Auto ubezpieczyłem w firmie Alianz w Fiat Partner Katowice. Cały pakiet bez udziału własnego na oryginalnych częściach w ASO.
Koszt to 1292 zł.
W sumie po rozmowie z różnymi agentami wszystko to zależy kto jakie sobie wykupi AC. Jeżeli patrzy się na najtańsze z udziałem własny na zamiennikach to później ludzie maja pretensje czemu takie małe odszkodowanie dostałem.
Pozatym usłyszałem że jak mają być problemy to czy to będzie PZU Hestia Axa Alianz itp to i tak będą nie ma na to reguły. NA internecie można wyczytać na każdą ubezpieczalnie negatywne opinie.
Ubezpieczenie w Generali (i inne.) Opinie/ceny
Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
-
Borys
- Leader Team
- Imię: Paweł
- gadu: 3278890
Re: Ubezpieczenie w Generali
Mój żółty budyń viewtopic.php?f=45&t=2469
- sebek9999
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Sebastian
- gadu: 0
Borys pisze:Auto ubezpieczyłem w firmie Alianz w Fiat Partner Katowice. Cały pakiet bez udziału własnego na oryginalnych częściach w ASO.
Koszt to 1292 zł.
W sumie po rozmowie z różnymi agentami wszystko to zależy kto jakie sobie wykupi AC. Jeżeli patrzy się na najtańsze z udziałem własny na zamiennikach to później ludzie maja pretensje czemu takie małe odszkodowanie dostałem.
Pozatym usłyszałem że jak mają być problemy to czy to będzie PZU Hestia Axa Alianz itp to i tak będą nie ma na to reguły. NA internecie można wyczytać na każdą ubezpieczalnie negatywne opinie.
Tak, Paweł nie każdego stać na tak drogie ubezpieczenie weź to pod uwagę, bo koszt 1300 zł to nie są małe pieniądze !!! Więc każdy oszczędza bo jest kryzys i większość osób wybiera tańsza ofertę.
-
nevermind
- Świeżak
- Imię: Marcin
- gadu: 0
sebek9999 pisze:Tak, Paweł nie każdego stać na tak drogie ubezpieczenie weź to pod uwagę, bo koszt 1300 zł to nie są małe pieniądze !!! Więc każdy oszczędza bo jest kryzys i większość osób wybiera tańsza ofertę.
Tylko po co kupować iluzoryczne poczucie bezpieczeństwa? Oszczędzać można na OC, ale w przypadku AC najważniejsze są OWU oraz zniesienie wyłączeń odpowiedzialności ubezpieczyciela, a nie cena. Co da oszczędność 200 - 300 PLN na składce, jeżeli w przypadku likwidacji szkody będą same problemy.
- bambrys
- Specjalista
- Imię: Dawid
- gadu: 9709114
Panowie ubezpieczenie kończy mi się 3 marca wczoraj byłem przedłużać w PZU , Panda wyceniona na 9800zł
Koszt całego ubezpieczenia 854zł
OC + ochrona zniżek 214zł
AC na częściach serwisowych bez udziału własnego- 468zł
NNW najtańsze 33zł
PZU auto pomoc najtańsze 59zł
PZU auto szyba 80 zł
I powiem wam że nie chce w innych pseudo firmach
Koszt całego ubezpieczenia 854zł
OC + ochrona zniżek 214zł
AC na częściach serwisowych bez udziału własnego- 468zł
NNW najtańsze 33zł
PZU auto pomoc najtańsze 59zł
PZU auto szyba 80 zł
I powiem wam że nie chce w innych pseudo firmach
- JaceK
- Klubowicz
- Imię: Jacek
Moja panda
na wczoraj w PZU pełny pakiet
850zł
wg mnie jest OK. wali mnie cała Benafia
na wczoraj w PZU pełny pakiet
850zł
wg mnie jest OK. wali mnie cała Benafia
- MDMA66
- Bywalec
- Imię: Michał
- gadu: 277713
Benefia , Generali towarzystwa beznadziejne
najlepsze PZU hestia axa Allianz, tyle że
ubezpieczenie konczy mi sie na poczatku CZerwca
oc mam pełna zniżke z ac niestety 3 szkody dwa razy ktoś mi wjechał w bok raz gradobicie
Stawki
Allianz kontunuacja 3500 zł
Hestia 5000zł
PZU 3000zł
axa 3000zł
MTU 2000zł
Czytałem regulamin MTU jest spoko nauczony z doświadczeniem z Generali i przeprawą ma bardzo dobre warunki...ale wogóle nie posiadają dobrych opinii w necie, ja rozumiem że nikt nie ma 100% pozytywnych opinii ale mi wystarczy 50% na %50 ale jak ktoś nie ma ich prawie wogóle to coś jest nie tak...
ma ktoś z MTU? jakie wrażenia???
najlepsze PZU hestia axa Allianz, tyle że
ubezpieczenie konczy mi sie na poczatku CZerwca
oc mam pełna zniżke z ac niestety 3 szkody dwa razy ktoś mi wjechał w bok raz gradobicie
Stawki
Allianz kontunuacja 3500 zł
Hestia 5000zł
PZU 3000zł
axa 3000zł
MTU 2000zł
Czytałem regulamin MTU jest spoko nauczony z doświadczeniem z Generali i przeprawą ma bardzo dobre warunki...ale wogóle nie posiadają dobrych opinii w necie, ja rozumiem że nikt nie ma 100% pozytywnych opinii ale mi wystarczy 50% na %50 ale jak ktoś nie ma ich prawie wogóle to coś jest nie tak...
ma ktoś z MTU? jakie wrażenia???