Ćwierkający alternator
- kozioolek
- Świeżak
- Imię: Piotr
- gadu: 0
- Panda: 1.1
Ćwierkający alternator
Witam.W swojej Pandzie przez przypadek zaobserwowałem dziwne ćwierkanie alternatora które słychać po włączeniu świateł.
Na awaryjnych ćwierkanie pulsuje w rytm błyskania świateł .
https://dl.dropboxusercontent.com/u/858 ... 51-web.flv" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy to oznaka jakiejś usterki ?
Na awaryjnych ćwierkanie pulsuje w rytm błyskania świateł .
https://dl.dropboxusercontent.com/u/858 ... 51-web.flv" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy to oznaka jakiejś usterki ?
- matyja
- Wymiatacz
- Imię: Mateusz
- Panda: 1.1 Actual 2003r. + LPG BRC Sequent 24
Re: Ćwierkający alternator
jak dla mnie nic nienormalnego tam nie słychać 
u mnie też tak to mniej więcej jest
alternator spełnia swoje zadanie (czyt. wytwarza prąd), więc nie wpadłem nawet na myśl, żeby się doszukiwać problemów
u mnie też tak to mniej więcej jest
alternator spełnia swoje zadanie (czyt. wytwarza prąd), więc nie wpadłem nawet na myśl, żeby się doszukiwać problemów
- kozioolek
- Świeżak
- Imię: Piotr
- Panda: 1.1
Na filmiku trochę słabo słychać ...
Ogólnie chodzi o to czy ktoś z was zauważył że alternator pod obciążeniem wydaje z siebie szeleszczący odgłos, który po włączeniu awaryjnych pulsuje w rytm świateł .
Ogólnie chodzi o to czy ktoś z was zauważył że alternator pod obciążeniem wydaje z siebie szeleszczący odgłos, który po włączeniu awaryjnych pulsuje w rytm świateł .
- Forsaken
- Klubowicz
- Imię: Piotrek
- Panda: PIII 1.2 8V Lounge 2012
Jeśli Ci szeleści to łożysko się kończy. U mnie ćwierkał jak był zimny aż się zaćwierkał i kupiłem nówkę sztukę za 350zł.
-
pawel23radom
- Świeżak
- Imię: Paweł
- Panda: 1,1
ja miałem taka sytuacje, że wydawał z siebie takie odgłosy i w rytm tego pulsowały mi światła, na drugi dzień padł alternator
- mich43l
- Stały bywalec
- Imię: Michał
- Panda: 1.1 8V + Tartarini TEC99
jak światła pulsowały to zapewne skończyły się szczotkipawel23radom pisze:ja miałem taka sytuacje że wydawał z siebie takie odgłosy i w rytm tego pulsowały mi światła, na drugi dzień padł alternator
ELM 327
Interfejs Tartarini
Interfejs Tartarini
-
pawel23radom
- Świeżak
- Imię: Paweł
- Panda: 1,1
nie wiem czy to bylaby wina szczotek, bo samochod normalnie palił, coprawda pulsowaly te swiatla ale w ciagu 10 minut jak wyjechalem z domu to rozladowalo mi aku i samochod juz nie chcial odpalic bo nie mial pradu. A alternator byl kupowany nowy w listopadzie a padl niecaly tydzien temu. zobaczymy co powiedza jak wydadza opinie po reklamacji
- Forsaken
- Klubowicz
- Imię: Piotrek
- Panda: PIII 1.2 8V Lounge 2012
A jakiej firmy kupiłeś ten alternator?pawel23radom pisze:nie wiem czy to bylaby wina szczotek, bo samochod normalnie palił, coprawda pulsowaly te swiatla ale w ciagu 10 minut jak wyjechalem z domu to rozladowalo mi aku i samochod juz nie chcial odpalic bo nie mial pradu. A alternator byl kupowany nowy w listopadzie a padl niecaly tydzien temu. zobaczymy co powiedza jak wydadza opinie po reklamacji
Ja kupiłem magneti marelli i już kilka miesięcy ładnie pracuje.