Da radę jeszcze raz przesłać obrazek? Nie chcę nic popsuć przy rozbieraniu korka.w5minut_pl pisze:trzeba naprawdę delikatnie wysunąć stalową zawleczkę trzymająca bębenek nie uszkadzając tego zabezpieczenia.
korek wlewu paliwa ?
- thomson
- Stały bywalec
- Imię: Tomek
- gadu: 0
Re: korek wlewu paliwa ?
Odgrzeję temat bo mam problem z korkiem wlewu paliwa - jest zamykany na kluczyk, ale nie działa. Kluczyk bez problemu wchodzi do zamka i przekręca się, ale korek się nie zamyka. Jak korek jest wyjęty i kręcę kluczykiem to nie widzę żeby cokolwiek się ruszało. Także chyba muszę go rozebrać i zobaczyć co tam w środku się stało.
- Dreamcatcher
- Klubowicz
- Imię: ...
Szczerze to aż sam poszedłem do garażu zobaczyć. U mnie podczas kręcenia kluczykiem też nic się nie rusza, nie wysuwa. Jedyna różnica to ten środek korka co wchodzi do wnętrza wlewu. W zależności od położenia kluczyka jest ruchomy (tzn. można palcami kręcić nim), bądź jest zablokowany.
- thomson
- Stały bywalec
Czyli jak włożysz korek i wyjmiesz kluczyk to możesz kręcić korkiem a i tak go nie wykręcisz czy w ogóle nie można go ruszyć?
Mam zabezpieczenia na bagażnik rowerowy, które są nakręcane zamiast motylka i one działają tak, że zablokowane to znaczy można kręcić a i tak się nie odkręci, a odblokowane to znaczy coś w środku się blokuje i kręcenie powoduje odkręcenie.
Mam zabezpieczenia na bagażnik rowerowy, które są nakręcane zamiast motylka i one działają tak, że zablokowane to znaczy można kręcić a i tak się nie odkręci, a odblokowane to znaczy coś w środku się blokuje i kręcenie powoduje odkręcenie.
- Dreamcatcher
- Klubowicz
- Imię: ...
Tak jak piszesz - jak nie ma kluczyka to korek się kręci swobodnie. Dopiero po przekręceniu kluczyka czuć opór i można go odkręcić i uzyskać dostęp do wlewu.
- thomson
- Stały bywalec
Dzięki za info. W takim razie u mnie zepsuł się w pozycji otwartej (zablokowanej). Spróbuję go rozebrać i naprawić (albo popsuć jeszcze bardziej
)