Osram NightBreaker v Tungsram Megalight

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Awatar użytkownika
anathema4
Klubowicz
Imię: Mariusz
gadu: 0

Re: Osram NightBreaker v Tungsram Megalight

Post autor: anathema4 »

Kamillo pisze:Mariusz, co masz na myśli mówiąc, że jakość ciut lepsza? bo o 20 zł kopii kruszyć nie będę i jestem gotów kupić lepszy produkt, jednak musi to być uzasadniony wydatek ;)

Musiał byś wziąć w rękę i jedne i drugie. Jakość wykonania jest lepsza przy Osramach. Są jak by to powiedzieć precyzyjniej zrobione. Jasne, że nie musi się to przekładać na światło. Nigdy nie miałem okazji porównać ich ze sobą tak aby "wkręcić" jedną po drugiej.

@ Deacon
W czyimś temacie już o tym pisaliśmy. Deaconowi chodzi chyba o to, że przy Tungsram Sportlight światło wpada w lekko niebieskawy odcień co przez ludzi nazywane jest "białym" światłem. Kamillo zaś pyta o Tungsram Megalight, których światło będzie odcieniem troszkę podobne do Osram Nightbreaker.
Światło Osamów jest białe bez naleciałości niebieskawego.

Jak one świecą można się troszkę zorientować po zdjęciach od dobrego wujka google.

Nightbreaker'y
Obrazek

Megalight'y
Obrazek

Sportlight'y
Obrazek

Tyle w kwestii barwy, tylko wg. mnie barwa nie jest najważniejsza. Ja jestem ciekaw, które najlepiej świecą w reflektorach Pandy - które faktycznie najlepiej sprawdzają się na drodze.
Obrazek
Awatar użytkownika
gumis
StickerLover
Imię: Tomek

Post autor: gumis »

Może na jakimś spocie zrobimy teścik. Pewnie znajdzie się kilka osób z różnymi światłami.
Makaron z serem wiruje, wiruje, wiruje... to mnie kręci!
Awatar użytkownika
Kamillo
Instruktor
Imię: Kamil

Post autor: Kamillo »

hm, po tych zdjęciach zaczynam skłaniać się do Sportlight'ów, zwłaszcza, że myślę by kupić od razu 4 sztuki i wymienić też żarówki w światłąch drogowych.

P.S. OK, zamówiłem. 4 sztuki TUNGSRAM H1 SPORTLIGHT BLUE +50% i 2 sztuki W5W PHILIPS BLUEVISION ULTRA.

mam nadzieję, że ten komplet w moim Bravolocie będzie ładnie wyglądał i da choć co nie co więcej światła.
http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=1848" onclick="window.open(this.href);return false; - Niebieska Strzała
Awatar użytkownika
Kamillo
Instruktor
Imię: Kamil

Post autor: Kamillo »

taki oto zestaw dziś zagościł w reflektorach mojego Bravo :D

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

nie wiem jaka bedzie różnica w nocy, ale już za dnia jak zapaliłem światła po włżeniu nowych żarówek barwa była zupełnie inna - równe, białe światło z małą domieszką niebieskiego. po jazdach nocnych dam znać jak to wygląda.
http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=1848" onclick="window.open(this.href);return false; - Niebieska Strzała
Awatar użytkownika
bombel
Maniak
Imię: Sebastian
gadu: 1320359
Kontakt:

Post autor: bombel »

zacnie :ok:
ODPOWIEDZ