Klamka elektryczna bagażnika.
- Zwierzak
- Maniak
- gadu: 3771951
Re: Klamka elektryczna bagażnika.
Chodzi Ci o 2 czy 3 pinową wtyczkę?
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły
-
witia_2005
- Aktywny
- gadu: 0
Zwierzak pisze:Chodzi Ci o 2 czy 3 pinową wtyczkę?
Wtyczka dwypinowa jest do centralnego a ja muszę przedłużyć tą trzy pinową instalację bo u mnie jest tak : http://autokacik.pl/showflat.php?Number=285374473 ( nawet kolor auta się zgadza
Zimno jest bym rwał tą tapicerkę z klapy i chcę się przygotować choć wstępnie do tematu. Choć wiem że to nie profesjonalne z mojej strony. Ale mój misiek jest z tego samego okresu produkcji co ten na foto. Zaglądając tam to eż mi idą te kabelki.
Sprawdziłem są tam dwa brązowe, biały i czarny. I teraz kolene pytanie po co ich tyle jak w nowym zamku są dwie korki 2i 3 pinowa.
- Zwierzak
- Maniak
- gadu: 3771951
Jest fabryczny przedłużacz tego kabla, gdy stosujesz nowszy zamek. Ale cena jak ostatnio sprzedzałem była koło 100 pln (jakiś czas temu).
Może szybciej i taniej wziąć lutownice i poprzedłużać te przewody?
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły
-
witia_2005
- Aktywny
Zwierzak pisze:Jest fabryczny przedłużacz tego kabla, gdy stosujesz nowszy zamek. Ale cena jak ostatnio sprzedzałem była koło 100 pln (jakiś czas temu).
Zwierzak a jakiś numer tego kabelka?
Co do podlutowania to masz racje bo nawet zaadoptowanie jakiegoś złącza będzie tańsze jednak czemu mi z zamka wychodzą 4 przewody?
A tak zapytam szanowne grono czy jest dostępny przez dobrych ludzi katalog online do szukania części po numerze vin?
- Dreamcatcher
- Klubowicz
- Imię: ...
witia_2005 pisze: tak zapytam szanowne grono czy jest dostępny przez dobrych ludzi katalog online do szukania części po numerze vin?
Zapytaj wujka google o „eper fiat klub Polska”. Napewno cos znajdziesz.
-
witia_2005
- Aktywny
Czy Ktoś z sanownego grona montował zamek z siłownikiem nowego typu ( 2 gniazda w korpusie zamka) do pandy gdzie był montowany zamek z kabelkami?
-
witia_2005
- Aktywny
matyja pisze:kupujesz przedłużkę we Fiacie albo przedłużasz istniejące kable
O tym to już Zwierzak napisał wyżej. Aby coś kupić to trzeba wiedzieć co się chce a w tym przypadku znać numer katalogowy. A skoro już odpowiadasz mi na moje pytanie to zerknij wyżej gdzie pytałem że w gnieździe zamka są trzy piny a mi z zamka cztery kable wychodzą. Coś mi powiesz w tym temacie? Bo że trzeba albo przedłużkę zakupić lub kable przedłużyć to ja wiem....
- mija
- Profesjonalista
- Imię: Michał
Witia czemu chcesz zmieniać zamek skoro wszystko w instalacji miałeś pierwotnie (patrzyłem na autokąciku) pewnie padł Ci przełącznik w starej klamce sprawdzałeś stary zamek czy działa? Miernikiem nie sprawdzisz, zrób tak;
- wpinasz swój stary zamek z Pandy 2003 w instalację
- rozpinasz wtyczkę co idzie do blendy bagażnika (tam idą kabelki do lampek rejestracyjnych i przełącznika)
- zamykasz zamek np śrubokrętem udajesz rygiel
- kabelkiem zwierasz dwa skrajne kabelki we wtyczce zamka - czarny z cieńszym niebieskim
Jeżeli zamek się rozłączy to kwestia dorobienia przełącznika stykowego w klapie, wczoraj temat poprawiałem bo po tym jak się pochwaliłem, że od 3 lat działa mi swich w klapie to po tygodniu przestał działać (chwalenie się bokiem wychodzi). Okazało się, że microswich jest ok tylko kabelek na lucie się rozłączył po 3 latach miał prawo.
Podejrzewam, że masz instalację jak ja.
JA w pandzie naprawiłem przełącznik w klapie i zamek - jak Pandę używała moja siostra to rozwalili jej zamek i przełącznik przy próbie włamania.
Jak coś to pisz.
pozdrawiam
- wpinasz swój stary zamek z Pandy 2003 w instalację
- rozpinasz wtyczkę co idzie do blendy bagażnika (tam idą kabelki do lampek rejestracyjnych i przełącznika)
- zamykasz zamek np śrubokrętem udajesz rygiel
- kabelkiem zwierasz dwa skrajne kabelki we wtyczce zamka - czarny z cieńszym niebieskim
Jeżeli zamek się rozłączy to kwestia dorobienia przełącznika stykowego w klapie, wczoraj temat poprawiałem bo po tym jak się pochwaliłem, że od 3 lat działa mi swich w klapie to po tygodniu przestał działać (chwalenie się bokiem wychodzi). Okazało się, że microswich jest ok tylko kabelek na lucie się rozłączył po 3 latach miał prawo.
Podejrzewam, że masz instalację jak ja.
JA w pandzie naprawiłem przełącznik w klapie i zamek - jak Pandę używała moja siostra to rozwalili jej zamek i przełącznik przy próbie włamania.
Jak coś to pisz.
pozdrawiam
- rukh
- Svejkova Gospoda
- Imię: Sławek
celem rozwinięcia i uporządkowania tematu zapraszam do rozmowy:
viewtopic.php?f=11&t=5069
viewtopic.php?f=11&t=5069
Ostatnio zmieniony ndz 19:55, 13 wrz 2015 przez Romix13, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiono link.
Powód: Poprawiono link.

i hear voices in my head but they speak russian
-
witia_2005
- Aktywny
Chciałem zapytać czy ktoś z Was demontował tą klamkę z listwy? Jak patrzę na nią, to ona jest na dwóch metalowych bolcach. W jaki sposób wyjąć ją z tej listwy?
- mija
- Profesjonalista
- Imię: Michał
Piotr ja wybijałem - bolec jest jeden, dojście kiepskie, wybić go trzeba, ale da się. (wpierw jakiś WD podobny preparat), pokombinujesz dasz radę.
-
witia_2005
- Aktywny
mija pisze:Piotr ja wybijałem - bolec jest jeden, dojście kiepskie, wybić go trzeba, ale da się. (wpierw jakiś WD podobny preparat), pokombinujesz dasz radę.
Jak bolec jest jeden jak są dwa. Wybić sięnie da. Jedyną możliwą czynnością to jest wepchnięcie go do środka. Tylko czy po wyjęciu klamki odzyskam bolce? Nie jestem w stanie tego zobaczyć bo tego nie widać. A ciasno i ciemno jak w .....
-
witia_2005
- Aktywny
No dobra poradziłem sobie
. Teraz z innej beczki. Oryginalny microswitch jest zalany od spodu a od góry uszczelniony gumką
Więc co się dzieje że przestaje to działać? Do środka niego nie dostaje się wilgoć, bo uszczelniony. Błoto siędostaje z pisakiem na ten guziczek? Klamkę mam z 2012 roku może to jakaś poprawiona?
- gumis
- StickerLover
- Imię: Tomek
Wilgoć zawsze znajdzie sobie dojście, wystarczy lekka nieszczelność. Guma z czasem parcieje.
Makaron z serem wiruje, wiruje, wiruje... to mnie kręci!