Odpalanie- niskie napięcie-wycieraczki

Brak Ładowania, rozrusznik nie kręci .......

Moderatorzy: Camcioo, AdaMs

Awatar użytkownika
simluczek
Świeżak
Imię: Łukasz
gadu: 0

Odpalanie- niskie napięcie-wycieraczki

Post autor: simluczek »

Cześć,

Autko rodziców, emerytów, więc zimą używane sporadycznie, latem już częściej na dojazdy na działkę itd.
Zastanawia mnie czy wszystkie Pandy tak mają, że gdy trochę auto postoi np 2 tygodnie, odpalasz i włączają się samoczynnie wycieraczki?
Skąd wiem ze to przez spadek napięcia? Bo kiedy padł 1 akumulator to Panda nie chciała zapalić ale włączyły się wycieraczki i póki nie odłączyłeś aku to nie szło ich wyłączyć :brawo:
Awatar użytkownika
shadowman
Świeżak
Imię: Marcin

Re: Odpalanie- niskie napięcie-wycieraczki

Post autor: shadowman »

A według mnie nie przez niskie napięcie na akumulatorze... tylko może wilgoć w aucie. Mi jak samochód ma wilgoć w środku to np wycieraczka tylna zatrzymuje się po drugiej stronie szyby niż powinna...
Ja ostatnio też obstawiałem problemy z akumulatorem przy porannym "ciężkim" rozruchu silnika - nie zgadzało mi się tylko, że nie mrugał mi wyświetlacz po odpalaniu. Winny ponoć jest (jak powiedział mi znajomy) przewód masy rozrusznika. Trzeba dołożyć dodatkowy, bo wymiana w jego przypadku nic nie dała.
Idąc Twoim tokiem myślenia odłączając akumulator wyłączymy wszystko w samochodzie co nie chciało dać się wyłączyć normalnie.
Pozdrawiam
Shadowman :)
ODPOWIEDZ