Tłumik Ulter - wymiana i związane z tym problemy

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

sabath21
Stały bywalec
gadu: 0

Tłumik Ulter - wymiana i związane z tym problemy

Post autor: sabath21 »

Hej!

Chciał bym Wam opisać moje perypetie związane z tłumikiem Ulter i firmami kadexx i ulter sport. W sierpniu w kadexie zakupiłem tłumik ulter, tłumik przyszedł, zamontowałem... i pojawił się jeden problem. Końcówka tłumika bardzo wystaje za obrys auta. Mówie, pewnie coś źle zamontowałem. Wyjąłem rure z tłumika środkowego i wsadziłem jeszcze raz, wbiłem puche razem z rurą mocno młotkiem ale dalej końcówka wystaje poza zderzak. Hmm pomyślałem sobie, chyba tak musi być?! Druga sprawa rura odchodząca od puchy obija się o podwozie. Hmm, pojechałem do serwisu od tłumików i stwierdzili, że rura jest za długa ale kiedy się ją skróci będzie obijać o belkę. Ja już zgłupiałem. Napisałem do kadexu i oni skontaktowali się z ulterem. Pan z Kadexu powiedział, że bardzo przeprasza za przeoczenie i okazało się, że nowe tłumiki te najbardziej zbliżone wyglądem do ori puszek zostały prze projektowane żeby przeszły homologację na Niemcy. Powiedział, że coś tam w środku też zmodyfikowali bo był zbyt głośny i nie spełniał norm (ciśnieniowych) ?!. Pan z kadexu odesłał mnie do ultera bym już z nimi załatwił sprawę.No to dzwonie do Ultera, Pan powiedział żeby odesłać na ich koszt tłumik i oni jeszcze tego samego dnia odeślą mi nowy. Odesłałem a dzisiaj się dowiedziałem, że będą mi modyfikować ten mój stary i skracać końcówkę. Nosz kurna! jak tak można! Nie dość, że spieprzyli to jeszcze będą robić mi druciarnie. Tłumik ma za długą rure odchodzącą od puchy i ciekawe co zrobią żeby nie obijała mi się o podwozie. Nie mówie o pojawiających się ogniskach rdzy na końcówce. Jutro mam tam dzwonić znowu i rozmawiać z osobą odpowiedzialną za moją sprawę. Jestem ciekawy jak to się dalej potoczy. Nie ulega wątpliwości, że to Ulter jest za to odpowiedzialny bo dostarczył kadexowi złom. Będę Was informował o przebiegu tej sprawy ;-) Pozdrawiam

A! Ci którzy mają podobny problem i też dostali tłumik z długą końcówką niech piszą do kadexxu. Poinformowałem tam Pana, że nie tylko ja mam taki tłumik.
sabath21
Stały bywalec

No i sprawa rozwiązana! Tłumik wymieniony na nowy. Czekałem ponad tydzień ale warto było. Końcówka już nie wystaje, ładnie chowa się pod zderzakiem. Nic się nie obija. Ogólnie firma Ulter spisała się na 5!
Awatar użytkownika
JDK
Klubowicz na emeryturze
Imię: Jędrek
gadu: 7765035

Post autor: JDK »

Teraz daj jakies foto jak to wygląda :P a jaką masz puszke? ta mala czy jak ori?
sabath21
Stały bywalec

Taka jak ori ;) wrzuce foto po pracy ;)
sabath21
Stały bywalec

Obrazek
Awatar użytkownika
JDK
Klubowicz na emeryturze

Teraz jest o wiele lepiej :) tak jak powinno byc :P to chyba jestes zadowolony :D
sabath21
Stały bywalec

No teraz to oczywiście ;-)
Awatar użytkownika
JDK
Klubowicz na emeryturze

wrzuc jeszcze fotke z tylu auta jak to wyglada :P
sabath21
Stały bywalec

OK wrzuce ale teraz to wstyd, jak umyje auto to pokaze ;-)
Awatar użytkownika
Vito
Admin na emeryturze
Imię: Witek
Kontakt:

Post autor: Vito »

powiem szczerze ze spodziewałem się ze Ulter czy Kadex cię oleje a tu taka niespodzianka. Jednak rzetelna firma :)
Awatar użytkownika
Kordian
Użytkownik Zbanowany
Imię: PANICZ Kordian

Post autor: Kordian »

ja też tak myślałem ale widać ,że firma porządna :)
Awatar użytkownika
Wolfi
Wymiatacz

Post autor: Wolfi »

Ja byłem na bieżąco i bartek wiesz ze teraz o niebo lepiej :D
Obrazek
Awatar użytkownika
JDK
Klubowicz na emeryturze

To wychodzi na to ze moj wydech tez za bardzo wystaje niz powinno byc ale ja nie bede go oddawal nie przeszkadza mi to i znowu nie az tak bardzo wystaje ;)
Deacon
Admin na emeryturze
Imię: Michał

Post autor: Deacon »

kurcze tez sie zastanawiam nad tym Ulterkiem bo na stronce producenta jest nawet wersja do 1.3 Multijet. kosztuje 500zl. tylko czy jest sens?
Awatar użytkownika
JDK
Klubowicz na emeryturze

w dieslu raczej nie spodziewal bym sie dzwieku ani poprawy mocy jedyne co to ladny wyglad ... ale czy to nie jest za duza kasa jak tylko ma wygladac?
ODPOWIEDZ