Pozdrawiam
Kontrolka otwartych drzwi
- Wiesław90
- Wymiatacz
- gadu: 8226161
- Panda: 1.1 =)
- Generacja: ...
- Paliwo: inne
Kontrolka otwartych drzwi
Witam chciałem zapytać czy u Was też sie nie świeci kontrolka przy otwartych drzwiach?? Pytam ponieważ zaobserwowałem ową ikonę na zegarach ale nigdy sie nie świeci i nie wiem czy to jest po prostu nie podłączone czy może zepsute 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Wiesław90
- Wymiatacz
- gadu: 8226161
- Panda: 1.1 =)
Ja jestem drugim właścicielem tego autka
Licznik nie był przekładany jest oryginalny (bez obrotomierza). Światełko w podsufitce świeci sie kiedy drzwi sie otwiera a nie wydaje mi sie że to wina krańcówki ponieważ mało możliwe żeby we wszystkich 4 drzwiach padły .
Aha Panda to 1.1 z 2005 niestety nie wiem czy mpi czy nie bo sie nie znam
Aha Panda to 1.1 z 2005 niestety nie wiem czy mpi czy nie bo sie nie znam
- Vito
- Admin na emeryturze
- Imię: Witek
- Panda: była - jest pug 508
- Kontakt:
Sprawa jest banalnie prosta. Jak masz wersje bez centralnego zamka lub jak zamek był dokładany w ASO to kontrolka nie będzie się świeciła. By działała kontrolka otwartych drzwi musisz mieć krańcówki w zamkach, wtedy body komp wie ze drzwi są otwarte a jak masz krańcówkę w słupku to body nie wie ze sie otwarły i nie sygnalizuje na liczniku gdyż ta krańcówka odpowiada tylko za zapalanie się światełka w kabinie.
cześć wszystkim
jestem tu od niedawna, to mój pierwszy post więc się witam
a odnośnie tej kontrolki to ja nigdy nie zaobserwowałem jej świecenia w pandzie... i myślę, że to jednak zależy od wersji. Ja mam do czynienia z Panda z 2004 r wersja Active z centralnym zamkiem na kluczyk, zakupiona w salonie i od nowości kontrolka się nie świeciła
jestem tu od niedawna, to mój pierwszy post więc się witam
a odnośnie tej kontrolki to ja nigdy nie zaobserwowałem jej świecenia w pandzie... i myślę, że to jednak zależy od wersji. Ja mam do czynienia z Panda z 2004 r wersja Active z centralnym zamkiem na kluczyk, zakupiona w salonie i od nowości kontrolka się nie świeciła
-
sgy
- Świeżak
- gadu: 0
The icon of opened doors is steered by CAN from bodycomputer. The solution of this is, connect the right cables on body computer, I mean the minus pole to 2 pins.
i put some scheme, which pins you should connect to activate the indication on instrument board

i hope, it will help you
let me know, if it worked
i put some scheme, which pins you should connect to activate the indication on instrument board
i hope, it will help you