Co to ;pyka"podczas włączania kierunku w okolicach licznika
Co to ;pyka"podczas włączania kierunku w okolicach licznika
Witam,mam problem z dość głosnym ;pykaniem'' podczas włączania kierunkowskazu-tak mi się wydaje.dżwięk wychodzi w okolicach deski rozdzielczej-zegarów.Co mgło się uszkodzić?-na pewno nie jest to dźwięk kierunku.Adam
-
Mich@ł
- Profesjonalista
- Imię: Michał
- gadu: 0
- Kontakt:
Re: Co to ;pyka"podczas włączania kierunku w okolicach licz
Nic się nie uszkodziło
Te pyknięcia to przekaźnik który załącza się po wrzuceniu kierunku.
- mich43l
- Stały bywalec
- Imię: Michał
ELM 327
Interfejs Tartarini
Interfejs Tartarini
Źle się wyraziłem - pykanie brzmi dokładnie jak to przy włączonym kierunkowskazie ale słychać je co jakiś czas także przy wyłączonym kierunku. Słowem - jadę prosto, kierunek wyłączony a raz na jakiś czas kilka razy sobie pyknie
please help 
-
witia_2005
- Aktywny
ad4m pisze:Źle się wyraziłem - pykanie brzmi dokładnie jak to przy włączonym kierunkowskazie ale słychać je co jakiś czas także przy wyłączonym kierunku. Słowem - jadę prosto, kierunek wyłączony a raz na jakiś czas kilka razy sobie pyknie![]()
![]()
please help
Sprawdź przekaźniki któryś nie łączy .
witia_2005 pisze:ad4m pisze:Źle się wyraziłem - pykanie brzmi dokładnie jak to przy włączonym kierunkowskazie ale słychać je co jakiś czas także przy wyłączonym kierunku. Słowem - jadę prosto, kierunek wyłączony a raz na jakiś czas kilka razy sobie pyknie![]()
![]()
please help
Sprawdź przekaźniki któryś nie łączy .
Coś więcej? Gdzie ich szukać?
- Romix13
- Wesoły Tramdriver
- Imię: Romek
A jak włączysz przednie wycieraczki na pracę czasową (nie stałą) to działają normalnie? bo jeśli nie ,to przekaźnik od wycieraczek słychać i jest to wina niedopiętej wtyczki (konektor B) szerokiej koloru szarego w dolnej części body-kompa, pin 9 i 10 jak ściągniesz pokrywkę bezp. to pierwszy i drugi kabelek tejże wtyczki od prawej. Sprawdź ją i czystość styków.
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
Romix13 pisze:A jak włączysz przednie wycieraczki na pracę czasową (nie stałą) to działają normalnie? bo jeśli nie ,to przekaźnik od wycieraczek słychać i jest to wina niedopiętej wtyczki (konektor B) szerokiej koloru szarego w dolnej części body-kompa, pin 9 i 10 jak ściągniesz pokrywkę bezp. to pierwszy i drugi kabelek tejże wtyczki od prawej. Sprawdź ją i czystość styków.
Faktycznie z tymi wycieraczkami bywa coś nie tak - czasem przy włączeniu na pracę czasową przestają się ruszać. Sprawdziłem 9 pin i tak jak przewidywałeś był zaśniedziały. Oczyściłem, włożyłem wtyczkę na miejsce i pierwsze co usłyszałem po odpaleniu to znów to wkurzające PYKANIE
Jak dla mnie brzmi to jak uszkodzony przekaźnik zespolony - u mnie "pykało" a przy okazji mrugały światła mijania. W nocy - efekt wspaniały! 
Pozdrawiam,
Filip
Filip
Jak dla mnie brzmi to jak uszkodzony przekaźnik zespolony - u mnie "pykało" a przy okazji mrugały światła mijania. W nocy - efekt wspaniały!
Mam to samo Kolego dyskoteka niezła da się to jakoś naprawić czy trzeba wymienić całe przełączniki zespolone