Klapa bagażnika

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Awatar użytkownika
pprzemo13
Świeżak
Imię: Przemysław
gadu: 0

Klapa bagażnika

Post autor: pprzemo13 »

Hej , mam pytanko i nadzieję , że ktoś zna odpowiedź ;) Otóż miałem mały wypadek ( wpadłem na barierki ) i pogniotłem klapę bagażnika , troszeczkę zderzak i pękła lampa . Kupiłem używaną pokrywę przestrzeni bagażowej ( klapę ) ale nijak mi nie pasuję , jest dużo niżej niż ta oryginalna , w między czasie miałem założoną klapę tzw. dojazdówkę i pasowała idealnie tyle tylko że była pognieciona , więc kupiłem drugą ale całą , jednak gdy ją założyłem okazało się , że właśnie jest dużo niżej a konstrukcyjnie na oko nie jestem w stanie określić różnicy . Więc stąd moje pytanie , czy panda miała dwa rodzaje konstrukcji pokrywy bagażnika i/lub dwa rodzaje zawiasów wyższe-niższe ? Bo może kupię tylko inne zawiasy :)
Moja pandziocha :)
http://forum.pandaclubpolska.org/viewto ... 45&t=10749" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
olo 1
Maniak
Imię: Olek

Re: Klapa bagażnika

Post autor: olo 1 »

Jest jeden rodzaj klap i zawiasów.Może zawiasy są do góry nogami?Zobacz też czy nie ma regulacji na nich od strony klapy lub nadwozia.
Tomku
Świeżak
Imię: Tomasz

Re: Misiek by AdaMs

Post autor: Tomku »

Witam , a propos wymiany tylnej klapy, czy jest możliwość jej regulacji? W mojej pandzie mam problem po dwóch stronach same rogi ocierają o zderzak. Zderzak był wymieniany na zwykły czarny a Pandę mam bordową (132F) a może właśnie zderzak jest powodem otarć ( inne wymiary ) i sprawę załatwi zderzak lakierowany z listwą?
Awatar użytkownika
AdaMs
Moderator
Imię: Mateusz
Kontakt:

Post autor: AdaMs »

Tomku pisze:Witam , a propos wymiany tylnej klapy, czy jest możliwość jej regulacji? W mojej pandzie mam problem po dwóch stronach same rogi ocierają o zderzak. Zderzak był wymieniany na zwykły czarny a Pandę mam bordową (132F) a może właśnie zderzak jest powodem otarć ( inne wymiary ) i sprawę załatwi zderzak lakierowany z listwą?

Jak odkręcisz dwie śruby które są za podsufitką, to klapą da się regulować na boki oraz przód tył. Jeżeli jednak nie była nigdy ruszana, to nie ruszaj. Skupiłbym się na zderzaku, ponieważ lakierowany czy nie powinien być dobrze dopasowany. Auto było uderzone? Tylny pas może być krzywy.
Tomku
Świeżak

wszystkie szpary względem dachu , boki od tylnych lamp równe i raczej dopasowane , sam dół przy zderzaku równy i nie dotyka zderzaka jedynie rogi klapy na samym zaobleniu wbijają się w zderzak tak jakby zaoblenie zderzaka w tym miejscu powinno być bardziej wycięte. Wiem , że opis jest mało czytelny więc spróbuję wrzucić fotki choć nigdy tego jeszcze nie robiłem...
Tomku
Świeżak

Awatar użytkownika
Albercik
Administrator
Kontakt:

Post autor: Albercik »

Zderzak jakiś lewy masz. Zabezpiecz lepiej klapę bo Ci lakier wygryzie na dziurach i zacznie rdzewieć... a potem wymień zderzak na coś innego. Nawet jakiś lekko porysowany, ale oryginał (jak ooszukasz to trafisz w kolorze)
Mój passat na motostat.pl:Obrazek

Informacje, porady, części: 666-013-348

Zabawy z CAN'em: http://canbusfreaks.ovh/blog/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tomku
Świeżak

Re: Klapa bagażnika

faktycznie wymiana zderzaka na ori (trafił się w kolorze) rozwiązała problem , dziś też zabezpieczona i polakierowana została klapa. Stary to widocznie jakiś tani zamiennik...
ODPOWIEDZ