przepalony bezpiecznik raczej nie powoduje ciaglego swiecenia sie stopu. czy to moze byc hamulec reczny
ciagle sie pali swiatlo STOP!!!!
ciagle sie pali swiatlo STOP!!!!
podczas postoju i jazdy mam wlaczony tylnie swiatla stop. co zrobic
. gdzie moze byc usterka
przepalony bezpiecznik raczej nie powoduje ciaglego swiecenia sie stopu. czy to moze byc hamulec reczny
czy moze to byc ktoras z wtyczek
czy ktos z was mial juz takie problemy. Polska Panda 2, silnik 1.1
-
Testowy
- Bywalec
- Imię: Mirek
- gadu: 0
- Panda: P2 1.2 8V 60KM Eco Dynamic / P3 1,2 8V 69KM Lounge
Re: ciagle sie pali swiatlo STOP!!!!
Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, ale ja bym zaczął poszukiwania od najprostszej sprawy, czyli wyłącznika-czujnika przy pedale hamulca. Być może on jest uszkodzony. W moim pierwszym samochodzie (dawno, dawno temu - maluch) często zdarzały się awarie tej części, choć wtedy zwykle stop raczej wcale nie świecił. Mimo wszystko zacząłbym poszukiwania w tym miejscu.
- matyja
- Wymiatacz
- Imię: Mateusz
- gadu: 0
- Panda: 1.1 Actual 2003r. + LPG BRC Sequent 24
jeżeli świecą się wszystkie STOP'y, to zacząłbym od sprawdzenia krańcówki przy pedale hamulca
jeżeli nie świecą się wszystkie światła, to sprawdź dodatkowo żarówki, które się nie świecą, a następnie wiązkę przewodów
jeżeli nie świecą się wszystkie światła, to sprawdź dodatkowo żarówki, które się nie świecą, a następnie wiązkę przewodów
- Zwierzak
- Maniak
- gadu: 3771951
- Panda: Actual 1,1 2007
Na 95% padła krańcówka przy pedale, ale można ją próbować wyregulować 
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły