Witam.Chciałbym się dowiedzieć do podłączenia czego służą te wtyczki.
Pierwsza wtyczka zlokalizowana jest w bagażniku z lewej strony pod poszyciem tuż obok koła zapasowego. Do wtyczki prowadzi jeden przewód.
Druga podłużna wtyczka umiejscowiona jest patrząc od dołu pomiędzy karoserią a tylnym zderzakiem. Do wtyczki prowadzi wiele przewodów.
Wtyczka od oświetlenia bagażnika(obrazek poniżej) jest umiejscowiona wyżej i ma dwa przewody a wtyczka o którą mi chodzi jest niżej i ma jeden przewód.
Wiesław90 pisze:Biała wtyczka jest do siłownika a czarna do krańcówki w zamku
Białą znalzłem.
Kto wie na jakim złączu na tablicy rozdzielczej w skrzynce koło kierownicy znajdę zakończenie przewodów z tej białej wtyczki???
Bo nie mam centralnego zamka. Kupiłem orginalny zamek klapy z siłownikiem i kontrolą krańcówki. Chcę używać zakupionego pilota i centralki z wysterowaniem zamka klapy na (-).
Białą znalzłem. Kto wie na jakim złączu na tablicy rozdzielczej w skrzynce koło kierownicy znajdę zakończenie przewodów z tej białej wtyczki???
Bo nie mam centralnego zamka. Kupiłem orginalny zamek klapy z siłownikiem i kontrolą krańcówki. Chcę używać zakupionego pilota i centralki z wysterowaniem zamka klapy na (-).
Kabel do klapy idzie z body komputera z szerokiej kostki na górze
Białą znalzłem. Kto wie na jakim złączu na tablicy rozdzielczej w skrzynce koło kierownicy znajdę zakończenie przewodów z tej białej wtyczki??? Bo nie mam centralnego zamka. Kupiłem orginalny zamek klapy z siłownikiem i kontrolą krańcówki. Chcę używać zakupionego pilota i centralki z wysterowaniem zamka klapy na (-).
Kabel do klapy idzie z body komputera z szerokiej kostki na górze
B. dziękuję.
Kupiona uniw. centralka po sygnale z pilota na klapę podaje (-) . Dam więc przekaźnik na przewód wyjęty z kostki przy b.komputerze. Wtedy mam (chyba) gotową masę potrzebną przy zamku klapy w białej wtyczce. Mogę posłać wprost z uniw.centr. (-) lecz wtedy muszę znaleźć do zamka na stałe +12V co dla Pandy, ze schematu wbrew zwyczajom. Zamki drzwi.centralka uniw. steruje (+). Gdy założę w zamki silniczki/siłowniczki muszę poprowadzić przewódy z (+) sygnałem do każdych drzwi. Są w nich tylko zajęte głośnikowe. W efekcie pilot otworzy wszystkie drzwi i osobno klapę tyłu. Kluczykiem można otwierać jedynie każde wejście osobno.
Andrew-Buj pisze:Witam.Chciałbym się dowiedzieć do podłączenia czego służą te wtyczki. Pierwsza wtyczka zlokalizowana jest w bagażniku z lewej strony pod poszyciem tuż obok koła zapasowego. Do wtyczki prowadzi jeden przewód.
Druga podłużna wtyczka umiejscowiona jest patrząc od dołu pomiędzy karoserią a tylnym zderzakiem. Do wtyczki prowadzi wiele przewodów.
Pierwsza wtyczka to nie wiem ( też ją mam, idzie do niej tylko 1 kabelek ) a druga to wtyczka do czujników parkowania