Falujący wskaźnik temperatury
Dzisiaj własnoręcznie wymieniłem termostat.
Kupiłem taki jak kolega JDK polecił. Po odpowietrzeniu wskazówka się uspokoiła stoi teraz przy tęperaturze 90 stopni ma tylko malutenkie wachniencia które są spowodowanie normalną pracą silnika.
Poświadczam że gdy faluje wskazówka od tęperatury to należy w pierwszej kolejności wymienić termostat.
Dziękuje koledze JDK za to że udowodnił i rozwiązał problem falującej wskazówki, ten temat na forum napewno pomoże wielu ludziom u których ten temat w samochodzie wystąpił

Poświadczam że gdy faluje wskazówka od tęperatury to należy w pierwszej kolejności wymienić termostat.
Dziękuje koledze JDK za to że udowodnił i rozwiązał problem falującej wskazówki, ten temat na forum napewno pomoże wielu ludziom u których ten temat w samochodzie wystąpił
marcin pisze:Jednak cieszyłem się na próżno dzisiaj jak przyszedł mróz to wskaźnik znowu zaczoł falować i to dużo!!
Może to czujnik tęperatury ale nie wiem czy dam rade sam go wymienić? Robił to ktoś? Może ma ktoś jakiś manuala?
Co o tym sądzicię????? POMOCY
Odwołuję to co napisałem wcześniej. Wszystko wróciło do normy. To że wskaźnik znowu zafalował możliwe że przez układ przeleciał balon z powietrzem i to mogło spowodować wachnięcie wskaźnika, dzisiaj było poniżej zera i wskaznik zachowywał się bardzo dobrze tzn. było tylko małe zafalowanie ok 1 kreski przy pierwszym otwarciu termostatu pużniej wskazówka stała jak zaczarowana na 90 stopniach. Czyli uważam że wszystko jest ok i wymiana termostatu się opłacała.
pewnie układ chłodzenia odpowietrza się przez parę dni więc trzeba się wykazać cierpliwością
- bambrys
- Specjalista
- Imię: Dawid
- gadu: 9709114
ja jeszcze termostatu nie zmieniałem ale jak jeździłem na benzynie w okresie letnim auto mi spalało średnio ok 5,5 l na 100 czyli robiłem na pełnym baku ok 550 kilometrów do zapalania rezerwy a tak w zimie to zawsze tankowałem troszkę wcześniej tak ze 2 kreski przed rezerwą wtedy robiłem ok 500 także dziwi mnie twoje troszkę za duże spalanie chyba że jeździsz dużo po mieście to by tłumaczyło .
- JDK
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Jędrek
- gadu: 7765035
http://www.fiatpanda.org.pl/plikownia.h ... info&id=51
Tu masz foto gdzie jest odpowietrznik...
I co i jak...
Tu masz foto gdzie jest odpowietrznik...
I co i jak...