Wymiana amortyzatorów
-
Ewelina79
- Miss
- gadu: 0
- Panda: 1.2 Dynamic
- Generacja: ...
- Paliwo: inne
Wymiana amortyzatorów
Witam, mam problem z odkręceniem górnego mocowania amortyzatora przedniego. Jeden odkręcony a w drugim wyrobiło się gniazdo na klucz ampulowy. Czy jest jakiś sposób na odkręcenie tej śruby, która znajduje się pod maska w tej metalowej miseczce. Jak potem odkręcić następną nakrętkę na klucz 27.
- bambrys
- Specjalista
- Imię: Dawid
- gadu: 9709114
- Panda: 1,1 Olimpic klima gaz BRC
Re: Wymiana amortyzatorów
Chyba nieodpowiedni dział, ale ja bym czymś chwycił za gwint np. żabką i wtedy spróbować odkręcać , amortyzator i tak będzie nowy więc nie ma problemu.
- matyja
- Wymiatacz
- Imię: Mateusz
- Panda: 1.1 Actual 2003r. + LPG BRC Sequent 24
pierwszą śrubę bez problemu odkręcasz, w Twoim przypadku np. żabką, tak, jak pisał Dawid
co do tej drugiej, którą jest skręcona poduszka, to najpierw ściągnij (ściśnij) sobie sprężyny, a dopiero później próbuj ją odkręcać
co do tej drugiej, którą jest skręcona poduszka, to najpierw ściągnij (ściśnij) sobie sprężyny, a dopiero później próbuj ją odkręcać
- Complit
- WOLF HUNTER
- Imię: Robert
- Panda: 5.7 HEMI KUNG FU PANDA
Ja żaba ścisnąłem amor na wysokości sprężyn. Ale wahacz masz do wymiany czy tylko chcesz odkrecic śrubę, bo wtedy moj pomysl sie nie nada.
- Zwierzak
- Maniak
- gadu: 3771951
- Panda: Actual 1,1 2007
Można podszlifować szlifierką kątową tłoczysko amortyzatora, żeby założyć w to miejsce płaski klucz lub żabę.
Jak masz dużą żabę, to możesz nią złapać za miseczkę i odkręcić amortyzator. Moża też spróbować podjechać do wulkamizacji i odkręcić pneumatycznym.
Jak masz dużą żabę, to możesz nią złapać za miseczkę i odkręcić amortyzator. Moża też spróbować podjechać do wulkamizacji i odkręcić pneumatycznym.
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły
-
Ewelina79
- Miss
- Panda: 1.2 Dynamic
Amorki już wymienione, pomocny był klucz pneumatyczny. Najwięcej problemu było z wymianą tylnych amortyzatorów. Dolne tulejki po zapiekały się na śrubie ale pneumatyk ,dobry płyn penetrujący i poszło.