Wymiana akumulatora - kod radia
Wymiana akumulatora - kod radia
Witam, mam zamiar wymienić akumulator w pandzie z fabrycznym radiem kasetowym do którego nie posiadam kodu. Czy odłaczenie spowoduje konieczność podania kodu do radia? Ktoś pisał, że nie bo radio jest zakodowane w komputerze samochodu. Jest to Panda 1.2 Dynamic 2004 rok.
- marco80
- Specjalista
- Imię: marek
- gadu: 0
Re: Wymiana akumulatora - kod radia
Spróbuj szczęścia w ASO może mają kod, sprawdzą Ci to po nr VIN pojazdu tak jest np w renault, tam odłączenie akumulatora powoduje konieczność wpisania kodu do radia pozdr
- JaceK
- Klubowicz
- Imię: Jacek
W radiu 2din po odłączeniu aku i ponownym podłaczeniu, radio nie wymaga kodu. Radio pamięta nawet zaprogramowane stacje i ustawienia więc nie trzeba na nowo programować stacji.
Kod potrzeba jeżeli radio wsadzimy do innej pandy. Wtedy wystarczy 1 raz wpisać kod i już body pamięta
Kod potrzeba jeżeli radio wsadzimy do innej pandy. Wtedy wystarczy 1 raz wpisać kod i już body pamięta
-
Deacon
- Admin na emeryturze
- Imię: Michał
jacek nie zgodze sie - zalezy jak dlugo radio jest odlaczone. jak wymienialem aku co trwalo jakies 15 minut to nie wolalo o kod ale po nocy z odlaczonym aku juz tak.
- JaceK
- Klubowicz
- Imię: Jacek
Deacon pisze:jacek nie zgodze sie - zalezy jak dlugo radio jest odlaczone. jak wymienialem aku co trwalo jakies 15 minut to nie wolalo o kod ale po nocy z odlaczonym aku juz tak.
U mnie po 14 godzinach ładowania fabrycznego Exide, po ponownym założeniu do auta nic nie musiałem wpsywać, radio wszystko pamiętało
-
odometer
- Świeżak
- Imię: łukasz
Wymian akumulatora
Witam.Czy przy wymianie akumulatora nic się nie stanie z immo? Chodzi mi o demontaż starego i montaż nowego. Czy można tylko wymontować stary i szybko zamontować nowy? Pytam bo ostatnio dowiedziałem się o tej karcie FIAT CODE.Ja niestety jej nie posiadam.Jakby co to mogę podłączyć na czas montażu inny akumulator "na krótko" w celu podtrzymania zasilania.
- Majkel_B
- Moderator
Odpinałem akumulator na kilka godzin na czas doładowywania, nic się potem nie działo, wszystko działało normalnie
-
odometer
- Świeżak
No to jestem uspokojony.A i jeszcze jedno pytanie 12,3 Volt na mierniku podczas postoju to nie za mało? Wszystkie odbiorniki prądu są wyłączone podczas pomiaru.
-
adam1965
- Profesjonalista
- Imię: Adam
Mało.
Aku do doładowania.
Aku do doładowania.
-
odometer
- Świeżak
Doładowywanie niestety nic już nie daje.Dzisiaj mierzyłem o 13.00 po całonocnym ładowaniu i jest 12,2 V.
-
arnold
- Wymiatacz
- Imię: Arnold
To może wina ładowarki, słaby- o niskiej pojemnisci akumulator powinien bardzo szybko się przeładować. I słaba bateria w mierniku.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
- JargoV
- Administrator
- Imię: Jarek
Radio kasetowe/CD 1DIN będzie chciało kod po wyciągnięciu akumulatora, 2DIN teoretycznie nie powinno, wyciągałem radio na parę dni i żadnego wymagania kodu.
W razie czego jest strona/forum gdzie za darmo administrator podaje wyliczone kody.
W razie czego jest strona/forum gdzie za darmo administrator podaje wyliczone kody.
-
adam1965
- Profesjonalista
odometer pisze:Doładowywanie niestety nic już nie daje.Dzisiaj mierzyłem o 13.00 po całonocnym ładowaniu i jest 12,2 V.
Zostaje dla pewności podjechać do sklepu z akumulatorami.
Oni mają komputer do sprawdzenia stanu aku.
Po tym podejmiesz decyzję czy wymieniać na nowego
-
adam1965
- Profesjonalista
JargoV pisze:Radio kasetowe/CD 1DIN będzie chciało kod po wyciągnięciu akumulatora, 2DIN teoretycznie nie powinno, wyciągałem radio na parę dni i żadnego wymagania kodu.
Jeżeli będzie fabrycznie montowane.
Jeżeli dokładane to nie ma kodów.
Chyba że właściel je wprowadzi.
- Majkel_B
- Moderator
Też miałem problem z akumulatorem jakiś czas temu. Szybko się rozładowywał (brak poboru prądu w spoczynku), waliło błędem wspomagania. Ładowanie wzorcowe. Pojechałem do warsztatu sprawdzić stan akumulatora. Na komputerze wyszło że "akumulator dobry". Nie dałem wiary temu wskazaniu. Wymieniłem akumulator i problem jak ręką odjąładam1965 pisze:odometer pisze:Doładowywanie niestety nic już nie daje.Dzisiaj mierzyłem o 13.00 po całonocnym ładowaniu i jest 12,2 V.
Zostaje dla pewności podjechać do sklepu z akumulatorami.
Oni mają komputer do sprawdzenia stanu aku.
Po tym podejmiesz decyzję czy wymieniać na nowego