Skąd wziąć (i ew. za ile) kartę Fiat Code bądź sam kod? Czy poza ASO jest jakiś sposób odczytania tego kodu? Pytam, bo nie dostałem od poprzedniego właściciela karty a chciałbym spróbować doprogramować nowe klucze do swojego pojazdu. Czy jest jakiś sposób na to?
Pozdrawiam
- Najlepszym przyjacielem faceta jest pies ! - A kobieta ? - Walczy o dziewiąte miejsce z lodówką ...
darcyn pisze:code kosztuje teraz 225zł. klucz matka występowała tylko w code 1 za czasów seicento i punto 1. robisz przelew i drukuje ci z domu natychmiast
Dobrze wiedzieć, zawsze to człowiek o coś mądrzejszy, a takowa wiedza może się przydać:-) Czy dostęp do kodu ma się za pomocą programu eper?
Za kierownicą Pandy życie staje sie piekniejsze:-) Niebiesko-biały znikający punkt... Spokojnie to tylko ja i moja Pandzia:-) http://www.facebook.com/PandapoBydgosku Zapraszam
MES, ELM, KKL i wiedza zawsze pod ręką jesteś w Bdg kontaktuj się
Skąd wziąć (i ew. za ile) kartę Fiat Code bądź sam kod? Czy poza ASO jest jakiś sposób odczytania tego kodu? Pytam, bo nie dostałem od poprzedniego właściciela karty a chciałbym spróbować doprogramować nowe klucze do swojego pojazdu. Czy jest jakiś sposób na to?
Pozdrawiam
Tak z ciekawości to czym chcesz doprogramować te klucze? To chyba niewykonalne w amatorskich warunkach.
guzik23 pisze:Tak z ciekawości to czym chcesz doprogramować te klucze? To chyba niewykonalne w amatorskich warunkach.
Jak to czym. To dość proste, kupujesz sobie odpowiednią maszynkę , na dziś 7500 netto, i już możesz te kluczyki śmigać.
Jak wcześniej napisał kolega Darcyn doprogramować można było klucze we wcześniejszych wersjach systemów. Te obecne się już na ogół kopiuje, ale są i takie które trzeba dopisać do pamięci autka.
guzik23 pisze: Tak z ciekawości to czym chcesz doprogramować te klucze? To chyba niewykonalne w amatorskich warunkach.
Z pomocą dość kumatego gościa w ASO chciałem dołożyć dodatkowy klucz z pilotem do obsługi przez sterownik. FES takie coś robi, examiner też, problemem jest niestety BC ale zobaczymy... Najwyżej nie wyjdzie.
Co do maszynek za 7,5kPLN- no bez przesady
- Najlepszym przyjacielem faceta jest pies ! - A kobieta ? - Walczy o dziewiąte miejsce z lodówką ...
wiem, że immobilizer można kodować przez AlfiaDiag, ale można w ten sposób zostać z niczym i wtedy zostaje programowanie kluczyków od nowa, co nie jest tanie co do samego scyzoryka, czyt. pilota, to myślę, że dodawanie nowego nie jest niebezpieczne, ale nigdy tego nie robiłem więc nie sugerujcie się moją wypowiedzią
moja Panda ==> KLIK moja 307'mka ==> KLIK moja SV'ka ==> KLIK
Hm co do immo to bym przełożył, bo grot mam już niedobry A pytam o programowanie samego pilota, bo wczoraj próbowałem i po wpisaniu kodu elektronicznego wyświetla mi się nieznany błąd ;/ i nie wiem dlaczego...