Powiedzcie mi, czy wymiana całego elementu zaznaczonej części karoserii wymaga ingerencji mechanika, czy można to zrobić samemu. Co byłoby potrzebne? Czy orientuje się ktoś z was jaki jest koszt małego wgniecenia nadkola?
Błotnik można wymienić samemu trzeba tylko zwrócić uwage przy pasowaniu elementów aby wszystko było równo. Jak dobrze pamietam to trzeba odkręcić nadkole, ściągnąć przedni zderzak i wyjąć lampe. Jeżeli jest lekko wgniecione to może wystarczy wypchnąć reką wgniote od drugiej strony. Inne wyjście to szpachla i malowanie bądź zakup nowego/uzywanego błotnika i malowanie.
zalezy jaki wgniot niektore mozna samemu sobie wyeliminowac:D ale wiadomo moze byc delikatnie widoczne pofaldowanie:) ale lepsze to niz wgniecenie, jak nie ma po co malowac to nie ma sensu:P kiedys przy sprzedazy bedzie ze malowane itp:P
Lepiej go nie ściągać tylko wyprostować wgniecenie,błotnik przy Pandzie jest też przyklejony do słupka A wiec nie radził bym ściągania
zdjąć nadkole i wypchnąć,wypukać od środka jeśli jest mały wgniot to może poradzi sobie gość co tym się zajmuje i wyciąga wgnioty bez malowanie za jeden taki wgniot biorą od 50 do 150zł a malowanie błotnika 250 jeśli chore miejsce jest blisko drzwi to raczej dojdzie malowanie też drzwi ażeby kolor pasował
Tak jest przyklejony fabrycznie masą uszczelniającą do słupka A żeby go zdjąć trzeba go odciąć od słupka najlepiej nożykiem do tapet. Na siłę też go wyrwiesz ale pogniesz jego wzmocnienie
Tez jestem zdzwiona, że przyklejony Zacznę od zdjęcia nadkola i delikatnego wypukania. Mam wrażenie ze da się to zrobić, pewnie pozostanie delikatna fala, ale nie będzie widoczna na pierwszy rzut oka.
Też bym tak zrobił ja piszesz, unikniesz dodatkowych kosztów chyba,że będzie Cie to kuło w oczy to bedzie trzeba bardziej sie temu poświęcić i zrobić na igłę