rozbieranie lampy przedniej
rozbieranie lampy przedniej
Witam, nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat rozbierania reflektora przedniego tzn oddzielenie klosza od reszty(tyłu), jest to możliwe? robił ktoś już coś podobnego?? chodzi o to, żeby dało się ponownie to złożyć bez uszczerbku:/
Powodem mojego pytania jest to, iż jeden klosz jest wyraźnie ciemniejszy od drugiego (pewno druga lampa była wymieniana wcześniej) lampa w całości jest droga a np. taka z urwanym zaczepem jest o wiele tańsza i pomyślałem, że można by kupić taka z urwanym zaczepem i przełożyć sam klosz by móc cieszyć się obydwoma czystymi od wewnątrz lampami oraz lepszym oświetleniem w nocy:) jakieś mycie lamp odpada gdyż odbłyśnik jest już trochę taj jakby złuszczony:/ bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam:)
Powodem mojego pytania jest to, iż jeden klosz jest wyraźnie ciemniejszy od drugiego (pewno druga lampa była wymieniana wcześniej) lampa w całości jest droga a np. taka z urwanym zaczepem jest o wiele tańsza i pomyślałem, że można by kupić taka z urwanym zaczepem i przełożyć sam klosz by móc cieszyć się obydwoma czystymi od wewnątrz lampami oraz lepszym oświetleniem w nocy:) jakieś mycie lamp odpada gdyż odbłyśnik jest już trochę taj jakby złuszczony:/ bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam:)
Re: rozbieranie lampy przedniej
http://allegro.pl/fiat-panda-2003-refle ... 77669.html
to jest zamiennik komplet:) powiem Ci tak dla samego przemycia szkla czy cos w tym stylu nia fatyguj sie bo naprawde duuuuzo roboty jest zeby ladnie bylo, ogolnie jest nierozbieralny:/, ja rozebralem ale naprawde zeby to wszystko ladnie cacy rozlozyc i pozniej zlozyc to napewno kolo 2-3 godzin:/, mi ostatnio padly silniczki:/ i kupilem komplet za 250 zl nowki ale oryginalne nie zamiennik bo mialy naprawiany po jednym zaczepie, szukaj na allegro a znajdziesz bo coraz sa:)
to jest zamiennik komplet:) powiem Ci tak dla samego przemycia szkla czy cos w tym stylu nia fatyguj sie bo naprawde duuuuzo roboty jest zeby ladnie bylo, ogolnie jest nierozbieralny:/, ja rozebralem ale naprawde zeby to wszystko ladnie cacy rozlozyc i pozniej zlozyc to napewno kolo 2-3 godzin:/, mi ostatnio padly silniczki:/ i kupilem komplet za 250 zl nowki ale oryginalne nie zamiennik bo mialy naprawiany po jednym zaczepie, szukaj na allegro a znajdziesz bo coraz sa:)
-
Deacon
- Admin na emeryturze
- Imię: Michał
oryginalna lampa jest nierozbieralna. klej jest tak silny, ze przy odklejaniu klosza po prostu go polamiesz.
jesli ktos odkleil klosz bezproblemowo to:
a) lampa byla nieoryginalna czyli zamiennik
b) producentem ori lamp jest Automotive Lighting (na korpusie powinno byc bywite AL), jednak od jakiegos czasu - bodajze od 2008r AL oddala produkcje lamp do firmy zewnetrzej i wtedy jakos tez sie troche pogorszyla i klosz powinien sie dac odkleic.
ogolnie jest to wiec loteria. w wiekszosci przypadkow odkleic klosza bez szkod sie nie da. moja rada - kup zamienniki i tyle.
jesli ktos odkleil klosz bezproblemowo to:
a) lampa byla nieoryginalna czyli zamiennik
b) producentem ori lamp jest Automotive Lighting (na korpusie powinno byc bywite AL), jednak od jakiegos czasu - bodajze od 2008r AL oddala produkcje lamp do firmy zewnetrzej i wtedy jakos tez sie troche pogorszyla i klosz powinien sie dac odkleic.
ogolnie jest to wiec loteria. w wiekszosci przypadkow odkleic klosza bez szkod sie nie da. moja rada - kup zamienniki i tyle.
aha czyli gra nie warta świeczki:/ szkoda, trzeba będzie poszukać jakiejś używki w dobrym stanie z całymi zaczepami, na aledrogo sobie krzyczą ponad 100zł plus przesyłkę za jedną sztukę takiej lampki:/ przejadę się po szrotach może coś wybiorę, dobrze, że nie kupiłem tej z zerwanymi zaczepami bo był bym jeszcze bardziej w plecy, dzięki chłopaki za info, pozdrawiam
ja rozkleilem oryginal:P fakt widac ze cos dlubane no ale inaczej sie nie da:)
-
Deacon
- Admin na emeryturze
Franek16i pisze:ja rozkleilem oryginal:P fakt widac ze cos dlubane no ale inaczej sie nie da:)
z ktorego roku panda? z ktorego roku lampy? powinno byc nabite z tylu rok i miesiac. ciekawi mnie to bo jak twierdzisz, ze oryginalne.
a ja wiem z ktorego:| jest sposob ale trzeba uwazac najpierw ze tak powiem trzeba dobrze grzac i deformowac itp a potem formowac jest zabawy na pic glanc.... oryginal na 100% bo klej ku..... mocny:/
poprzednie byly 2004 bo takie jak z samochodem i tez rozkleilem, to jest drugi komplet nie wiem ktory rok bo nie sprawdzalem, ale jak mialbym jeszcze raz to robic to raczej najprawdopodobniej odpuscilbym:)
poprzednie byly 2004 bo takie jak z samochodem i tez rozkleilem, to jest drugi komplet nie wiem ktory rok bo nie sprawdzalem, ale jak mialbym jeszcze raz to robic to raczej najprawdopodobniej odpuscilbym:)
-
Deacon
- Admin na emeryturze
no to gratuluje samozaparcia 
no dziekuje bardzo:) ale naprawde trzeba duzo cierpliwosc, skupienia no i wszystko pomalu trzeba robic:/