Co dziś zrobiłeś(aś) dla swojego autka?
Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
-
Robert
- Aktywny
- Imię: Robert
- gadu: 8109962
Re: Co dziś zrobiłeś(aś) dla swojego autka?
Nie wiem nie dopytywałem się, ale nie z mojej winy (przekręcania), pękła w nietypowym miejscu. Niby świece boscha...
Ciągle do przodu
- anathema4
- Klubowicz
- Imię: Mariusz
- gadu: 0
Dziś autko dostało nowy olej i filtry (oleju i powietrza).
Olej oczywiście taki sam jak od nowości lany - Mobil 1.
Wcześniej bo w weekend Panda dostała nowe hamulce na przód (tarcze, klocki i nowiutki płyn hamulcowy).
Olej oczywiście taki sam jak od nowości lany - Mobil 1.
Wcześniej bo w weekend Panda dostała nowe hamulce na przód (tarcze, klocki i nowiutki płyn hamulcowy).
- mija
- Profesjonalista
- Imię: Michał
Panda w weekend dostała kilka gratów w tym całą elektrykę (pod maską jeszcze do ogarnięcia), pedał gazu i linka, linka otwierania maski, wygłuszenie ściany grodziowej (jednak zrezygnowałem z oryginalnego waciaka stwierdziłem że 6 minimetrów pianki gumowej na matach bitumicznych i tak da lepszy efekt niż seryjny waciak który tylko z lekkiego zawilgocenia u dołu nie mógł wyjść przez tydzień wrr), wygłuszenie podłogi, silnik dostał nowy przewód odmy, wnętrze dostało nagrzewnicę całość wraz ze szkieletem pod deskę, mocowanie pod rączki,
W minionym tygodniu wykąpałem wnętrze (plastiki, wykładzinę etc.), wygłuszyłem dach i zamontowałem mnóstwo innych drobiazgów.
Kąpiel;
W ruch poszedł środek do mycia karoserii bardzo stężony według opakowania sygnowany przez Renault, został użyty na plastiki w które wgryzł się bardzo mocno aż byłem zdziwiony jego skutecznością, ale trzeba uważać jest bardzo silny (domyłem nim alusy z których pyl od klocków nagromadzony w zakamarkach nie chciał zejść od kilku lat);

Dodam też jedną z ciekawych modyfikacji, tu są osłony nawiewów w dwóch wersjach;
europa;

anglik;

oba razem;

Angielski jest wyraźnie lepiej zabezpieczony przed złymi warunkami atmosferycznymi zważywszy na ostatnie anomalia pogodowe zdecydowałem się na tą drobną, niedroga ale może i sensowną modyfikację
W minionym tygodniu wykąpałem wnętrze (plastiki, wykładzinę etc.), wygłuszyłem dach i zamontowałem mnóstwo innych drobiazgów.
Kąpiel;
W ruch poszedł środek do mycia karoserii bardzo stężony według opakowania sygnowany przez Renault, został użyty na plastiki w które wgryzł się bardzo mocno aż byłem zdziwiony jego skutecznością, ale trzeba uważać jest bardzo silny (domyłem nim alusy z których pyl od klocków nagromadzony w zakamarkach nie chciał zejść od kilku lat);
Dodam też jedną z ciekawych modyfikacji, tu są osłony nawiewów w dwóch wersjach;
europa;
anglik;
oba razem;
Angielski jest wyraźnie lepiej zabezpieczony przed złymi warunkami atmosferycznymi zważywszy na ostatnie anomalia pogodowe zdecydowałem się na tą drobną, niedroga ale może i sensowną modyfikację
- Dreamcatcher
- Klubowicz
- Imię: ...
O matko. Ile zrobione. Pogratulować 
Dużo roboty jest ze ściągnięciem deski rozdzielczej?
- mija
- Profesjonalista
Dreamcatcher pisze:O matko. Ile zrobione. Pogratulować
z deską ... nie tak dużo trochę śrubeczek, licznik, mebelek środkowy, mocowanie linek z biegami, półka z radiem, schowek, nawiewy i deska schodzi .... ale jaki brud z niej leciał to nie uwierzycie sam bylem w szoku.
- bobofrut
- Admin na emeryturze
- Imię: Patryk
- gadu: 2476555
Oddałem auto do lakiernika w celu naprawy zderzaka
Będzie jak trzeba
wreszcie pod kolor.
Wszystkich zainteresowanych kontaktem do mnie proszę kierować tylko na PW.

- Kamillo
- Instruktor
- Imię: Kamil
u mie się dziś działo:
mycie + polerowanie ręczne (pasta Tempo K2) + wymiana wycieraczek na Aero i "gumki" w tylnej wycieraczce. A żeby nie było że zmyśla, to fotki tutaj:
viewtopic.php?p=97124#p97124
mycie + polerowanie ręczne (pasta Tempo K2) + wymiana wycieraczek na Aero i "gumki" w tylnej wycieraczce. A żeby nie było że zmyśla, to fotki tutaj:
http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=1848" onclick="window.open(this.href);return false; - Niebieska Strzała
- OsiemKilo
- Maniak
- Imię: Sławek
Elektryczne szyby z przodu, na korbe z tyłu. 4 kasety centralnego zamka, przednie podlączone i hulają. Klamki wymienione na takie w kolorze nadwozia.
https://driiive.com/8kilo/FiatPanda/" onclick="window.open(this.href);return false; <-- Zobacz moją pandę na Driiive.com
-
doldi
- Profesjonalista
- Imię: Maciej
małe pucowanko środka (odkurzanie oraz wycieranie kurzu i nacieranie plastików) i mało mnie szlag nie trafił jak zobaczyłem porysowane progi od butów, wpadnie grosz kupuje nakładki na progi i chlapacze na przód... podstawa teraz
- anathema4
- Klubowicz
Całodniowe, dokładne pucowanie z myciem silnika włącznie. 
- mija
- Profesjonalista
Widać to był pracowity weekend w 
Ja też trochę działałem;
Zamontowane wszystkie drzwi w aucie i uregulowane - w sobotę się trochę poddałem z regulacją dziś przyjechał szwagier z odsieczą i podregulowaliśmy - masakra jakaś, za dużo tych możliwości. Po za tym;
- zamontowane wiązki do haka i tylnych świateł, zamontowane tylne światła, zamontowany tylny zderzak, dołożyłem tylne nadkole lewe (prawe jeszcze czeka), wszystkie drzwi są "uzbrojone" i wyciszone, wklejona przednia szyba, wklejona tylna lewa szybka mała, dopasowywaliśmy tez błotniki przednie ... ten prawy wymagał młotkologi ... lakiernik też powinien z młotka dostać ale to inna historia, doogarniałem wiązki pod maską, kable do zbiornika gazu poszły pod spodem ale nie jak przy instalacji na blachowkręty, tylko pod plastikiem osłonowym razem z przewodami hamulcowymi i paliwowymi tak moim zdaniem lepiej, dopracowałem odpływy z podszybia - sylikonem.
Auto wylądowało na wózku i wjechał by dzisiaj silnik ale miałem dość, a szwagier uciekł już wcześniej bo coś tam miał do załatwienia, innymi słowy dwa dni ganiania przy pandzie
aaa umyłem pas przedni chłodnice, przednie nadkola .... tylne tylko mi się trochę stopiły tzn sflaczały na słońcu ale podgrzałem opalarką i doprofilowwałem
Ja też trochę działałem;
Zamontowane wszystkie drzwi w aucie i uregulowane - w sobotę się trochę poddałem z regulacją dziś przyjechał szwagier z odsieczą i podregulowaliśmy - masakra jakaś, za dużo tych możliwości. Po za tym;
- zamontowane wiązki do haka i tylnych świateł, zamontowane tylne światła, zamontowany tylny zderzak, dołożyłem tylne nadkole lewe (prawe jeszcze czeka), wszystkie drzwi są "uzbrojone" i wyciszone, wklejona przednia szyba, wklejona tylna lewa szybka mała, dopasowywaliśmy tez błotniki przednie ... ten prawy wymagał młotkologi ... lakiernik też powinien z młotka dostać ale to inna historia, doogarniałem wiązki pod maską, kable do zbiornika gazu poszły pod spodem ale nie jak przy instalacji na blachowkręty, tylko pod plastikiem osłonowym razem z przewodami hamulcowymi i paliwowymi tak moim zdaniem lepiej, dopracowałem odpływy z podszybia - sylikonem.
Auto wylądowało na wózku i wjechał by dzisiaj silnik ale miałem dość, a szwagier uciekł już wcześniej bo coś tam miał do załatwienia, innymi słowy dwa dni ganiania przy pandzie
aaa umyłem pas przedni chłodnice, przednie nadkola .... tylne tylko mi się trochę stopiły tzn sflaczały na słońcu ale podgrzałem opalarką i doprofilowwałem
-
Szopek
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Kamil
- gadu: 1137174
Kamillo pisze: polerowanie ręczne (pasta Tempo K2)
Poczytaj o "właściwościach" tempo, mam nadzieję, że się nie załamiesz i drugi raz nie popełnisz takiego błędu stosując to coś
-
Sztygar
- Świeżak
- Imię: Adrian
- gadu: 1043334
Wymieniłem klocki hamulcowe. Teraz do zdziera asfalt przy hamowaniu 
- anathema4
- Klubowicz
Zamontowałem Diodki na oświetleniu tablicy, w kabinie i w bagażniku.
Doszły też nowe postojówki Osram.
Doszły też nowe postojówki Osram.
- kozioolek
- Świeżak
- Imię: Piotr
Szopek pisze:Poczytaj o "właściwościach" tempo, mam nadzieję, że się nie załamiesz i drugi raz nie popełnisz takiego błędu stosując to cośSpustoszenie robi straszne na lakierze.
Spustoszenie to robią takie bzdury powielane na forach ...