Panda 1.1 Active / Actual

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Awatar użytkownika
mipan
Aktywny
Imię: Michał
gadu: 0
Panda: Active 1.1

Panda 1.1 Active / Actual

Post autor: mipan »

Mam takie pytanie, które może wydać się śmieszne. Otóż mam (od nowości) Pandę 1.1 Active z 2005r, ale określenie „Active”, które nie wiadomo do czego się odnosi i co właściwie oznacza – pojawiło się tylko na fakturze sprzedawcy.
Nie ma go w karcie pojazdu, ani tym bardziej w dowodzie rejestracyjnym.
Posługuje się nim natomiast mój ubezpieczyciel (w polisie ubezpieczenia), który w jakiś sposób sam to wydedukował, mimo że nie uzyskał tej informacji ode mnie.
Wiem, że oprócz Active istnieje też wersja Actual, - nazwa równie tajemnicza dla mnie co do znaczenia.
Czy mógłby mnie ktoś oświecić, co szanowny producent rozumiał pod tymi określeniami.
Wprawdzie przez ponad 8 lat nie przeszkadzał mi brak tej wiedzy, ale przynajmniej teraz, z opóźnieniem chętnie zaspokoiłbym swą ciekawość. :roll:
Awatar użytkownika
bombel
Maniak
Imię: Sebastian
gadu: 1320359
Panda: 1.1 + NOS ;)
Kontakt:

Re: Panda 1.1 Active / Actual

Post autor: bombel »

Actual z tego co się orientuję to była tzw. wersja podstawowa która miała poduszkę kierowcy i możliwe że z bogatszego wyposażenia nic więcej, ja mam w dowodzie Panda Active - na pewno różni się tym że ma zderzaki w kolorze nadwozia, co do innych różnic w wyposażeniu i nazwie m-dzy Actual a Active to nie za bardzo się orientuję ale też jakoś mnie to specjalnie nie nurtuje :D . Podejrzewam że w miarę upływu czasu jakoś ta granica pomiędzy Actual a Active ewoluowała, ale na 2003r tak to wyglądało. A takie zapytanie chyba trzeba będzie przenieść do innego działu :mrgreen: :ok:
Awatar użytkownika
Romix13
Wesoły Tramdriver
Imię: Romek
Panda: Misiek 1.1 2003 / od 2004 LPG II gen.

Post autor: Romix13 »

mipan pisze: Wiem, że oprócz Active istnieje też wersja Actual, - nazwa równie tajemnicza dla mnie co do znaczenia.
Czy mógłby mnie ktoś oświecić, co szanowny producent rozumiał pod tymi określeniami ?
zapytanie nadaje się do działu "luźne tematy"
a w tym dziale przedstawiamy swoje Pandy i fotki jak najbardziej mile widziane. 8)
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW :)
Awatar użytkownika
mipan
Aktywny

Romix13 pisze:
a w tym dziale przedstawiamy swoje Pandy i fotki jak najbardziej mile widziane. 8)
I tak też właśnie zrobiłem, przedstawiając swoją. Fotki nie są chyba obowiązkowe, a dołączone pytanie nie narusza porządku forum.
Zatem nie rozumiem uwagi o niewłaściwym miejscu zamieszczenia postu.
Nie mam też nic przeciw przeniesieniu tego postu, jeśli administrator uzna to za właściwe.
Deacon
Admin na emeryturze
Panda: Ford Fiesta Mk7 1.6 Motorsport

Post autor: Deacon »

Chłopaki maja racje. To nie jest temat do "Moja Panda". Ja tu widzę pytanie a nie przedstawienie pandy. Temat przenoszę.
Awatar użytkownika
patsi
Klubowiczka na emeryturze
Imię: patsi

Post autor: patsi »

Pandy Active z 2005 miały:
-lakierowane zderzaki,
- 2 poduszki,
- elektryczne szyby
- centralny zamek z kluczyka
- gniazdo zapalniczki
Awatar użytkownika
gregory1979
Klubowicz
Imię: Grzegorz
Panda: Fiat Tipo 1.4 LPG BRC
była 0.9 TwinAir Turbo 2012 r. LPG BRC oraz 1.1 Actual 2003 r. LPG BRC

Post autor: gregory1979 »

Dodam też że actuale nie miały też pociągniętej instalacji radiowej i do gniazda zapalniczki.
Awatar użytkownika
matyja
Wymiatacz
Imię: Mateusz
Panda: 1.1 Actual 2003r. + LPG BRC Sequent 24

Post autor: matyja »

gregory1979 pisze:Dodam też że actuale nie miały też pociągniętej instalacji radiowej i do gniazda zapalniczki.
jak kupowaliśmy Pandę w przedsprzedaży (w 2003 r.) to instalacja radiowa była jako opcja; była też wtedy możliwość dokupienia gniazda zapalniczki, aczkolwiek ja miałem doprowadzone przewody, a przynajmniej ich część :)
moja Panda ==> KLIK
moja 307'mka ==> KLIK
moja SV'ka ==> KLIK
Awatar użytkownika
Romix13
Wesoły Tramdriver
Imię: Romek
Panda: Misiek 1.1 2003 / od 2004 LPG II gen.

Post autor: Romix13 »

gregory1979 pisze:Dodam też że actuale nie miały też pociągniętej instalacji radiowej i do gniazda zapalniczki.
Ja mam Actual z 2003r. (jest to wersja full "bieda") jedynie była dołożona instalacja radia przez 1go właściciela jako opcja i taka jak gregory pisze, brak instalacji zapalniczki i innych rzeczy, 1 poducha u kierowcy i to by było na tyle , instalke pod zapalniczkę sam ciągnąłem.
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW :)
Awatar użytkownika
mipan
Aktywny

Dzięki, to mi mniej więcej wyjaśnia sprawę. Mój Active ma prawie wszystko to, co wymienił Patsi (z wyjątkiem zapalniczki).
Nie rozumiem tylko, dlaczego fabryka nie wpisała tego do karty pojazdu, chociaż jako taki właśnie przekazała samochód dilerowi.
Awatar użytkownika
patsi
Klubowiczka na emeryturze
Imię: patsi

Post autor: patsi »

Do karty pojazdu nie wpisuje się takich rzeczy.

Nawet faktura sprzedaży zawiera tylko zapis o wersji i ewentualnie dokupionych opcjach lub pakietach
ODPOWIEDZ