po wyjęciu starej pompy (z całym "koszykiem") i podłączeniu do zasilania pompa nie dawała oznak życia, natomiast po odlutowaniu przewodów zasilających bezpośrednio od pompy i ponownym podłączeniu zasilania, już bezpośrednio do styków, pompa zaczęła działać :!: Wygląda na to, że i tutaj zdarzają się "zimne luty".
Awatar użytkownika
Agulinda
Świeżak

dzięki za rady i sugestie ;)
JacekPanda
Aktywny
Imię: Jacek

Post autor: JacekPanda »

Akurat co do pompy to są święte słowa, żeby nie jeździć na rezerwie bo mój ojciec często tak robił że wyjeżdzał paliwo do pustego baku. Wprawdzie to nie była Panda, ale przykład mi znany. I jemu chyba padła przy chyba 110 tys. km w Uno:D
Awatar użytkownika
AdaMs
Moderator
Imię: Mateusz
Kontakt:

Post autor: AdaMs »

A propo pompy... Od 2 dni obserwuje u siebie specyficzne zachowanie, po przekręceniu zapłonu przy dźwięku pompy słychać jakby siorbanie (ale nie za każdym razem). I od wczoraj wskazówka od paliwa nie chce iść na dół (a wątpię że zaczął palić nic :P ). Za każdym razem tankuje do pełna, do połowy zeszło normalnie... Auto nie szarpie, chodzi normalnie.

Obawiam się, że mi się pływak zawiesił. Ale jeszcze poobserwuje...
Awatar użytkownika
bobofrut
Admin na emeryturze
Imię: Patryk
gadu: 2476555

Post autor: bobofrut »

AdaMs pisze:A propo pompy... Od 2 dni obserwuje u siebie specyficzne zachowanie, po przekręceniu zapłonu przy dźwięku pompy słychać jakby siorbanie (ale nie za każdym razem). I od wczoraj wskazówka od paliwa nie chce iść na dół (a wątpię że zaczął palić nic :P ). Za każdym razem tankuje do pełna, do połowy zeszło normalnie... Auto nie szarpie, chodzi normalnie.

Obawiam się, że mi się pływak zawiesił. Ale jeszcze poobserwuje...

Dźwięk to norma. Nie przejmuj się prędzej to pływak niż pompa skoro tankujesz do pełna. Przebieg niewielki także nie spodziewałbym się wymiany pompy.
Wszystkich zainteresowanych kontaktem do mnie proszę kierować tylko na PW.
Obrazek
Awatar użytkownika
AdaMs
Moderator
Imię: Mateusz
Kontakt:

Post autor: AdaMs »

Dzięki za info, a jest jakiś sposób na zawieszony pływak? Czy muszę mechanika odwiedzić?

Zatankować do pełna? :P
ODPOWIEDZ