Dziwny odgłos podczas jazdy

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Awatar użytkownika
Fantomas
Świeżak
gadu: 0

Dziwny odgłos podczas jazdy

Post autor: Fantomas »

Witam, ostatnio rano usłyszałem dziwny odgłos,po jakimś kilometrze usłyszałem jakieś wycie albo buczenie zwiększało się razem z prędkością.Pierwsze wrażenie było jakby coś za oknem wyło, ale jak dodałem i ująłem gazu to już było jasne ze coś w aucie.Zatrzymałem się na 5sek. i ruszyłem normalnie i było wszystko już ok.cała ta dziwna sytuacja też trwała ok 5-10sek.
Pozdrawiam.
saymon73
Świeżak

Re: Dziwny odgłos podczas jazdy

Post autor: saymon73 »

Fantomas pisze:Witam, ostatnio rano usłyszałem dziwny odgłos,po jakimś kilometrze usłyszałem jakieś wycie albo buczenie zwiększało się razem z prędkością.Pierwsze wrażenie było jak by coś za oknem wyło ale jak dodałem i ujołem gazu to już było jasne ze coś w aucie.Zatrzymałem się na 5sek. i ruszyłem normalnie i było wszystko już ok.cała ta dziwna sytuacja też trwała ok 5-10sek.
Pozdrawiam.

Witam podejrzewam ze to pasek klinowy lub alternator miałem podobna sytuacje.
Awatar użytkownika
Fantomas
Świeżak

Post autor: Fantomas »

Fantomas pisze:Witam, ostatnio rano usłyszałem dziwny odgłos,po jakimś kilometrze usłyszałem jakieś wycie albo buczenie zwiększało się razem z prędkością.Pierwsze wrażenie było jakby coś za oknem wyło, ale jak dodałem i ująłem gazu to już było jasne ze coś w aucie.Zatrzymałem się na 5sek. i ruszyłem normalnie i było wszystko już ok.cała ta dziwna sytuacja też trwała ok 5-10sek.
Pozdrawiam.

A wieczorem tego samego dnia co opisywana sytuacja, odpalam i słucham-czekam i do puki obroty były wyższe coś podobnego słyszę ale delikatniej z pod auta myśle wydech,wychodzę z auta idę ku masce i ten odgłos tak jakby z okolic chłodnicy lub od klimy nie włączonej dochodził ale zaraz obroty spadły i wszystko się uspokoiło, ruszyłem i już nie słyszałem
Dzisiaj rano nic nie słyszałem na szczęście.
Awatar użytkownika
obibok
Świeżak

Post autor: obibok »

Miałem podobnie i też samo zniknęło :D Może taki urok naszych furek :P?
Sztygar
Świeżak
Imię: Adrian
gadu: 1043334

Post autor: Sztygar »

Odgrzeję temat. Dzisiaj podczas jazdy zaczęły się jakieś metaliczne stuki w lewym kole (czyli tym, po stronie kierowcy, z przodu). Auto nie wykazuje żadnych innych objawów, własności jezdne się nie pogorszyły, ani nie pojawił się inny dyskomfort, tylko właśnie te stukanie, które zaczyna się od prędkości mniej więcej 40km/h wzwyż. Ktoś może podejrzewać, co jest tego przyczyną? Bo nie chcę, aby podczas jazdy okazało się, że zostawię połowę przedniej osi, albo coś w tym stylu... :roll:
abrakadabra
Świeżak
Imię: Ewa

Post autor: abrakadabra »

Mam to samo.Podczas jazdy 40/h słyszę dziwny szum...