1.3 JTD - brak mocy do 2000 obr
-
diesel
- Świeżak
- Imię: Przemo
- gadu: 0
Re: 1.3 JTD - brak mocy do 2000 obr
Zerknij sobie po deszczu, najlepiej zaraz po bo u mnie np. w obudowie filtra, pod filtrem w narożnikach są otwory odpływowe (nie wiem czy oryginalne czy poprzedni właściciel się o nie postarał) i tam wody nie zobaczysz a popłynie dalej. Jeżeli masz te otwory to dotknij filtra od spodu, najlepiej w miejscach otworów i zobacz czy nie jest wilgotny.
- morpheus1581
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Marcin
No faktycznie. Dziwne że o tym nie wiesz ale jak to mówią... człowiek się uczy całe życie. Uszczelnij silikonem to gniazdko/spinke w które się wkreca środkową śrubę od podszybia. Tam przecieka i kapu kap na filtr. W późniejszych rocznikach producent już stosował taką podkladke gumową, widziałem u Majkel_B.Dreamcatcher pisze:A ja głupi zastanawiałem się jak ta woda tam doleciała :p
Jak najlepiej sprawdzić czy przecieku z podszybia nie ma? Konewką czy wystarczy po deszczu zerknąć?
Kurcze tyle lat jestem na tym forum a pytam o najprostsze rzeczy jak jakiś świeżak
Moja Panda
http://forum.pandaclubpolska.org/viewto ... =45&t=9722" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.pandaclubpolska.org/viewto ... =45&t=9722" onclick="window.open(this.href);return false;
- Dreamcatcher
- Klubowicz
- Imię: ...
To prawda. Niby człowiek słyszał o tym problemie, ale raz, że dawno (skleroza), a dwa to to, że póki problem nas nie dotyczy, lub nie wie się, że nie dotyczy, to się go nie zgłębia.morpheus1581 pisze:No faktycznie. Dziwne że o tym nie wiesz ale jak to mówią... człowiek się uczy całe życie.
Dzięki panowie za rady. Postaram się po jakimś deszczu sprawdzić i uszczelnić dziadostwo.