Spalanie 1.1
- tomjoz
- Profesjonalista
- Imię: Tomek
- gadu: 582988
Re: Spalanie 1.1
Może sonda padła i stąd takie spalanie.
Ostatnio zmieniony pn 15:54, 04 lut 2013 przez Zwierzak, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Naruszenie punktu 11. regulaminu forum
Powód: Naruszenie punktu 11. regulaminu forum
Moja Panda
http://forum.pandaclubpolska.org/viewtopic.php?t=4876" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.pandaclubpolska.org/viewtopic.php?t=4876" onclick="window.open(this.href);return false;
-
smolabdg
- Świeżak
- Imię: Paweł
- gadu: 0
sonda czyli? ogolnie udało mi sie jednak zrobic ponad 100 km na tym tankowaniu więc chyba nie jest najgorzej.
- gumis
- StickerLover
a jak tankowales za te 50zl, to dużo jeszcze paliwa było w baku? Bo jak jechales na resztkach to: twój samochod pali 9l/100km? 
Makaron z serem wiruje, wiruje, wiruje... to mnie kręci!
-
smolabdg
- Świeżak
tankowałem jak miałem przejechane ok 15 km na rezerwie.
- bartus2737
- Wymiatacz
oj panowie zalać do pełna i wtedy zobaczycie po 100 km ile wam spali 
-
Sztygar
- Świeżak
- Imię: Adrian
- gadu: 1043334
No, to teraz ja mogę się wreszcie pochwalić swoimi osiągami. W cyklu mieszanym (ale jednak z przewagą terenu pozamiejskiego) udało się zejść do 5.2 litra, co wydaje mi się dość dobrym osiągiem, szczególnie, że jeszcze nie mam tak wyczutego auta. Może w lato uda się zejść do 5, co uznam za osobisty sukces 
-
smolabdg
- Świeżak
mi na trasie to też tak, że aż bajka. Ale żeby w mieście też tak chciał ;D
- gumis
- StickerLover
jak to zrobiles, ze na silniku 1.1 zszedles do 5,2l? To z jaka predkoscia ty jeździsz? Takie wartości, to w lato trudno trafic, a co dopiero zima.
-
Sztygar
- Świeżak
- Imię: Adrian
- gadu: 1043334
Gumis- jazda emeryta- jednostajnie, prędkością 90km/h
(wiadomo, na światłach trzeba się zatrzymywać i w mieście wolniej) W swoim byłym aucie, Fordzie Ka zszedłem do 5,5 a w książkach podawali spalanie w trybie pozamiejskim 5,8
Co prawda potrzebowałem na to 4 lat, aby już go na słuch brać, ale dało się 
-
gregory.sc
- Świeżak
- Imię: Gregory
Nowy pomiar 6,2 l - jazda miejska dynamiczna + autobahn
Z ciekawości przy następnym pomiarze pojadę ecodriving, zobaczymy co wyjdzie
Z ciekawości przy następnym pomiarze pojadę ecodriving, zobaczymy co wyjdzie
Pure rally fun -> http://www.facebook.com/pages/Gregory-R ... 0530297182" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Witek
- Świeżak
- Imię: Witek
Tak się zastanawiam - przejechałem 275 km i wychodzi mi spalanie 8,3. Jest zima, a ja jeżdżę dopiero od kilku tygodni (autem w ogóle, jestem super początkujący
) - to coś niepokojącego czy po prostu młodzi tak mają?:D
-
pasiaczek161
- Aktywny
Jak na początkującego to niezły wynik. Ja swoją pandą na pełnym banku zrobiłem tylko 450km, tylko że większość w mieście.
-
Witek
- Świeżak
- Imię: Witek
Ja robię często trasę Katowice - Gliwice, więc większość autostradę, w mieście to tak standardowo na jakieś zakupy, pobłądzić w małych uliczkach
pewnie jak się rozjeżdżę i będzie prawdziwa to będzie lepiej 
A swoją drogą do jakiego momentu liczycie 'koniec baku'? Do zapalenia się lampki?
A swoją drogą do jakiego momentu liczycie 'koniec baku'? Do zapalenia się lampki?
-
gregory.sc
- Świeżak
- Imię: Gregory
Witek pisze:Tak się zastanawiam - przejechałem 275 km i wychodzi mi spalanie 8,3. Jest zima, a ja jeżdżę dopiero od kilku tygodni (autem w ogóle, jestem super początkujący) - to coś niepokojącego czy po prostu młodzi tak mają?:D
Nie tylko młodzi tak mają, pracuję w salonie samochodowym i milion klientów skarży się, że ich nowe ukochane autko pali jak smok a nie tak jak w katalogu było podane - a nie jeden ma wieki prawo jazdy.
Odpowiedz sobie sumiennie co nauczył Cię kurs nauki jazdy przed zdawaniem na prawko, nauczył Cię jeździć czy nauczył zdać prawo jazdy?
Jeżeli tylko zdać prawo jazdy to musisz trochę włożyć wysiłku w to aby jeździć dobrze. Poczytaj, popytaj i ćwicz. Mały przykład: wakacyjny wypad do Włoch - coś ok 1500 km. Zaliczone góry Alpy tam i z powrotem, na niemieckich autobahnanch prędkość przelotowa 140 km/h - finał to średnie spalanie 5,6 l/100 km (auto Sharan 1,9 TDI, włoskie lato czyli klima włączona non stop, 3 osoby i pełny bagażnik włoskiego wina
Pure rally fun -> http://www.facebook.com/pages/Gregory-R ... 0530297182" onclick="window.open(this.href);return false;
- gumis
- StickerLover
Witek pisze:A swoją drogą do jakiego momentu liczycie 'koniec baku'? Do zapalenia się lampki?
U mnie koniec baku jest w momencie gdy wskazówka jest około 2 mm od końca, ale już raz mnie to zgubiło i trzeba mi było dowozić paliwo, akurat jak byłem w drodze na stację