Z góry dziękuję i pozdrawiam
Tylna wycieraczka oraz centralny
Tylna wycieraczka oraz centralny
Witam. Po paru tygodniach użytkowania swojej 'Andzi' awarii uległa tylna wycieraczka, w ogóle nie rusza się, leci tylko sam płyn. Drugim problemem jest to, że przestał mi reagować samochód na pracę z pilotem
Ni z tego, ni z owego, po prostu samochód przestał reagować na naciskanie odpowiednich przycisków na pilocie. Dodatkowym problemem jest to, że nie działa mi centralny. Po przekręceniu kluczyka w drzwiach kierowcy zamykają się lub otwierają, natomiast reszta drzwi nie reaguje. Czy może ktoś mi pomóc i wskazać przyczynę moich problemów? Prosiłbym również o jakiś schemat lub podpowiedzenie gdzie są bezpieczniki odpowiedzialne za działanie centralnego oraz działanie tylnej wycieraczki, być może problemem są bezpieczniki, choć wyglądają na dobre. Prosiłbym o jakąś pomoc i podpowiedzi, jak można usunąć te usterki, chyba, że są na tyle skomplikowane, że trzeba się udać do specjalisty.
- Zwierzak
- Maniak
- gadu: 3771951
Re: Tylna wycieraczka oraz centralny
Musisz coś więcej napisać co masz w samochodzie zamontowane (alarm fabryczny/dokładany, tak samo zamek), bo nikt nie ma tu szklanej kuli, żeby wywróżyć co masz.
Zacznij od sprawdzenia baterii w pilocie.
Zacznij od sprawdzenia baterii w pilocie.
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły
- menesz1974
- Wymiatacz
- Imię: Andrzej
- gadu: 10169253
albo silniczek padł,albo wystarczy wd40. sprawdz baterie na poczatku 
menesz1974 
Potrzebujesz pomocy a jesteś w mojej okolicy, pomogę:
holowanie, kawa,herbata,internet
Nie doradzam bo się nie znam, jedynie opisuję co mi się przydarzyło.
bateria w pilocie dobra, nawet bardzo dobra
więc nie może to być wina baterii. z początku myślałem, że to wina pilota, ale znajomy mechanik uświadomił mi, że pilot działa, ale samochód nie reaguje na polecenia. alarmu nie posiadam, jest tylko centralny fabrycznie. też podejrzewałem silniczek w wycieraczce, ale może ktoś miał już z tym problem i może coś innego jest winne 
- menesz1974
- Wymiatacz
- Imię: Andrzej
- gadu: 10169253
jak miałem w seicento to wlasnie takie coś mnie spodkało,to wystarczylowd-40 i zadziałało
menesz1974 
po dłuższym okresie kiedy nie narzekałem na nadmiar czasu, znalazłem chwilę by zabrać się za usterki. problem z centralnym polegał na...doborze złego bezpiecznika
zamiast 20amper miał 15amper i się po prostu sfajczył i to w taki specyficzny sposób, że mi jako szaremu użytkownikowi, nie elektrykowi, trudno było to stwierdzić. wymiana bezpiecznika na mocniejszy wszystko naprawiła i znów mogę się cieszyć działającym centralnym
z wycieraczką jest natomiast gorzej. po rozebraniu całego mechanizmu, okazało się, że silniczek jest za słaby i po prostu nie wyrabia napędzać trybów. dodatkowo zastanowiło mnie pochodzenie całego osprzętu. na całości pisało, że jest 'Made in Italy' natomiast na samym silniczku, jest napisane 'Made in Poland'
chyba będę musiał kupić nowy mechanizm i go zamontować żeby wszystko było ok.
- Romix13
- Wesoły Tramdriver
- Imię: Romek
Fajnie ,że problem centralnego rozwiązany 
Niestety bezpieczniki w naszych miśkach często mają tak ,że gdy się przepali to tego nie widać i wtedy nawet gdy się wydaje ,że jest dobry pomaga wymiana jego na inny zamiennik
nie 1 forumowicz tego już doświadczył
co do wycieraczki zobacz czy po prostu nie masz zapieczonej ośki w klapie ,było już na forum to wałkowane luknij tu ,może pomoże viewtopic.php?f=5&t=853&hilit=wycieraczka+szyby+tylnej
i dlatego silniczek nie wyrabia.
Po tym zabiegu zobaczysz co i jak i być może nie trzeba będzie nowego.
Niestety bezpieczniki w naszych miśkach często mają tak ,że gdy się przepali to tego nie widać i wtedy nawet gdy się wydaje ,że jest dobry pomaga wymiana jego na inny zamiennik
Po tym zabiegu zobaczysz co i jak i być może nie trzeba będzie nowego.
Ostatnio zmieniony ndz 20:04, 13 wrz 2015 przez Romix13, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiono link.
Powód: Poprawiono link.
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW