Przeciek przy drzwiach kierowcy
Przeciek przy drzwiach kierowcy
Witajcie
Dziś przeglądając moje paniątko zauważyłem mokrą wykładzinę pod wycieraczką przy fotelu kierowcy.
Odkręciłem już plastiki w około i wyjąłem matę wygłuszającą spod wykładziny.
Może moglibyście mi podpowiedzieć, gdzie mam szukać przecieku na wyżej wymienioną okolicę?
Pozdrawiam
Shadowman
Dziś przeglądając moje paniątko zauważyłem mokrą wykładzinę pod wycieraczką przy fotelu kierowcy.
Odkręciłem już plastiki w około i wyjąłem matę wygłuszającą spod wykładziny.
Może moglibyście mi podpowiedzieć, gdzie mam szukać przecieku na wyżej wymienioną okolicę?
Pozdrawiam
Shadowman
Pozdrawiam
Shadowman
Shadowman
- morpheus1581
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Marcin
- gadu: 0
Re: Przeciek przy drzwiach kierowcy
Kolego! Używamy szukajki. W pierwszej kolejnosci sprawdź nagrzewnice. Prawdopodobnie z niej leci.
Moja Panda
http://forum.pandaclubpolska.org/viewto ... =45&t=9722" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.pandaclubpolska.org/viewto ... =45&t=9722" onclick="window.open(this.href);return false;
Dzięki, próbowałem szukać, ale nic nie znalazłem.
Pozdrawiam
Shadowman
Shadowman
- Albercik
- Administrator
- Imię: Tomasz
- gadu: 8520501
- Kontakt:
Wpisz "mokra wykładzina"...
To jednak nie nagrzewnica - poziom płynu nadal ma m w połowie, a pod dywanikiem sporo tego płynu było. Też nie jest to odpływ z podszybia, sprawdziłem i odpływy są czyste. Stawiam teraz na uszczelką przy drzwiach kierowcy - więc czekam teraz na ulewę...
Pozdrawiam
Shadowman
Shadowman
- Albercik
- Administrator
- Kontakt:
Po co? Są myjnie ręczne typu "Kaercher"...
- olo 1
- Maniak
- Imię: Olek
Sprawdź organoleptycznie,znaczy zamocz palucha i rozkoszuj się smakiem
Płyn będzie miał słodkawy posmak.Może woda lecieć przez wiązkę w ścianie grodziowej,przez "zaślepkę"w podszybiu od nawiewu,lub gdzieś z tyłu.
- JaceK
- Klubowicz
- Imię: Jacek
Miałem tak samo. Leje się pewnie , jakby to obrazowalnie napisać...Spod osłony przeciwwodnej ,za tapicerką ( boczkiem )
Zdejmij boczek i tam jest taka biała pianka co chroni przed wodą. U mnie na samym dole puściło i lało się przez jedną tą dziurkę ( bliżej zawiasów )
Możesz poprosić kogoś zeby lał wodę a Ty w aucie i latarka i patrzysz gdzie woda
Udanego szukania
Zdejmij boczek i tam jest taka biała pianka co chroni przed wodą. U mnie na samym dole puściło i lało się przez jedną tą dziurkę ( bliżej zawiasów )
Możesz poprosić kogoś zeby lał wodę a Ty w aucie i latarka i patrzysz gdzie woda
Udanego szukania
- Albercik
- Administrator
- Kontakt:
Dziwne. U siebie wywaliłem to dziadostwo w pinezki i nic się nie leje...JaceK pisze:Zdejmij boczek i tam jest taka biała pianka co chroni przed wodą. U mnie na samym dole puściło i lało się przez jedną tą dziurkę ( bliżej zawiasów )
- Który
- Świeżak
- Imię: Adam
Płyn z chłodnicy ma specyficzny zapach, więc byś pewnie poczuł, że to z nagrzewnicy. To raczej woda przecieka do wewnątrz.
To na pewno woda mi przecieka.
O jakim boczku Jacku mówisz? Tym od drzwi? Posmarowałem uszczelkę wokoło drzwi kredą i po wczorajszej ulewie nic do środka samochodu się nie wlało.
Podejrzewam że to uszczelka lekko "wyszła" z drzwi i przez to przeciekło, bo jest dosyć luźna.
O jakim boczku Jacku mówisz? Tym od drzwi? Posmarowałem uszczelkę wokoło drzwi kredą i po wczorajszej ulewie nic do środka samochodu się nie wlało.
Podejrzewam że to uszczelka lekko "wyszła" z drzwi i przez to przeciekło, bo jest dosyć luźna.
Pozdrawiam
Shadowman
Shadowman
-
arnold
- Wymiatacz
- Imię: Arnold
Ale te podszybie wyeleminowałeś na 100%?
-
Tomcar
- Świeżak
Stawiam na podszybie na 95%. Pewnie jeszcze stawiasz auto prawymi kołami wyżej na chodniku i ci woda spływa w stronę lewej strony. PRawie każda Panda która parkuje pod drzewami ma zapchane odpływy z komory podszybia.
Wspomagania - montaż, naprawa i diagnostyka
http://www.tomauto.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tomauto.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- JaceK
- Klubowicz
- Imię: Jacek
Najprosciej podjechać na myjnię w dwie osoby. Wrzucić 2 zł /. Jeden leje po aucie a Ty swiecisz latarką w okolicy głośnika drzwi kierowcy. Mi tam się lało. Widać ładnie strużkę wody jak cieknie po plastikowym progu.shadowman pisze:To na pewno woda mi przecieka.
- morpheus1581
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Marcin
O tak tak. Ja też tak miałem puszczę bialowieska. Proponuję wyczyścić.Tomcar pisze:Stawiam na podszybie na 95%. Pewnie jeszcze stawiasz auto prawymi kołami wyżej na chodniku i ci woda spływa w stronę lewej strony. PRawie każda Panda która parkuje pod drzewami ma zapchane odpływy z komory podszybia.
Moja Panda