Ja dolałem 1litr koncentratu do płynu chłodniczego. Płyta dobra rzecz montowałeś taką dedykowaną do Pandy? Ja pomyśleć wpierw muszę o wygłoszeniu ściany grodziowej silnika, a później o masce aa wyregulowałem ostatecznie linkę sprzęgła
Tak płyta była dedykowana plastykowa na 4 śruby dwie przy zderzaku a dwie za silnikiem , a takie pytanko po co litr koncentratu , upuściłeś płynu czy co??
Wykorzystując ładną pogodę - + 7 stopni i słoneczko - dokonałem pierwszego zimowego mycia z użyciem karchera, starając się starannie wypłukać błoto i przede wszystkim sól z nadkoli, zawieszenia, spodu progów itp.
bambrys pisze:Tak płyta była dedykowana plastykowa na 4 śruby dwie przy zderzaku a dwie za silnikiem , a takie pytanko po co litr koncentratu , upuściłeś płynu czy co??
Pisałem wcześniej, że wymieniałem termostat a później uzupełniałem część resztką płynu, a część destylowaną podjechałem do sklepu motoryzacyjnego sprawdzić płyn później i się okazało ze był tylko do -24 stopni więc spuściłem cześć ze zbiorniczka wyrównawczego i dolałem koncentrat.
A ja dzis w niedzielny poranek wymienilem u mechaniora tarcze i klocki z przodu na tarcze i kloxki brembo. Mielismy problem bo ukrecila sie sruba trzymajaca tzw konika w ktory wchodzi zacisk i trzeba bylo nad tym popracowac. Ale sukces osiagniety:-)
Dzisiaj przyszła paczuszka skromna, nie duża lecz ważna dla mnie mianowicie kostka do świateł, stara jest nadtopiona nie mocno ale jednak. Zamówiłem ori używkę w bdb stanie z kabelkami więc tylko odciąć starą dolutować "nową" i sprawdzić czy dyskoteka zginie(oby to było to). Jeśli nie w przyszłym tygodniu zamawiam cały zestaw rozruchowy bo wyjdzie taniej niż samo body....
Za kierownicą Pandy życie staje sie piekniejsze:-)
Niebiesko-biały znikający punkt... Spokojnie to tylko ja i moja Pandzia:-) http://www.facebook.com/PandapoBydgosku" onclick="window.open(this.href);return false; Zapraszam
MES, ELM, KKL i wiedza zawsze pod ręką jesteś w Bdg kontaktuj się
Vito pisze:Trzeba było pisać mam kilka kostek nowych
Mogłem pomyśleć by się odezwać no ale wyszło jak wyszło... Mam tylko nadzieję, że jutro znajdę czas na montaż jeśli nie to będę zmuszony przełożyć wyjazd nad morze o tydzień bądź pojechać z mrugającymi
Za kierownicą Pandy życie staje sie piekniejsze:-)
Niebiesko-biały znikający punkt... Spokojnie to tylko ja i moja Pandzia:-) http://www.facebook.com/PandapoBydgosku" onclick="window.open(this.href);return false; Zapraszam
MES, ELM, KKL i wiedza zawsze pod ręką jesteś w Bdg kontaktuj się
z dobrych rzeczy to dzis zrobilem badanie techniczne, takze kolejny rok do przodu:)
ze zlych, zapalil mi sie check i jakos zaczal sie silnik krztusic, kaslac i przerywac podczas delikatnego przyspieszania na 4 i 5 biegu w predkosciach ok 80km/h i wyzej. jak przepiłuje i dam ogien opor to moc jest, idzie jak pszczolka i nic nie prycha, ale przy delikatnej jezdzie tak, nie wiem o co kaman:/
Zakupiłem komplet wycieraczek z MotGum - bardzo dobre i zrealizowałem montaż przedłużki wlewu płynu do spryskiwacza - trochę mnie to kosztowało ponad 40 zeta razem z wlewem wężem który bardzo trudno dobrać i opaski ale teraz wystaję sobie i bardzo łatwo lać płyn - już przetestowane powiem wam jestem zadowolony zrobię zdjęcie to dodam
Właśnie wlew spryskiwaczy to gehenna. A druga sprawa to zbyt mała jego pojemność. W mokre dni często trzeba podnosić maskę żeby uzupełnić. Też myślałem,ale o powiększeniu tego zbiornika i jak na razie plan umarł,brak na to czasu. Zapodaj fotki jak znajdziesz chwilę
co dziś zrobiłem po raz pierwszy od 3 tygodni przejechałem się miśkiem oj strasznie zamulona będę musiał popracować nad nią z 30-50km bo tak być nie może