Gdy trzymam wciśnięty gaz w momencie odpalenia silnik pracuje jednak w momencie kiedy puszczę pedał gazu silnik gaśnie. Bezpieczniki ok. Przed wymiana w/w części wszystko w jak najlepszym porządku. Przepustnica do czyszczenia??
Nie odpala :((
-
szo
- Świeżak
- Imię: Przemek
- gadu: 0
- Panda: II
Nie odpala :((
Panowie i Panie pacjent Fiat Panda 2004 r. Po wymianie świec, wymianie płynu chłodzącego, filtra powietrza, filtru gazu nie odpala 
Gdy trzymam wciśnięty gaz w momencie odpalenia silnik pracuje jednak w momencie kiedy puszczę pedał gazu silnik gaśnie. Bezpieczniki ok. Przed wymiana w/w części wszystko w jak najlepszym porządku. Przepustnica do czyszczenia??

Ostatnio zmieniony 07 cze 2017, 08:48 przez AdaMs, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Ale używamy przecinków, kropek itd itd ;) OK?
Powód: Ale używamy przecinków, kropek itd itd ;) OK?
- olo 1
- Maniak
- Imię: Olek
- Panda: "Błękitna"
1.2 Dynamic - Lokalizacja: Wałbrzych
Re: Nie odpala :((
Po kolei posprawdzaj wszystko co jest obok elementów,które wymieniałeś.Jakiś przewód,kostka może być odłączone,zamienione miejscami.
-
szo
- Świeżak
- Imię: Przemek
- Panda: II
Podkrecilem śrubke torx obok linki gazu .Zwiekszylem obroty i już jest ok,Silnik nie gaśnie ,pracuje na wolnych obrotach .Moze ma lzej Pandzia po wymianie ?:) Pojade jeszcze na regulacje LPG .Pozdrawiam
-
arnold
- Wymiatacz
- Imię: Arnold
- Panda: Była, a jest Dacia Duster 2020
Nie powinno się tam regulować. Może być zastany krokowiec.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
- Który
- Świeżak
- Imię: Adam
- Panda: III
A nie pękła ci przypadkiem izolacja, na którymś z przewodów zapłonowych? Ja tak miałem w starym golfie. Wymieniałem świece, trochę przy tym za bardzo giąłem kable i powstało małe pęknięcie. Też nie wiedziałem co się dzieje, ale potem przy zgaszonym świetle w garażu zobaczyłem przebicie na kablu.