wkładka zamka

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Macinek27
Świeżak
gadu: 0

wkładka zamka

Post autor: Macinek27 »

Witam
Mam pytania jak wymienić wkładkę zamka w drzwiach od kierowcy jak zdjąć obicie drzwi od środka ma ktoś może zdjęcia?- dużo z tym problemu no i ile może kosztować wkładka (i czy będę miał dwa kulczyki jeden do drzwi drugi stacyjka- czy można to ominąć)
Pytam bo w nowym roku mam problem z centralnym (otwierany z kluczyka) myślę że to przez wkładkę 3-4 razy zamknie a za kolejnym już nie chce.
Pytanie drugie wczoraj podczas jazdy zapaliła się lampka sygnalizacyjna czerwona kierownica na desce rozdzielczej -wyłączyłem silnik zapaliłem x3 i dopiero zgasło wie ktoś co mogło się stać
Nadmienie iż wszystko w nowym roku wspaniale
Dzięki za podpowiedzi i Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku
Awatar użytkownika
johnydeep
Aktywny

Re: wkładka zamka

Post autor: johnydeep »

Najpierw zdejmujemy panel od lusterka (3 zatrzaski)

Śrubki zaczynając od dołu są :

2x na samym dole - bodajże krzyżakowe
1x pod podłokietnikiem - imbus (6)
1x plastik koło klamki (ten czerwony ) - chyba imbus (6)
1x atrapa od głośniczka wysokotonowego - krzyżak

Pozniej trzeba podwarzac dokoła całe obicie, najlepiej jakims szerokim płaskim srubokretem ja tak robiłem, zatrzasków jest pewnie koło 7 -10 jak dobrze pamietam, bedziesz słyszał i czuł jak ci pusci, jak odejda te zatrzaski to boczek pchasz pionowo do góry bo uszczelka koło szyby jest nakładana od góry.
A co do zamka to nie robiłem jeszcze tego, tez mam rozwalony i pytałem sie gosci co zrobic z immo zeby nie miec 2 kluczyków to najtanszym sposobem jest kupic komplet zamków wraz ze stacyjka z kluczykami bez immo i stary kluczyk z immo przykleic pod kierownica. Jest to metoda chałupnicza ale troche kasy zostaje w kieszeni:) Zabezpieczenie immo auta jest w sumie zadne:) jak bede chcieli ukrac to i tak ukradna:)

Polecam ci poszukać E-LEARN do Fiata Pandy, bez problemu znajdziesz w necie, tam sa opisy do drzwi i nie tlyko:)
Macinek27
Świeżak

Wielkie dzięki
Pozdrawiam
Macinek27
Świeżak

Jeszcze jedno pytanie odnośnie zapalającej sie czerwonej lampki w kształcie kierownicy na desce rozdzielczej co może być przyczyną orientuje się ktoś?
Awatar użytkownika
RaveN
Aktywny

Post autor: RaveN »

Można dorobić wkład do kluczyka, można zregenerować stacyjkę do kluczyka, można nawet dorobić kluczyk (o :D ), a kolesiowi co radzi zostawiać kluczyk przyklejony przy stacyjce powiedz by się wypchał, bo to nawet nie jest śmieszne
Awatar użytkownika
karolfm
Stały bywalec

Post autor: karolfm »

Macinek27 pisze:Jeszcze jedno pytanie odnośnie zapalającej sie czerwonej lampki w kształcie kierownicy na desce rozdzielczej co może być przyczyną orientuje się ktoś?

Eweidentnie wskazuje to na awarie wspomagania. Ale to nie ten wątek...
Panda, Pan nie da..
Awatar użytkownika
Dreamcatcher
Klubowicz
Imię: ...

Post autor: Dreamcatcher »

były jakieś objawy prócz zapalonej kontrolki?
podładować akumulator, jak się powtórzy podjechać na komputer - na teraz więcej Ci powiedzieć nie możemy.
Macinek27
Świeżak

nie było żadnych innych objawów na razie nie świeci oby tak dalej
zimny41
Świeżak

Post autor: zimny41 »

Witam, tak jak koledzy radzą ...........podładować lub wymienić na nowy akumulator..........też to miałem po wymianie jak ręką odjął.