Check Engine - szarpie przy przyspieszaniu

Brak Ładowania, rozrusznik nie kręci .......

Moderatorzy: Camcioo, AdaMs

wot87
Świeżak
Imię: kamil
gadu: 0
Panda: 1.2

Check Engine - szarpie przy przyspieszaniu

Post autor: wot87 »

witam, ostatnio w czasie jazdy zapalaja mi sie kontrolki ( czerwona- kierownicy) oraz ( check engine) z kierownica nic kompletnie sie nie dzieje, natomiast przy przyspieszaniu szarpie... prosze o jakies porady
Ostatnio zmieniony 29 mar 2013, 15:55 przez Deacon, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmnieniłem temat bo poprzedni nic nie mówił. Nastepny tak zatytuowany watek poleci do kosza.
Awatar użytkownika
Kamillo
Instruktor
Imię: Kamil
Panda: Seat Ibiza V (KJ)

Re: pomoc

Post autor: Kamillo »

auto jest tak nowe, że grzechem byłoby w nim coś "kopać". niech się tym ASO zajmuje Kamil. ale wygląda to jakby jakieś spadek napięcia się pojawiał i dlatego kontrolkę zapala.
http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=1848" onclick="window.open(this.href);return false; - Niebieska Strzała
Awatar użytkownika
Qnisko
Specjalista
Imię: Paweł
Panda: fiat 500 1.2 LPG

Post autor: Qnisko »

Co do kontrolki wspomagania to może być tak, że akumulator ma niski poziom naładowania i zazwyczaj to może wystąpić zimą przy mrozach (przynajmniej tak u mnie było). Jak pojeździłem w trasie to przestało świecić. Może też zniknąć po ponownym zgaszeniu i zapaleniu silnika. Tylko zastanawia mnie jeszcze kontrolka silnika... Jak masz na gwarancji to skorzystaj z serwisu :) Przynajmniej może podłączenie pod kompa co by sprawdzić czy jakieś błędy się nie zapisały.
wot87
Świeżak

qnisko pewnie masz racje co do akumulatora bo juz mialem z nim problemy, a co do aso to bylem 3x i niby zlikwidowali blad za 4 mi powiedzieli ze sie nie da(smiech na sali)
Awatar użytkownika
Kamillo
Instruktor
Imię: Kamil
Panda: Seat Ibiza V (KJ)

Post autor: Kamillo »

Kamil - powiedz im w ASO, że jak się nie da to niech Ci to dadzą na piśmie, a Ty już bedziesz wiedział co dalej z tym zrobić :D a poza tym, to moja matematyczka mówiła, że nie da to się parasola w d.... otworzyć :mrgreen:
http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=1848" onclick="window.open(this.href);return false; - Niebieska Strzała
wot87
Świeżak

heh dobre:D z mechanikiem gadalem za 100 mi to usunie
Awatar użytkownika
Qnisko
Specjalista
Imię: Paweł
Panda: fiat 500 1.2 LPG

Post autor: Qnisko »

Ale w jaki sposób usunie ?
Wykasuje tylko błędy z komputera? Czy jest jakaś przyczyna którą trzeba usunąć?
wot87
Świeżak

powiem ci ze nie mam pojecia,,,, ale mam to gdzies jezeli bedzie przyspieszal bez szarpania to dla mnie bedzie ok
Mario
Stały bywalec
Imię: Mariusz

Post autor: Mario »

ASO w zielonej ta lipa, oni tam tylko potrafią olej wymienic i nic więcej i to jeszcze bez filtra :P '' kretyni '' :x
A teraz jak są w likwidacji to tym bardziej
wot87
Świeżak

Re: Check Engine - szarpie przy przyspieszaniu

nawet tego nie potrafia... w bravo na spuścili mi olej i zapomnieli dolac... ledwo wyjechalem i zaczal sie grzac, sprawdzam a tu sucho :D... pozdrawiam wszystkich mechamnikow z serwisow
kostek567d
Wymiatacz
Imię: Andrzej
Panda: audi A4 b7 avant

Post autor: kostek567d »

Qnisko pisze:Co do kontrolki wspomagania to może być tak, że akumulator ma niski poziom naładowania i zazwyczaj to może wystąpić zimą przy mrozach (przynajmniej tak u mnie było). Jak pojeździłem w trasie to przestało świecić. Może też zniknąć po ponownym zgaszeniu i zapaleniu silnika. Tylko zastanawia mnie jeszcze kontrolka silnika... Jak masz na gwarancji to skorzystaj z serwisu :) Przynajmniej może podłączenie pod kompa co by sprawdzić czy jakieś błędy się nie zapisały.
Ja mialem to samo w pandzie mi sie dzialo co kolega opisal ktorego teraz cytuje bo slaby akumulator byl w pandzie i temu swiecila ta kontrolka od wspomagania kierownicy
http://www.strefakulturalnejjazdy.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.noweturbo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
doldi
Profesjonalista
Imię: Maciej
Panda: Fiat PANDA 1.2 8V EASY

Re: Check Engine - szarpie przy przyspieszaniu

Post autor: doldi »

nie daja rady w jednym ASO, jedź do następnego... nie jesteś przypisany do tego jedynego... a co do akumulatora, więcej jeździć :) na dłuższych trasach... a co błędu najpierw usunąć przyczynę a do piero wówczas kasować błędy bo inaczej będzie powtórka z rozrywki...
spróbuj doładować akumulator i wówczas spróbuj...
Obrazek
ODPOWIEDZ