1.3 JTD - brak mocy do 2000 obr
-
diesel
- Świeżak
- Imię: Przemo
- gadu: 0
Re: 1.3 JTD - brak mocy do 2000 obr
Zerknij sobie po deszczu, najlepiej zaraz po bo u mnie np. w obudowie filtra, pod filtrem w narożnikach są otwory odpływowe (nie wiem czy oryginalne czy poprzedni właściciel się o nie postarał) i tam wody nie zobaczysz a popłynie dalej. Jeżeli masz te otwory to dotknij filtra od spodu, najlepiej w miejscach otworów i zobacz czy nie jest wilgotny.
- morpheus1581
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Marcin
Dreamcatcher pisze:A ja głupi zastanawiałem się jak ta woda tam doleciała :p
Jak najlepiej sprawdzić czy przecieku z podszybia nie ma? Konewką czy wystarczy po deszczu zerknąć?
Kurcze tyle lat jestem na tym forum a pytam o najprostsze rzeczy jak jakiś świeżak
No faktycznie. Dziwne że o tym nie wiesz ale jak to mówią... człowiek się uczy całe życie. Uszczelnij silikonem to gniazdko/spinke w które się wkreca środkową śrubę od podszybia. Tam przecieka i kapu kap na filtr. W późniejszych rocznikach producent już stosował taką podkladke gumową, widziałem u Majkel_B.
Moja Panda
http://forum.pandaclubpolska.org/viewto ... =45&t=9722" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.pandaclubpolska.org/viewto ... =45&t=9722" onclick="window.open(this.href);return false;
- Dreamcatcher
- Klubowicz
- Imię: ...
morpheus1581 pisze:No faktycznie. Dziwne że o tym nie wiesz ale jak to mówią... człowiek się uczy całe życie.
To prawda. Niby człowiek słyszał o tym problemie, ale raz, że dawno (skleroza), a dwa to to, że póki problem nas nie dotyczy, lub nie wie się, że nie dotyczy, to się go nie zgłębia.
Dzięki panowie za rady. Postaram się po jakimś deszczu sprawdzić i uszczelnić dziadostwo.